Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback

Av | juli 17, 2021


Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback 101
Källa: Adobe / Miguel

Kryptoassetmarknaden förblir i något av en funk. Efter att ha slås av kurs av TeslaTillkännagivande att det inte längre skulle acceptera bitcoin (BTC) som betalning för sina bilar, har det dragits längre ner av en stadig ström av statliga och reglerande pushback.

Från Kinas våld mot gruvdrift till reglerande varningar mot Binance, har ett antal statliga åtgärder tjänat till att hålla krypto i sidled eller bakåt. Men medan branschobservatörer oftast håller med om att sådana åtgärder har haft ett negativt inflytande på marknaden, är de också överens om att de inte har varit så negativa som de kunde ha varit.

Faktum är att kommentatorer talar till Cryptonews.com bekräfta att bitcoins envisa klamring mot en motståndsnivå på 30 000 USD är lika mycket ett tecken på motståndskraft som det är av svaghet. Samtidigt bekräftar de att statliga och reglerande åtgärder inte kan dämpa kryptovaluta på lång sikt, särskilt med Bitcoin som är utformad för att undvika centraliserad kontroll.

Regeringar agerar, kryptovaluta faller

“Regeringsåtgärder, särskilt i Kina, har haft en betydande negativ inverkan på kort sikt på kryptomarknaden”, säger Lou Kerner, en partner på Blockchain Coinvestors.

Kina påminde sina finansinstitut om en gammal antispekulationslag den 18 maj, vid en tidpunkt då BTC redan hade sjunkit från cirka 58 000 USD till 45 000 USD. Den här nyheten fick sedan BTC att sjunka så lågt som 35 000 USD på tre dagar, medan resten av kryptoasset-marknaden följde.

”Det följdes i juni av en allvarlig nedbrytning av Bitcoin-gruvdrift i Kina. Tillsammans med andra regeringsåtgärder tvingades många kineser att avveckla, samtidigt som efterfrågan på krypto i Kina minskade, berättade Kerner Cryptonews.com.

Andra analytiker håller med om denna bedömning, även om de föreslår att statliga / reglerande åtgärder inte är den enda orsaken till marknadens nuvarande svårigheter.

”Jag tror att den största faktorn som påverkar priserna på kryptovalutor på ett negativt sätt har varit effekterna av de senaste regerings- och regleringsåtgärderna från Kina till USA och andra håll. Dollarnas senaste återhämtning har varit den andra skyldige, säger Fawad Razaqzada, en analytiker på ThinkMarkets.

Bortsett från Kina har USA varit en annan plats för statliga ingripanden relaterade till krypto. Under de senaste veckorna har vi sett samtal från Internal Revenue Service (IRS) för strängare regler, utredningar av Binance från Commodity Futures Trading Commission (och den justitiedepartementet och IRS), och krav från lagstiftare om strängare regler inför ransomware-attacker.

Det är bara USA. Reglerings- och regeringsåtgärder har inträffat någon annanstans under den senaste månaden, från Storbritannien och EU till Singapore, Thailand och andra. Under den tiden har det totala värdet på kryptoassetmarknaden minskat från över USD 2trn till ca USD 1,3trn.

Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback 102
Källa: coingecko.com

Motståndskraft inför reglering

Icke desto mindre hävdar de flesta analytiker att marknaden har klarat sig bättre än vissa kan ha förväntat sig, särskilt med tanke på omfattningen av kraftåtgärderna i Kina.

”Jag tror att dessa regeringsåtgärder absolut har haft en kortsiktig negativ effekt på priserna. Men vi har nu sett att bitcoin inte vill gå under 30 000 USD – det kraschade inte ner till 3 000 USD igen, säger Mark Jeffery, grundaren / VD för räddningsnätverk. Guardian Circle.

Han föreslog att trycka ner bitcoin är som att “försöka hålla en strandboll under vattnet.” Han betonade också hur det vid den här tiden drar nytta av ett växande antal hodlers och valar, eller stora innehavare av BTC, villiga att samla mynt under en nedgång.

”De äldre plånböckerna vägrar helt enkelt att sälja – oavsett vad. De vet att bitcoin har hållit sitt värde bättre än dollarn i tio år nu, berättade han Cryptonews.com.

