Bitcoins snabba rättegång, global bolagsskatt, Ripple vinner en kamp + fler nyheter

Av | maj 31, 2021


Bitcoins snabba rättegång, global bolagsskatt, Ripple vinner en kamp + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Tottem Torro

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
____

Sekretessnyheter

Ekonomiska nyheter

 • Finansministrar från gruppen av sju rika nationer (G7) kommer att lova den här veckan att stödja sina ekonomier när de kommer ut ur pandemin och når en “ambitiös” affär om en lägsta global företagsskatt i juli, rapporterade Reuters med hänvisning till ett utkast till kommunikation. “Vi förbinder oss att nå en rättvis lösning på fördelningen av beskattningsrättigheter och att uppnå en hög ambitionsnivå för satsen för en global minimiskatt”, säger utkastet, utan att nämna några siffror, i rapporten. I maj föreslog USA att fastställa lägsta skatt till 15%.
 • Krusning har vunnit en annan strid i sitt krig med US Securities and Exchange Commission (SEC) eftersom domstolen har beslutat att förneka tillsynsmyndighetens förslag om att tvinga Ripple att producera anteckningar som diskuterar XRP-försäljning med blockchainföretagets advokater, med hänvisning till advokat-klientbehörighet. SEC ville se “all kommunikation som utgör, överför eller diskuterar någon juridisk rådgivning som Ripple sökte eller fick om dess erbjudanden och försäljning av XRP var eller skulle vara föremål för federala värdepapperslagar.”
 • En rättegång som inlämnades den 25 maj av anställda i en israelisk riskkapitalfond hävdar att tre av Israels största initiala mynterbjudanden (ICO) 2017 och 2018 var direkta bedrägerier, rapporterade The Times of Israel. De tre ICO: erna, som lanserades av Sirin Labs, Stx Technologies Limitedoch Leadcoin, samlade 250 miljoner USD från investerare runt om i världen, tillade det.
 • Fem personer som hade hjälpt de ökända Bitconnect växelhöjning mer än 2 miljarder dollar genom deras reklam YouTube-videor stämdes av SEC, rapporterade Bloomberg. De namnlösa individerna hade tjänat provision för sina rekryterings- och reklaminsatser som totalt uppgick till mer än 2,6 miljoner USD för en persons fall.

Regulationsnyheter

 • Centralen Indiens reservbank (RBI) utfärdade ett memo idag om att vissa banker och reglerade enheter har varnat sina kunder mot att handla i virtuella valutor genom att hänvisa till RBI-cirkuläret från april 2018, men sådana referenser “är inte i ordning eftersom detta cirkulär avsattes “av Högsta domstolen 2020, vilket betyder att den är” inte längre giltig från dagen för Högsta domstolens dom, och kan därför inte citeras eller citeras från. ” Dessa enheter kan fortsätta att genomföra kundkontrollprocesser i enlighet med regler som reglerar standarder för Know Your Customer (KYC), Anti-Money Laundering (AML), Combating of Financing of Terrorism (CFT), etc., sa de.

Investeringsnyheter

 • Betalningsinfrastrukturföretag Cirkel sa att den har slutfört en finansieringsrunda på 440 miljoner USD som kommer att driva på dess ytterligare expansion. Ökningen av deras stabila USD-mynt (USDC) bidrog till företagets tillväxt, eftersom marknadsvärdet på myntet har ökat med 436% enbart 2021 och över 28 000% under de senaste 12 månaderna och översteg 22 miljarder USD.
 • Venture-jätte Andreessen Horowitz (a16z) är i färd med att höja sin tredje kryptofond sedan 2018 till 2 miljarder USD, rapporterade Nykomling med hänvisning till oupplysta källor som är bekanta med saken. Fonden kommer enligt uppgift att ta ut en förvaltningsavgift på 2,5%, vilket skulle innebära en årlig avgift på 50 miljoner USD.
 • Asiatisk grupp för finansiella tjänster DBS sa att det har prissatt en digital obligation på 15 miljoner SGD (11 miljoner USD) DBS Digital Exchanges första erbjudande om säkerhetstoken (STO). “Detta banar väg för andra emittenter och kunder att utnyttja DDExs kapacitet för att effektivt få tillgång till kapitalmarknaderna för deras finansieringsbehov och sätter scenen för fler STO-emissioner och noteringar på DDEx när tillgångstokenisering blir vanlig,” tillade de.

DeFi-nyheter

 • Bältefinansiering, en plattform som tillhandahåller automatiserad marknadsskapande för decentraliserad finansiering (DeFi), drabbades av en snabb låneattack på lördag som resulterade i en förlust på mer än 6,23 miljoner USD i binance USD (BUSD). Enligt deras rapport arbetar teamet med en kompensationsplan. Detta är bara det senaste i en rad incidenter som rapporterats av protokollen byggda på Binance Smart Chain (BSC).

Utbyter nyheter

 • Japanskt utbyte Coincheck sa att det syftar till att lansera landets första initiala utbyteserbjudande (IEO) i sommar. Företaget specificerade inte när IEO för HTP, den ursprungliga token för den icke-fungibla token (NFT) digitala innehållsfördelningsplattformen Hashpalette, kan hända exakt.
 • Singapore-baserat kryptoderivatutbyte Omloppsbana har utfärdats ett formellt varningsbrev från Japans finansiella byrå. Det betonade att företaget inte är registrerat för att driva kryptotjänster i landet.

Marknadsföringsnyheter

 • Bitcoin-tecknet gick med i den berömda Indianapolis 500-loppet den senaste helgen som en del av ett sponsringsavtal med Ed Carpenter Racing, det första teamet som integrerade BTC som betalningsalternativ för alla sina anställda. Ed Carpenter slutade femte, 1,24 sekunder efter vinnaren, enligt tävlingsresultaten.

Source link