Bitcoin Miners säkrar kärnkraftsavtal, ShapeShifting Airdrop + fler nyheter

Av | juli 14, 2021


Bitcoin Miners säkrar kärnkraftsavtal, ShapeShifting Airdrop + fler nyheter 101
Källa: Adobe / ThomasLENNE

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
_____

Gruvnyheter

 • Oklo, ett Kalifornienbaserat företag som utvecklar rena energianläggningar, meddelade ett 20-årigt kommersiellt partnerskap med Kompassbrytning, en USA-baserad online-marknadsplats för Bitcoin (BTC) gruvhårdvara och hosting, för att införa avancerad kärnklyvning för att komplettera fossila bränslen och “främja mångfald och hållbarhet i de energikällor som gruvarbetare använder.”
 • Oberoende kraftproducent Energy Harbor sa att det har ingått ett femårigt partnerskap med gruvföretaget som är värdleverantör Standardeffekt för att tillhandahålla el från sin kärnkraftsflotta till Standard Powers nya gruvcentrum för bitcoin.
 • Den kinesiska provinsen Anhui planerar att stänga av alla kryptogruvprojekt inom de närmaste tre åren på grund av brist på strömförsörjning, rapporterade Bloomberg med hänvisning till hf365.com. Provinsen kommer också att begränsa nya projekt som kräver stora mängder energi eller energiförbrukning.
 • Crypto mining och staking företag Gjuteri Digital har meddelat att de har sålt cirka 2300 Whatsminer M30S gruvmaskiner till bitcoinbrytning och kraftproduktionsföretag Greenidge. Alla maskiner har tidigare använts vid Greenidges kolneutrala bitcoinbrytningsanläggning i Upstate New York.
 • Gruvföretag BIT Mining Limited sa att det har ingått avtal om värdepappersinköp med namngivna institutionella och ackrediterade investerare för att samla in 50 miljoner USD i en nyemission. Företaget avser att använda intäkterna från den privata placeringen för att skaffa ytterligare gruvmaskiner, bygga nya datacenter utomlands, utöka sin infrastruktur och förbättra sin rörelsekapitalposition.

Utbyter nyheter

 • ShapeShift, som grundades 2014, sa att det har börjat upplösa sin företagsstruktur och utvecklats till en samhällsägd och styrd kryptoplattform. Per teamet kommer deras kodbas och teknik att vara öppna under de kommande månaderna. Dessutom har plattformens ursprungliga symbol, FOX, “luftsläppts till det största antalet berättigade mottagare i kryptohistoriken.” “Det finns nu mer än en miljon potentiella FOX-innehavare som kan välja att göra anspråk på tokens”, säger ShapeShift och tillade att de aldrig har sålt dessa tokens och det fanns inget initialt myntoffer.

Antagande nyheter

 • Start av kryptobetalningar CryptoSpend kommer att utfärda Visa-kort som gör att deras användare kan spendera sina BTC-handelsvinster i butiker och barer genom att trycka på befintliga betalterminaler, rapporterade Financial Review.
 • Blockchain-baserad resebokningsplattform Travala sa att intäkterna för andra kvartalet 2021 uppgick till 9,8 miljoner USD, inklusive hotell, flyg, aktiviteter och integrationsavgifter. Detta motsvarar 141% tillväxt jämfört med föregående kvartal och 3 476% tillväxt under samma period 2020, tillade de.
 • Trezor Suite, ett nytt skrivbordsprogram från SatoshiLabs, producent av den ursprungliga hårdvaruplånboken Trezor, är nu live, säger pressmeddelandet per e-post. Det erbjuder avancerade sekretessfunktioner, och det hjälper till att bekämpa phishing-attacker genom att ge isolering från klonade webbplatser och skadliga länkar, hävdar de. Sviten ger möjlighet att köpa, sälja och byta krypto med Invity.io, liksom anonymt läge via Tor, bland andra funktioner. CoinJoin, Bitcoin fullnod, mobilapp och återkommande köpkrypteringssparkonto “kommer snart.”
 • Några av Madrids trendigaste restauranger accepterar nu kryptolön, rapporterade Voz Populi. Medieföretaget noterade att bland restauranger och barer som nu accepterar kryptoasseter fanns exklusiva platser på Calle Ponzano, kallad “Madrids hetaste gata” av Lonely Planet 2019. Projektet med flera mötesplatser är tanken på en lokal tokenisering från den spanska blockchain fast 2 ytterligare.

Regulationsnyheter

 • Franska tillsynsmyndigheter föreslog att Europeiska unionen skulle övervaka strängare regler för kryptotillgångar, som en del av ett omfattande reformpaket som syftar till att stärka finansiell reglering i Europa genom att ge större befogenheter till Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA). Den franska marknadsregleringen, Autorité des Marchés finansiärer (AMF) sa att ”Om ESMA tillhandahåller befogenhet att direkt övervaka offentliga erbjudanden om kryptotillgångar i EU och kryptotillgångstjänstleverantörer, kommer det att skapa uppenbara skalfördelar för alla nationella tillsynsmyndigheter och koncentrera expertis effektivt. till den gemensamma europeiska fördelen. ”
 • Sydkoreanska parlamentskommittéer kommer att överväga fördelarna med utkast till fyra kryptolagar som lagts fram av parlamentsledamöter som privata medlemmars räkningar. Per Hanguk Kyungjae kommer lagförslagen alla att vara på dagordningen för kommittéer nästa månad, och kan förenas med ett nytt lagförslag från lagstiftningen Financial Services Commission (FSC). De ”strängaste” av lagförslagen föreslår att samma styva regler tillämpas på sydkoreanska kryptobörser på alla kryptorelaterade företag som är baserade i landet, inklusive de som handlar om kryptoinnehav.

Investeringar nyheter

 • Blockchain säkerhetsspecialist CertiK tillkännagav en finansieringsrunda av serie B på 37 miljoner USD som leds av Coatue Management och Shunwei Capital, med deltagande från Coinbase Ventures. “Sedan CertiK stängde 11 miljoner USD i finansiering för knappt ett år sedan har CertiK arbetat med över 600 nya kunder, vilket resulterat i lönsamma intäkter från första halvåret 2021 som mer än fyrdubblat intäkterna för hela 2020-året”, sa företaget utan att ange siffror.
 • Insatslösningsleverantör ClayStack har meddelat att de har samlat in 5,2 miljoner dollar i såddfinansiering som leds av CoinFund och ParaFi Capital. Fonderna kommer att användas för att bygga en plattform som gör det möjligt för användare att få ut det mesta av sina insatta tillgångar oavsett det ekosystem de befinner sig i, med en offentlig Alpha-lansering för Q3 2021.
 • Crypto plånbok Spöke sa att det har samlat in USD 9 miljoner i en serie A-finansieringsrunda som leds av Andreessen Horowitz (a16z). Teamet avser att använda dessa medel för att fortsätta bygga sitt team, utveckla nya plattformsfunktioner och expandera till andra blockkedjor.
 • Antalet kinesiska provinser som har investerat direkt i blockchain-teknik genom offentliga utgifter ökar, rapporterade Caijing. Totalt har 33 regioner hittills presenterat sina egna detaljerade planer för att stimulera blockchain-relaterade affärer, utveckla egna blockchain-resurser och locka företag som arbetar inom sektorn för att starta butik lokalt. En provins har till och med lovat att tilldela någon lokal start som flyttar in i Kinas motsvarighet till Fortune 500 eller FTSE 100 med en kontantbelöning på cirka 2,7 miljoner USD.Source link