Fawad Razaqzada sa också att uppmuntran bör tas från det faktum att bitcoin inte är tillbaka till 10 000 USD, där det var innan marknaden började plocka mot slutet av 2020.

”Tja, när vi tittar på bitcoinpriserna har de gått i sidled mellan 30 000 USD och 40 000 USD under den bästa delen av två månader nu. Det faktum att vi inte ser betydligt lägre priser på grund av stigande nivåer av reglering och statliga åtgärder tyder på motståndskraft och styrka för Bitcoin och andra kryptor snarare än svaghet, sade han.

Men även om bitcoin har nått en till synes stark stödnivå, måste det komma ihåg att statliga åtgärder, tillsammans med andra faktorer, sänkte det från nästan 65 000 USD ganska snabbt.

“Marknadens skarpa negativa reaktioner på dessa drag lyfter fram marknadens spädbarn, och bristen på djup hos köpare att komma in när kinesisk försäljning accelererade och kinesiska köpare slackade”, säger Lou Kerner.

Anathema till regeringen

Trots det uppenbara faktumet att bitcoin har halverats från sin högsta nivå på cirka 65 000 USD, är industrinsiffror övertygade om att regeringar inte kan göra så mycket för att hålla det nere på lång sikt.

“Men jag tror att det i slutändan är att försöka stoppa Bitcoin är som att försöka stoppa Internet: du kan inte”, säger Mark Jeffery.

Han misstänker att vi kommer att bevittna ett ökande antal “attacker” från regeringar och tillsynsmyndigheter.

”Vi kommer definitivt att se krav på utbyte av KYC [know your customer] öka – tanken på anonyma plånböcker och transaktioner är ett anathema för regeringen: de gillar ett ekonomiskt panoptikon. Deras angivna skäl till detta är AML [anti-money laundering] och terrorism, som till viss del är legitima, men som jag inte misstänker är de verkliga orsakerna, sade han.

Jeffrey är särskilt orolig för decentraliserade finansieringsplattformar (DeFi) och decentraliserade börser (DEXer), som tenderar att motsäga regeringens önskemål om öppenhet ganska flagrant.

”Om dessa saker krävs för att KYC ska plånboken ansluter till dem, ser jag inte hur de överlever. Jag förstår inte heller hur detta verkställs, men regeringen kan teoretiskt börja böta och arrestera alla som distribuerar ett DEX- eller DeFi-smartt kontrakt, tillade han.

Icke desto mindre noterade Lou Kerner att inte alla länder kommer att inta en tolerant inställning till kryptovaluta, som fallet med El Salvador belyser.

“På lång sikt är krypto mycket större än något land eller grupp av länder”, sa han. “Länder som bryter mot kommer att se ett utflod av talang, när de kan, eftersom byggarna försöker bygga in mer reglerande vänliga jurisdiktioner.”

Fawad Razaqzada sa också att det skulle vara svårt att helt undertrycka användningen av kryptovalutor.

Han avslutade,

”Jag tror inte att myndigheter kommer att kunna begränsa tillgången till alla, överallt. Det är tydligt att regeringar hotas av ökningen av kryptor som en alternativ betalningsform som så småningom kan ersätta eller åtminstone komplettera fiatvalutor. ”

____
Läs mer:
– Här är sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta
– Bitcoin kan överstiga 66 000 USD 2021 och 400 000 USD fram till 2030 – ” Expertpanelen ”

– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk
– CBDC Shilling och Bitcoin Bashing kan nå G20-nivån

– BNB samlar medan Binance VD böjer sig för tillsynsmyndigheter mitt i ett annat bakslag
– ‘Stora nyheter i global kryptopolitik’ eftersom FATF sparkar burken mot oktober

– Kryptereglering och avkriminalisering kan vara på väg i Afrika
– ‘Knives Coming Out’ när Cryptoverse svarar på BTC FUD av den amerikanska senatorn

– Kryptoindustrins lobbykraft växer när tidigare tjänstemän byter sida
– Turkiet förbjuder kryptobetalningarSource link