Bitcoin Mining-svårigheter kommer att sjunka till juni 2020-nivån i helgen

Av | juli 16, 2021


Bitcoin Mining-svårigheter kommer att sjunka till juni 2020-nivå den här helgen 101
Bitcoin gruvriggar. Källa: Adobe / amixstudio

Bitcoin (BTC) gruvsvårigheter är inställda på ytterligare en anmärkningsvärd droppe i helgen – den här drar den ner till juni 2020-nivån.

Bitcoin-gruvproblem, eller måttet på hur svårt det är att konkurrera om gruvbelöningar, förväntas sjunka cirka 6% på mindre än två dagar, som gruvpool BTC.com uppskattar kl 14:27 UTC.

Detta skulle vara den fjärde högsta nedgången i år, av sex totalt, och det skulle följa den historiska nedgången på nästan 28%.

Dessutom skulle denna förändring minska svårighetsgraden från 14,36 T till 13,48 T, eller liknande nivå senast sett i början av juni 2020, vilket återigen hjälper gruvarbetare att tjäna mer medan BTC fortfarande sitter fast inom ett intervall. I juni 2020 handlade BTC över 9000 USD. Vid 14:29 UTC idag handlas BTC till 31 910 USD och är oförändrad på en dag. Priset sjunker med 3% på en vecka.

Speciellt skulle denna justering markera den fjärde nedgången i rad efter att gruvsvårigheten nått sin högsta nivå (ATH) på 25,05 T i mitten av maj i år. Om den därför skulle falla till den förutspådda nivån skulle det innebära en minskning med 46% från ATH.

Per BitInfoCharts.com har hashrate, eller nätverkets beräkningskraft, ökat sedan den föregående justeringen och har ökat med 18% på tolv dagar fram till 15. juli. Denna nivå är dock fortfarande 45% lägre än ATH sett i mitten av maj.

Lönsamheten för Bitcoin-gruvdrift har också ökat sedan slutet av juni.

Bitcoin Mining-svårigheter kommer att sjunka till juni 2020-nivå den här helgen 102
Gruvlönsamhet USD / dag för 1 THash / s, 7-dagars enkelt glidande medelvärde. Källa: Bitinfocharts.com

Gruvsvårigheten för Bitcoin justeras varannan vecka (eller varje kvartal 2016, för att vara exakt) för att bibehålla den normala 10-minuters blocktiden. Den 7-dagars enkla glidande blocktiden den 15 juli var 10,46 minuter – en minskning från mer än 17 minuter som registrerades den 2 juli.

Under de senaste veckorna har gruvarbetare slutat spendera nyligen genererade BTC och har hållit fler mynt istället, enligt ByteTree.

Bitcoin Mining-svårigheter kommer att sjunka till juni 2020-nivå den här helgen 103
Källa: terminal.bytetree.com, 14:31 UTC

Allt detta har hänt under den massiva utvandringen av gruvarbetare från Kina på grund av den pågående regeringen mot denna del av industrin.

Men nya uppgifter från Cambridge Centre for Alternative FinanceCambridge Judge Business School föreslog att Kinas hashrat redan hade varit i en “betydande nedgång under en tid” innan den faktiska kraften mot gruvdrift. Dess andel av den totala gruvkraften i Bitcoin minskade från 75,5% i september 2019 till 46% i april 2021, enligt uppskattningarna. Under tiden har de i USA och Kazakstan stigit.

___
Läs mer:
– Bitcoin Miners säkrar kärnkraftsavtal
– Crypto Mining Rigs ‘Selling Like Scrap Metal’ när fastlandet Kina stämmer mörkare

– Bitcoin Mining Council och ESG Discussion
– Kina är inte gjort ännu med sin bekämpning av Crypto Mining – ForskareSource link