Bitcoin Miner kör in i en PR-kris eftersom lokala invånare oroar sig för en sjö

Av | juli 6, 2021


Bitcoin Miner kör in i en PR-kris eftersom lokala invånare oroar sig för en sjö 101
Källa: Adobe / alpegor

En Bitcoin (BTC) gruvoperatör i upstate New York står inför protester från invånare som hävdar att företaget “förstör” en idyllisk sjö med sina gasdrivna gruvaktiviteter.

Enligt NBC News hävdade en invånare att “sjön är så varm att du känner att du befinner dig i en badtunna.” Vattenmassan i fråga är Seneca Lake, den största av Finger Lakes. Invånarna hävdar att anläggningen ”förorenar luften och värmer upp sjön”, rapporterade media. Grupper av missnöjda invånare höll en protest utanför Institutionen för miljöskydd kontor i Avon tidigare i sommar.

Anläggningarna i fråga drivs av Greenidge Generation, som har ökat kraftproduktionen vid anläggningen under de senaste 18 månaderna. Och företaget förnekade häftigt anklagelserna, med sin VD Jeff Kirt som citerade att ”anläggningens miljöpåverkan aldrig har varit bättre än just nu. Kirt tillade att hans företags verksamhet, som driver 8000 gruvutrustningar, arbetar “inom sina federala och statliga miljötillstånd” och har skapat 31 jobb.

Företaget har också uppenbarligen varit på PR-spåren och donerat utrustning värt 25 000 USD till en lokal brandkår och 20 000 USD till lokala “utbildnings- och anrikningsprogram.”

Kirt hävdade att Greenidge hade brytt 1186 BTC (40,7 miljoner USD) mellan februari 2020 och februari i år till en kostnad av cirka 2869 USD per token.

Som rapporterats strävar företaget efter att uppnå koldioxidneutralitet genom att köpa koldioxidkrediter från “en rad amerikanska växthusgasreduceringsprojekt.”

Men invånare, inklusive en tidigare Naturvårdsverket (EPA) regional administratör, smart.

Judith Enck, före detta EPA-administratör, uppgav:

”Kolförskjutningar [are] inte ett särskilt effektivt sätt att nå målen för minskning av växthusgaser och det finns inget system för att reglera det i New York. New York hade upprättat ett lagmål om att minska utsläppen av växthusgaser med 40% till 2030. Staten kommer inte att nå det målet om Greenidge bitcoin-gruvdriften fortsätter. ”

På Twitter anklagade en del NBC och andra medier för fruktansvärde. Zack Voell, direktör för innehåll på gruvföretaget BTC Kompass, skrev att NBC-artikeln “ganska direkt drar slutsatsen att bitcoinbrytning är på randen av den kokande Seneca Lake.” Han bestred det faktum att “några tusen ASIC” kunde få en sjö av Senecas storlek att “känna att du befann dig i en badtunna.”

En annan valde att titta på ljussidan, vilket tyder på att reporteren i fråga kanske inte ens har besökt området, och quipped:

“Om [the report’s claims are] sant, varför har ingen tjänat pengar på spa-temperaturvatten i de kallaste djupaste sjöarna i vinlandet? ”

Samtidigt pekade Greenidge på rapporter från statliga miljömyndigheter som slog fast att anläggningen “inte har någon betydande inverkan på miljön.”

Men utsläppen från anläggningen är “raketerande”, tillade mediauttaget och påpekade att regleringsdokument som mottagits av Jordens rättvisa gruppen efter en öppen rekordförfrågan visade att anläggningen i slutet av 2020 arbetade med 13% kapacitet, men producerade koldioxidekvivalenta utsläpp uppgick till 220 539 332 kg, en ökning från 108 230 768 2018. Anläggningen får också släppa ut 511 miljoner liter (eller 0,003% av den uppskattade totala vattenvolymen i sjön) vatten per dag vid temperaturer upp till 42 grader Celcius – även om NBC tillade “en fullständig termisk studie har inte tagits fram och kommer inte att göra förrän 2023.”

Men invånarna är rädda för att “30 andra kraftverk i New York skulle kunna omvandlas till Bitcoin-gruvdrift.”

Under tiden, som rapporterad i juni misslyckades New York med att vidta en åtgärd som skulle ta tag i nya storskaliga Bitcoin-gruvdrift som Det internationella brödraskapet för elarbetare fackförening drev tillbaka mot åtgärden och sa att det var orättvist mot deras medlemmar.
____
Läs mer:
– Bitcoin Mining-svårigheter faller medan gruvarbetare polerar sin bild
– Kina är inte gjort ännu med sin bekämpning av Crypto Mining – Forskare

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Gröna investeringar hjälper Bitcoin-gruvarbetare vid eventuell lagstiftning

Source link