Bitcoins Taproot går in i Testnet

Av | juli 13, 2021


Bitcoins Taproot går in i Testnet 101
Källa: Adobe / Sufian

Medan den stora Bitcoin (BTC) -uppgraderingen Taproot vanligtvis gör rubriker, verkar en betydande utveckling ha flögit under radaren – dess aktivering på testnätet.

Bitcoin-utvecklare, inklusive Athony Towns, bekräftad att Taproot har aktiverats framgångsrikt på testnätet förra veckan.

Taproot kan redan användas i testnätet innan det aktiveras på mainnet-uppsättningen för november.

En månad efter att nätverket är låst i Taproot-stödet svänger stödet med Bitcoin-noder runt 28%, enligt till Twitter-kontot för Taproot Signal. Därför har över 70% av BTC-noder inte uppdaterats för att stödja Taproot-aktivering.

Det har framför allt varit en hel del debatt på Twitter och Reddit i synnerhet över dessa procentsatser, men många hävdar att, med tanke på att Taproot är en mjukvara, behöver dessa uppdateringar inte nödvändigtvis utföras.

Taproot är en mjukvara för Bitcoin-nätverket som förväntas förbättra integriteten och skriptfunktionerna. Den levereras med Schnorr, en mjuk gaffel som förbättrar integritet, skalbarhet och hastighet och kodar flera nycklar till en.

I januari i år släppte Bitcoin Core Project Bitcoin Core 0.21.0, vilket redan tillät en nivå av experiment med Taproot på signet, ett då nytt testnätverk för Bitcoin som lade till ett ytterligare signaturkrav för att blockera validering, liknande men ansågs mer pålitlig än testnet.

I maj, som rapporterats, startade den största uppgraderingen sedan SegWit 2017 med Speedy Trial, vilket gav gruvarbetare tre månader för att signalera beredskap att genomföra uppgraderingen.

Mjukgaffeln har bekräftats i juni.

13:38 UTC handlar BTC för 32 597 USD och sjunker med 2,5% på en dag och 4% på en vecka.
____

Läs mer:
– Hur Taproot kan påverka Bitcoins konkurrenskraft
– Taproot, CoinSwap, Mercury Wallet och State of Bitcoin Privacy 2021

– Som Bitcoins Taproot Nears ökar Ex-CIA-direktörens sekretessproblem
– El Salvador kommer att bli ett seriöst test för Bitcoins Layer-2-nätverk

Source link