Bitcoiners Boo ‘officiella Bitcoin-ambassadörer’ till El Salvador

Av | juni 17, 2021


Bitcoiners Boo 'officiella Bitcoin-ambassadörer' till El Salvador 101
Brock Pierce: Källa: Twitter / @ brockpierce

Representanter för Cryptoverse fortsätter sina expeditioner till El Salvador i en strävan att träffa regeringstjänstemän och president Nayib Bukele och dela insikter om Bitcoin (BTC) och kompletterande teknik. Den här gången var det Brock Pierce, en entreprenör, en tidigare amerikansk presidentkandidat och tidigare chef för Bitcoin Foundation, bland andra befattningar. Inte överraskande var många Bitcoinare inte nöjda med detta.

Pierce inledde upprördheten med att säga att han är “mycket hedrad att leda denna officiella delegation av Bitcoin-ambassadörer till El Salvador för att utbilda regeringen om hur Bitcoin, Blockchain och teknik kan skapa en ljusare framtid för alla i deras land.”

Pierce då Lagt till att delegationen var “den första som besökte El Salvador i officiell egenskap sedan Covid-lockningar startade”, vilket väckte ytterligare frågor.

Nästan omedelbart började många kryptospelare i kryptobranschen kalla honom ut på grund av användningen av ordet “tjänsteman” och frågade vem som valde Brock Pierce att kalla sig Bitcoin-representant, till vilket han svarade att han hade valts av många organisationer representant 2012-2014.

The Biz podcastvärd John Carvalho, svarade genom att kalla Pierces delegation “en resande shitcoin-cirkus.” Han fortsatte sedan med att argumentera för att Bitcoin Foundation-arvet “mestadels är en förlägenhet” och hävdade att de flesta bara använde det för att säga.

Efter logiken utropade många i samhället sig till “officiella Bitcoin-ambassadörer.”

Andra kommentarer kommenterade guvernörerna i El Salvador att vara mer försiktiga med de människor de möter. Warren Togami, vice vd för lösningar på det stora blockchain-teknikföretaget Blockstream, ‘påminde’ Nayib Bukele om att ingen har rätt att tala för Bitcoin officiellt, och att Brock Pierce har stämts för bedrägeri tidigare. Vissa kallade till och med Brock Pierce en bedragare och en “shitcoiner”.

Andra självutnämnda Bitcoin Maximalister som Dennis Parker höll inte heller på.

Senare klargjorde Brock Pierce att han inte siktade på att förneka någons rätt att vara Bitcoin-ambassadör av anger att ”vi alla kan vara evangelister, förespråkare och ambassadörer.” Han medgav att användningen av ordet “tjänsteman” var “ett dåligt ordval”. Han avslutade sedan sin dag på Twitter med att svara på flera kritiska tweets med: ”Allt bra. All kärlek.”

Som rapporterat besökte en grupp bitcoinare också presidenten denna vecka.

___

Andra reaktioner:

__

__

__

____

Läs mer:
Världsbanken anklagad för okunnighet och hyckleri eftersom den vägrar att hjälpa El Salvador
– El Salvador Gov’t Mulls BTC Pay som Int’l Bitcoin Players ‘Roll into Town’

– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?
– Brock Pierce-Led Gox Rising erbjuder 800 USD per Bitcoin

Source link