Bitcoin Mining Difficulty är inställd på en ATH när gruvarbetare skickar bullish Signs

Av | maj 12, 2021


Bitcoin Mining Difficulty är inställd på en ATH när gruvarbetare skickar bullish Signs 101
Källa: Adobe / Konstantin Yolshin

Bitcoin (BTC) gruvsvårigheter är inställda på en ny all-time high (ATH), vilket minskar vinstmarginalerna för BTC-gruvarbetare som fortfarande beräknas öka nätverkets beräkningskraft trots att BTC-priset har fastnat i ett intervall nyligen.

Måttet på hur svårt det är att tävla om gruvbelöningar, känt som gruvsvårigheter, uppskattas öka med 18,5% på mindre än en dag, per gruvpool BTC.com uppskattningar (14:07 UTC).

Det skulle vara den högsta ökningen sedan slutet av oktober 2017 med 21,39%, efter den sjunkande nästan 13% den 1 maj.

Dessutom skulle denna ökning få svårigheten till 24,42 T, vilket skulle vara en ny ATH, som tog platsen 23,58 T som registrerades i mitten av april i år.

Under tiden handlas BTC till 56 627 USD och ökar med 2% på en dag och 3% på två veckor. Efter nedgången från ATH i april korrigerades priset uppåt men har börjat handlas mellan 54 000 USD och 59 000 USD sedan början av maj.

Per BitInfoCharts.com har hashrate, eller nätverkets beräkningskraft, fortsatt att öka sedan början av denna månad, när den tidigare justeringen inträffade – efter det som redan var ett betydande hopp. Sammantaget ökade det sju dagars enkla glidande genomsnittet med 1 procent sedan 1 maj.

Bitcoin Mining Difficulty är inställd på en ATH när gruvarbetare skickar bullish Signs 102

Gruvsvårigheten hos Bitcoin justeras varannan vecka (det vill säga varje kvartal 2016) för att bibehålla den normala 10-minuters blocktiden. Den 7-dagars enkla glidande blockeringstiden den 11 maj var lite mer än 8 minuter.

Under tiden, enligt Igor Runets, VD och grundare av BitRiver, en stor leverantör av samlokaliseringstjänster för kryptovalutagruv i Ryssland och OSS-länder, kommer denna ökning av gruvproblem inte att påverka gruvarbetarnas planer på att köpa mer gruvutrustning eller gruvdrift med de enheter de redan har använt.

“Den globala bristen på chip har begränsat tillväxten av hashrate, även om efterfrågan på gruvdrift fortsätter att öka. Så mycket av denna aptit för gruvdrift lämnas obevakad på grund av utbudsbegränsningen från gruvtillverkarnas sida”, sa han Cryptonews.com.

Runets uppskattar att Bitcoin-hashrate kommer att fortsätta öka och bryta nya heltidshöjder i år, eftersom fler gruvmaskiner som köptes flera månader i förväg levereras och distribueras.

Även analysföretag Myntstatistik sa i sin veckorapport att “en proxy för nätverkssäkerhet, växande hashfrekvens är ett gott tecken för Bitcoins fortsatta tillväxt.”

“Dessutom visar returen att nätverket är elastiskt och snabbt kan återhämta sig efter oväntade avbrott,” tillade de.

Analytikerna hävdade att de förändrade makroekonomiska förhållandena under 2020 och början av 2021 bidrog till att BTC ökade och fick fler institutionella investerare. Och medan det första kvartalet 2021 var ganska högt, blev det andra kvartalet hittills tyst för BTC, trots att vissa altcoins ökade. “Nu kan makroekonomiska förhållanden ändras till BTCs fördel ännu en gång”, sa det.

USD försvagades under april och förra veckan, vilket kan vara fördelaktigt för BTC, åtminstone på kort sikt, eftersom det historiskt har stigit under tider som dollarn har försvagats.

Dessutom är BTC-marknaden i en hälsosammare position än för några månader sedan, säger Coin Metrics. BTC: s permanenta framtida ränta har återställts till de lägsta nivåerna på månader, vilket tyder på att “hävstångseffekten har spolats ut ur systemet”, vilket ger marknaden “en hälsosammare grund för nästa steg upp.”

Trots att detaljinvesterare “häller” i kryptoasseter med små bolag, fortsätter antagandet att växa, medan stora tekniska förbättringar och integritetsförbättringar, tillsammans med avgiftsreduceringar, är i horisonten med aktiveringen av Taproot-uppgraderingen.

Antalet adresser som innehåller relativt små mängder, BTC 0,01-1, har ökat med 710 000 sedan början av 2021 och ökade i april. Överföringsvärdet på kedjan steg också förra månaden till de högsta nivåerna någonsin, med totalt 447 miljarder dollar, säger rapporten, jämfört med 366 miljarder dollar i mars och 319 miljarder dollar i februari. Detta betyder också växande adoption.

Coin Metrics drog slutsatsen att

“Med tanke på den positiva drivkraften på de flesta fronter kan Bitcoin komma att öka ytterligare under andra halvåret.”

Under tiden, enligt ByteTree, under den senaste veckan har gruvarbetare hållit fler mynt än de har sålt. Detta har dock inte varit fallet de senaste 12 veckorna eller den senaste dagen. Gruvarbetare bygger vanligtvis sitt lager under svag marknad och säljer till styrka.

Bitcoin Mining Difficulty är inställd på en ATH när gruvarbetare skickar bullish Signs 103
Källa: terminal.bytetree.com, 14:30 UTC

____

Läs mer:
– Ryska Crypto Miners Brace för Computer Chip Crisis Fallout
– Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och regleringSource link