Bitcoin Mega Bull MicroStrategy VD ger hopp till Ethereum, Altcoins

Av | juni 16, 2021


Bitcoin Mega Bull MicroStrategy VD ger hopp till Ethereum, Altcoins 101
Källa: En videoskärmdump, Youtube / CNBC Television

Olika kryptoassets tjänar olika syften, och bitcoin (BTC) är inte den enda kryptoasset som kan ha en ljus framtid, men det kan ta tid för marknadsnykomlingar att förstå dessa skillnader, enligt en av de största BTC-tjurarna, Michael Saylor, VD av mjukvaruutvecklare MicroStrategy.

”Det finns en plats för alla dessa saker, ordentligt förstådda. Du kommer att vilja bygga dina byggnader på en solid bas av granit, så bitcoin är gjord för att hålla för evigt – hög integritet, mycket hållbar. Ethereum försöker dematerialisera börser och finansföretag, säger Saylor till CNBC. “Jag tror att när marknaden börjar förstå dessa saker finns det en plats för alla.”

De senaste uttalandena från Saylor kommer när hans företag fortsätter att dyka in i BTC, och avslöjar nyligen planer på att sälja MicroStrategys aktier för 1 miljard dollar och använda en del av intäkterna för att köpa mer bitcoin.

”Vi har också förmågan att ta upp skuldfinansiering. Vi kan låna en miljard dollar till noll procent ränta och köpa bitcoin, säger Saylor.

Faktum är att de samlade in “fria” 1 miljard USD förra året, medan de i juni tog upp 500 miljoner USD och sålde höga säkerhetslån med en ränta på 6,125%.

Som rapporterats ser företaget bitcoin “som långsiktiga innehav” och det “planerade inte att bedriva regelbunden handel med bitcoin och har inte säkrat eller på annat sätt ingått derivatkontrakt med avseende på våra bitcoininnehav.”

Den 4 juni 2021 innehade de cirka 92 079 BTC som förvärvades till ett sammanlagt inköpspris på 2,251 miljarder USD och en genomsnittlig inköpspris på cirka 24 450 USD per bitcoin, inklusive avgifter och kostnader. Denna stash är värt över USD 3,67 miljarder idag.

På frågan om aktieägarnas uppfattning om företagets bitcoin-orienterade strategi, säger Saylor att MicroStrategys investerare “berättade att kontanter var skräp, det var en skuld i vår balansräkning” som drev Microstrategy att “förvandla oss till ett företag som kan sälja företagsprogramvara och att förvärva och hålla bitcoin, och vi har gjort det framgångsrikt med hävstångseffekt. ”

”Det har ökat varumärkets kraft med en faktor på hundra. Vi hade precis vårt bästa programvarukvartal i historien, sade han. ”Företagsverksamheten ökar med 10%. Bitcoinsverksamheten driver aktieägarnas avkastning. ”

10:48 UTC handlar BTC till 39 914 USD och sjunker med mindre än 1% på en dag, vilket minskar sina veckovinster till mindre än 19%. ETH handlas till 2450 USD och minskar med nästan 4% på en dag och 1% på en vecka.
___
Läs mer:
– MicroStrategy har inga gränser för Bitcoin-köp, diskuterar försäljningsscenarier
– Fed kan ha indirekt investerat i MicroStrategys Bitcoin Drive

– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Bitcoin borde behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD

– Ethereum måste försöka svårare för att behålla sin dominans i en multikedjad framtid
– Varför Ethereum är långt ifrån ‘Ultraljudspengar’Source link