Bitcoin Mining Lönsamhet hoppar, Hashrate börjar plocka upp för

Av | juli 8, 2021


Bitcoin Mining Lönsamhet hoppar, Hashrate börjar plocka upp för 101
Källa: Adobe / artiemedvedev

Mitt i Kinas hårdvaror mot sina gruvarbetare, och efter en historisk nedgång i gruvproblem, ser Bitcoin (BTC) gruvarbetare nu mycket högre lönsamhet. Det finns också en märkbar ökning av hashrate och en minskning av blockeringstiden.

Lönsamheten för Bitcoin-gruvdrift (7-dagars glidande medelvärde) steg med 31% på fem dagar, mellan den 2 juli och 7 juli. Detta sätter tillbaka den till mitten av maj-nivåerna, då lönsamheten hade sett en massiv 46% -nedgång på 17 dagar. I mitten av maj handlade BTC fortfarande till cirka 50 000 USD, medan det idag är under 33 000 USD.

I båda fallen har gruvlönsamheten ökat med 47% sedan början av året.

Under tiden hade hashrate, eller beräkningsförmågan i Bitcoin-nätverket, varit i en nästan konstant nedgång mellan 14 maj och 3 juli och sjönk 54% under den perioden. Sedan dess har den noterat en ökning under de senaste fyra dagarna på 8%. Sedan början av 2021 har hashratet minskat med 36%.

Bitcoin Mining Lönsamhet hoppar, Hashrate börjar plocka upp för 102
Gruvlönsamhet USD / dag för 1 THash / s vs. Genomsnittlig hashrate (hash / s) per dag, 7-dagars enkelt glidande medelvärde. Källa: bitinfocharts.com

Dessutom, medan Bitcoin-nätverket riktar sig mot en blocktid på 10 minuter, hade det nyligen nått sin högsta nivå sedan 2009, mer än 17 minuter (7-dagars enkelt glidande medelvärde). Sedan dess har den sjunkit 27% till 12,5 minuter.

Dessa förändringar kommer efter det största gruvsvårighetsfallet i nätverkets historia. Den föll för nästan 28% för fem dagar sedan till 14,36 T, den nivå som inte sett sedan början av juni 2020.

Självfallet följer Kinas kraft mot krypto och gruvdrift, vilket har skapat en enorm inverkan på Bitcoin-gruvarbetare över hela landet, inklusive dess viktigaste provinser, där ett antal stora gruvarbetare har tvingats stänga butiken.

Svårighetsjusteringen är en eftersläpande indikator, sade Kvantekonomi grundare Mati Greenspan och “det vi ser är att Bitcoin-nätverket anpassar sig till förlusten av Kinas hashkraft.”

Eller som Jeff Dorman, Chief Investment Officer (CIO) för det amerikanska investeringsförvaltningsföretaget Arca, noterade, efter “den allvarliga och samordnade nedstängningen från Kina och den efterföljande massutflyttningen av gruvarbetare”, minskade hashrat och blockeringshastighet dramatiskt – färre maskiner grävde online för BTC, så det var mindre konkurrens för att tjäna belöningar för att lösa ett komplex och slumpmässigt pussel, vilket innebär att den förväntade avkastningen ökade för dem som fortfarande kunde bryta. ”

Som ett resultat sjönk gruvsvårigheten dramatiskt, vilket “betyder att det blev lättare och mer lönsamt att lösa detta slumpmässiga pussel, uppmuntrar nya deltagare att bryta och därmed blir mer sannolikt att blockhastigheten skulle öka när pussel löses snabbare bland de återstående och nya gruvarbetare. “

Per Dorman kommer troligtvis gamla gruvarbetare att “dyka upp” igen om några veckor efter omlokalisering, och detta borde öka hashraten ytterligare, liksom konkurrensen och svårighetsgraden.

Det är dock osannolikt att detta händer i juli, enligt Thomas Heller, Chief Business Officer på Kompassbrytning, eftersom kinesiska gruvarbetare måste ta hand om datacentrets kapacitet och logistiska utmaningar, som rapporterats av Reuters. De måste städa och packa upp sina maskiner, skicka dem utomlands, rensa tullen och sedan installera dem – och allt detta efter att de har hittat en lämplig plats, med mer toleranta myndigheter, med låga temperaturer och billig el, “helst överskottseffekt från vattenkraftverk eller oljefält som skulle slösas bort. “

Och allt detta är ännu svårare för mindre gruvarbetare om de lyckas flytta alls.

BitRiver, som driver datacenter i Sibirien, uppskattade att efterfrågan på utrymme i sina anläggningar kommer att öka till 1,5 m gruvmaskiner som kräver upp till 2,5 gigawatt kraft, jämfört med de nuvarande tre datacentralernas 125 megawatt. “Vi vet att företag lämnar Kina eftersom de kör direkt till oss”, tales talesman Roman Zabuga.

Men “motståndskraften i Bitcoin-protokollet är anmärkningsvärd”, on-chain analysföretag Glassnod sa, medan Dorman tillade att “genom alla dessa justeringar led Bitcoin själv ingen stilleståndstid, en enorm förbättring jämfört med det tekniskt nedsatta fiat-systemet.”

Glassnode noterade att även om vi befinner oss mitt i “den stora migrationen” har det ännu inte skett någon signifikant ökning av miners utgiftsbeteende. Hastigheten för återhämtning av hash-hastighet kommer att ge ytterligare information: om det är snabbt, indikerar det att kinesiska gruvarbetare har flyttat framgångsrikt, likviderat hårdvara eller på annat sätt återhämtat sig kostnader, vilket minskar risken för BTC-försäljning, och om det är långsamt händer det motsatta, öka “oddsen för att kostnader bärs, skulder ackumuleras, och därmed skapa en högre sannolikhet för gruvarbetare BTC försäljning.”

Enligt ByteTreehar gruvarbetare hållit fler mynt än de har spenderat under den senaste veckan, vilket vänt trenden under de senaste tre månaderna.

Bitcoin Mining Lönsamhet hoppar, Hashrate börjar plocka upp för 103
Källa: terminal.bytetree.com, 8:32 UTC

____
Läs mer:
– Kina är inte gjort än med sin bekämpning av Crypto Mining – Forskare
– Bitcoin Mining-svårigheter faller medan gruvarbetare polerar sin bild

– Crypto Mining Rigs ‘Selling Like Scrap Metal’ när fastlandet Kina stämmer mörkare
– Så här ser Kinas Bitcoin Mining Crackdown 2.0 ut

– Bitcoin Miner Relocation inom Kina och värsta fall-scenariot
– Bukele retar vulkan-driven Bitcoin Mining Center när Exchange anländerSource link