Bitcoin Taproot Speedy Trial börjar, men ingen lock-in i denna epok

Av | maj 3, 2021


Bitcoin Taproot Speedy Trial börjar, men ingen lock-in i denna epok 101
Källa: Adobe / Worawut

Bitcoin (BTC) efterlängtade Taproot-uppgradering – den största uppgraderingen sedan SegWit 2017 – har startat med den (något ifrågasatta) Speedy Trial – vilket ger gruvarbetare tre månader för att signalera beredskap att genomföra uppgraderingen. Den första av sex epoker har inte låst uppgraderingen.

Den 1 maj såg nätverket en ny justering av gruvproblem, som signalerade början på “kommer det-kommer det inte att aktiveras” -fasen av Taproot-uppgraderingen, en föreslagen protokolluppgradering som borde förbättra Bitcoins integritet och flexibilitet.

Enkelt sagt, Speedy Trial’s mål är att låta uppgraderingsaktiveringsförsöket misslyckas eller lyckas snabbt – vilket gör skillnad mellan ingen obligatorisk aktivering och garantin att taproot skulle aktiveras.

Gruvsvårigheten för Bitcoin justeras 2016-block, eller ungefär varannan vecka. Vad gruvarbetarna har framför sig nu är den nuvarande signalperioden för 2016-block, med sex aktiveringsperioder inställda under tre månader, under vilka 90% av blocken måste signalera för Taproot-aktivering – vilket innebär att de måste inkludera en signal bit in i de utvunna blocken. Om denna tröskel på 90% uppnås låses uppgraderingen in och aktiveras sedan i november. Om gruvarbetare inte låser in Taproot kan en annan mekanism användas för att försöka igen.

Hittills (kl 11:05 UTC måndag morgon) finns det 39 signalblock och 254 icke-signalblock (eller 13%). F2Pool, Gjuteri USAoch SlushPool har signalerat, per taproot.watch.

Detta innebär att det inte finns någon låsning under den första epoken. “Taproot kan inte låsas inom denna period”, säger trackern.

Per Taproot-Activation-webbplatsen, sprang förbi Poolin Vice president Alejandro De La Torre, 12 pooler sa tidigare att de skulle stödja uppgraderingen – vilket ger 1 månaders genomsnittlig hashrate till stöd för Taproot på 89% från och med den 2 mars. Enligt taproot.watch har Poolin inte signalerat än.

Kommentarer hade snabbt börjat uttrycka oro när Speedy Trial startade, och vissa tvivlade på att det är troligt att låsa in den här första signalperioden.

Icke desto mindre, eftersom det antas att de som har stött uppgraderingen den här gången kommer att fortsätta signalera, några kommentarer argumentera att en viss procentsats redan är garanterad, så att säga.

Och det finns också de som fortfarande stöder UASF (användaraktiverat mjukt arbete – aktivering av en mjuk gaffel initierad av noder, utan att ha fått stöd från en stor minoritet gruvarbetare), istället för MASF (miner-aktiverat mjukt arbete).

För utvecklaren Udi Wertheimer är det större problemet här en annan viktig komponent i Taproot: Schnorr, som kodar flera nycklar till en. Dessa signaturer, sade han, stöds inte av många av altcoins, vilket möjligen saktar ner eller försvagar antagandet.

Under tiden tittar andra helt bortom Taproot, lista de potentiella framtida / nödvändiga uppgraderingarna, men undrar också hur lång tid det skulle ta att aktiveras, vilket ger att den här redan har tagit år av diskussion och omröstning.

__

____
Läs mer:
Som Bitcoins Taproot Nears ökar Ex-CIA-direktörens papper om integritet
– Bitcoin och Litecoin går närmare deras integritetsförbättringar
– Bitcoin Taproot-uppgradering körs i aktiveringsdebatt

Source link