Bitcoiners slår tillbaka på Craig Wright och hans advokater


Bitcoiners slår tillbaka på Craig Wright och hans advokater 101
Källa: iStock / AleksandarGeorgiev

Allt som involverar den australiensiska datavetenskapsmannen Craig Wright, känd som Faketoshi på grund av hans obevisade påståenden att han faktiskt är Bitcoin (BTC) -skaparen Satoshi Nakamoto, förvandlas till en förvirrande saga.

UK-baserade tvister advokatbyrå Ontier representerar Wrights Tulip Trading Limited (TTL), fått eller kommer att få ett svar från den amerikanska advokatbyrån Anderson Kill på uppdrag av deras klient, FastBitcoinsgrundare Danny Brewster – erbjuder Wright ett val: erkänn att den omtvistade BTC inte är hans, och “onödiga tvister” kan undvikas.

“Du och dina kunder Tulip Trading Limited och Craig Steven Wright, och deras agenter, uppmärksammas härmed att vår kund och många andra som har liknande läge har ett rättvist intresse av bitcoins som hålls på 1Feex-adressen [to which Mt. Gox’s stolen funds were drained] i ett belopp som inte är mindre än och sannolikt överstiger [USD 17.5m], ” sa brevet från Anderson Kill-advokater till Ontier, delat online av Brewster, ett offer för 2011 Mt. Gox hacka.

Brevet, undertecknat av företagets partners Preston Byrne och Stephen Palley, fortsätter med att säga att:

  • TTL och Wright är skyldiga Brewster den lagliga och rättvisa skyldigheten att hålla de medel de två tidigare har fått på Bitcoin eller någon gaffel, på konstruktivt förtroende för Brewster och “andra liknande belägna”;
  • Brewster förbehåller sig rätten att bland annat söka en bevarande av tillgångsbevarande och att väcka talan mot TTL och Wright för omvandling;
  • Ontiers klienter och deras ombud uppmanas att bevara alla bevis som är relaterade till tvisten och tillägger att “underlåtenhet att uppfylla denna skyldighet kommer att leda till allvarliga sanktioner som är förknippade med och som uppstår på grund av bevisbull.”

Detta följde det brittiska-baserade juridiska advokatbyrån Ontier tillkännagivande av inledande av rättsliga förfaranden mot ett antal ospecificerade Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin ABC (BCH ABC) och Bitcoin SV (BSV) utvecklare på uppdrag av TTL, som kontrolleras av Wright – begär att dessa utvecklare distribuerar kod för att göra det möjligt för TTL att “återfå tillgång till och kontrollera sin bitcoin”, som påstås stulas från Wright i februari 2020.

Anderson Kill-brevet konstaterar dock att

om Ontiers “klient faktiskt inte är ägaren till bitcoin i 1Feex-adressen, har vår klient ganska mindre att gräla om med dig och kan vara villig att inta en mer försonlig attityd i denna fråga,” medan “eventuell onödig tvister” kan undvikas om TTL / Wright bekräftar att de aldrig kontrollerade adressen.

Mark Karpelès, grundaren av den ökända, fallna Bitcoin-börsen Mt. Gox, chimed också in, skrivande att “någon äntligen ringer Craig Wrights bluff angående 1Feex-bitcoins.” Karpelès tillade att han “utan tvekan stulit dessa mynt från berget Gox 2011, vilket innebär att CSW: s påstådda ägande är ogiltigt och vissa skulle kalla hans anspråk bedräglig.”

Under tiden har Wright ställts inför ett antal egna juridiska frågor genom åren, en av de mest framträdande är den långa striden med sin avlidne partner Dave Kleimans egendom.

Cryptonews.com har nått ut till Ontier för kommentar.

När detta utvecklas blir Cryptoverse förvirrad över vad Wright försöker uppnå med sina påståenden:

__

__

__

____

Läs mer:
– OKCoin avbryter Bitcoin Cash, Bitcoin SV Trading
– Craig Wrights Anti-Bitcoin-försök hjälpte Bitcoin
– Bitcoin Miner i Satoshi-eran kallar Craig Wright ett bedrägeri med hjälp av “Hans” BTC-adresser
– ‘Craig Wright är inte offret här’ när han försöker undvika sanktioner
– DeFi, DEX, Stablecoins, Chainlink – All Scam, säger Craig Wright

Source link