Bitcoin var detta billigt Endast 20% av sin historia

Av | juni 15, 2021


Bitcoin var detta billigt Endast 20% av sin historia - Pantera CEO 101
Dan Morehead. Källa: en videoskärmdump, Youtube / Bloomberg Markets och Finance

Baserat på tanken att den mänskliga naturen är procyklisk, bör investerare gå emot uppmaningen och köpa bitcoin (BTC) när marknaden är under trenden, och därmed dra nytta av det faktum att kryptovalutan bara har varit på denna prisnivå eller lägre i en -femte av de senaste elva åren, enligt Pantera Capital VD Dan Morehead.

Dessutom uppgifter från on-chain marknadsinformation leverantör Glassnod gav ytterligare bevis för att långsiktiga innehavare inte spenderar sina mynt trots marknadsvolatiliteten och väljer att ackumulera istället för att sälja.

“Motstå uppmaningen att stänga positioner. Om du har de känslomässiga och ekonomiska resurserna, gå åt andra hållet”, sade Morehead i sitt senaste brev till investerare.

VD betonade att bitcoin i allmänhet går “långt upp” och har i genomsnitt mer än tredubblats årligen i tio år. Han tillade att “vem som helst som har haft bitcoin i 3,25 år har tjänat pengar. Bitcoin har bara skrivit ut ett kalenderår med ett lägre lågvärde. Så de flesta av dessa investerare är i full tid.”

Bitcoin var detta billigt Endast 20% av sin historia - Panteras VD 102
Källa: Into The Block, Coinpaprika.com

För att kontrollera om bitcoin övervärderades observerar fondens analytiker att kryptovalutan för närvarande handlar cirka 36% under den 11-åriga exponentiella trenden, och finner att bitcoin bara har spenderat 20% av sin historia hittills under trendvärdering.

“Årets avkastning gick aldrig bokstavligen utanför diagrammet som i tidigare toppar. Den handlas för närvarande till 281% jämfört med föregående år – vilket verkar helt troligt med tanke på den utskrift av pengar som har skett under den perioden,” Morehead sa och tillade att “bitcoins avkastning på fyra år jämfört med den nedre delen av dess historiska avkastning”, men att deras analytiker trodde “vi har sett mest av denna panik”.

Förra månaden uppmuntrade Morehead också investerare att köpa dip och sade att priset på bitcoin skulle kunna fördubblas i år trots energiproblemet.

Samtidigt observerade Glassnode i sin analys att bitcoins höga volatilitet “gör det till en magnet för handlare som kan tjäna pengar på prissvängningar i båda riktningar.”

Analysera de senaste uppgifterna om myntdagar förstörda (CDD) mätvärde (ett mått på ekonomisk aktivitet som ger mer vikt till mynt som inte har använts på länge) uppgav företaget att långsiktiga innehavare behåller sin krypto, vilket indikerar att nedgången inte har uppmuntrat försäljningar av de mest erfarna investerarna.

“Den binära CDD-mätvärdet har nått ett extremt lågt värde under hela juni, vilket sammanfaller med början av 2020-början av den hausseartade trenden. Detta indikerar att långsiktiga innehavare helt enkelt inte spenderar sina mynt”, sa Glassnode och tillade att långsiktiga innehavare är mer benägna att ackumuleras än att ta ut pengar.

Även den senaste rapporten om digitala tillgångsflöden från CoinShares uppgav att utflödena i bitcoin “svalnade” förra veckan och har totalt uppgått till 10 miljoner dollar, vilket är “betydligt mindre” än föregående rekordvecka på 141 miljoner dollar. Jämfört med föregående vecka ökade handelsaktiviteten med bitcoin-investeringsprodukter med 43%.

När det gäller ethereum (ETH) under samma period registrerade det de största utflödena på rekord, totalt 12,7 miljoner USD. “Ethereum har varit den starka i förhållande till Bitcoin de senaste månaderna”, säger företaget, men inflödena under förra veckan var blandade vilket också föreslår blandade åsikter bland investerare.

13:25 UTC handlas BTC till 40 359 USD och är nästan oförändrad på en dag och ökar med nästan 21% på en vecka. ETH handlar för 2 566 USD och ökar med nästan 2% på en dag och mindre än 1% på en vecka.

____

Läs mer:
– Weeks Of Sideways Trading Ahead as Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers
– Kryptomarknadssignaler blir klara men långsiktiga investerare ackumuleras fortfarande

– Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter – Panteras VD
-Bitcoin måste “vända fartyget” som Ethereum i uppåtgående redanSource link