Bitcoin sjunker under 30 000 USD och rally tillbaka

Av | juni 22, 2021


Bitcoin sjunker under 30 000 USD och Rallies Back 101
Källa: Adobe / Kevin McGovern

Idag, den mest populära kryptovalutan, bitcoin (BTC) sjönk under tröskeln på 30 000 USD för första gången sedan januari, innan den kom tillbaka kraftigt. (Uppdaterad kl 16:28 UTC med de senaste marknadsdata.)

BTC sjönk till nästan 29 150 USD och det tog cirka två timmar att återhämta sig över 32 000 USD. 16:23 UTC handlar BTC till 32 423 USD och är nästan oförändrad på en dag. Det är fortfarande nere med nästan 20% på en vecka och 12% på en månad, vilket minskar sina årliga vinster till 251%.

Andra stora kryptoassets från topp 10-listan har också återhämtat sig kraftigt, men är fortfarande i rött idag och sjunker med 3% -12%.

Alex Siman, grundare på Subsocial, en öppen plattform för decentraliserade sociala nätverk, beskrev prisfallet som “ett litet under”. Anledningen bakom det, sade han i en e-postkommentar, är att “det bredare marknadsmotståndet från den pågående nedstängningen av kryptorelaterade aktiviteter i Kina inte längre förhindrar kraschar.”

Per Siman,

“I denna fallhastighet är det svårt att förutsäga nivån vid vilken priset kommer att utgöra en baslinje för en förestående rebound, eftersom stora investerare med potential att vända priser väljer att titta på från sidelinjen. Medan vi fortfarande kan se en positiv dynamisk före slutet av detta år, för mig, stupar brantare till [USD] 20 000 kommer inte heller som en överraskning. “

Även fintech-app Avkastning App VD, Tim Frost, sa att vi kanske når “en böjningspunkt” med tillsynsmyndigheter och krypto och tillägger att många verkar ha “äntligen insett hur kraftfull och populär denna tillgångsklass är.” I stället för att försöka förstå och reglera det effektivt med framåtblickande politik, sa Frost, “de reagerar i rädsla med förbud.”

“Detta, som läggs till den allmänna nedåtriktade känslan, verkar indikera en fullständig björnmarknad härifrån. Förnuftiga investerare skulle göra det bra att hitta en solid passiv inkomstmöjlighet för sin krypto medan de lutar sig tillbaka och rider ut stormen”, säger han. sa.

Under tiden analysföretag Myntmätning uppgav idag att mängden BTC som innehas vid större kryptobörser Binance har klättrat till nya toppar under den senaste månaden.

“Det finns nu mer än 570 000 BTC på Binance, mycket mer än någon annan börs i vår täckning. Även om det finns många faktorer i spel, är ökningen troligen åtminstone delvis orsakad av att investerare flyttar sin BTC från kinesiska börser och vidare till Binance, som inte officiellt har sitt huvudkontor i Kina, sade de.

Matt Maley, marknadschef för Miller Tabak + Co., berättade för Bloomberg att alla meningsfulla avbrott under 30 000 USD kommer att göra “en hel del fartygsspelare att kasta i handduken”, så “även om bitcoin kommer att förändra världen på lång sikt, betyder det inte att det inte kan falla tillbaka in i tonåren på kort sikt. “
___

Andra insikter:

Bitcoin sjunker under 30 000 USD och Rallies Back 102

____
Läs mer:
Death Cross visas på Bitcoin-diagram, men det kan inte betyda någonting alls
– Bitcoin var detta billigt Endast 20% av sin historia – Pantera VD

– Bitcoin bör behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD

– DeFi Spectacular returnerar ohållbart på lång sikt – Forskning
– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik
__
(Uppdaterad kl 14:17 UTC med mer insikter.)

Source link