Bitcoin måste ‘vända skeppet’ som Ethereum i uppåtgående redan

Av | juni 7, 2021


Bitcoin måste 'vända fartyget' som Ethereum i uppåtgående redan 101
Källa: Adobe / Aleksej

Tills tjurar springer igen kan bitcoin (BTC) förväntas konsolideras eller gå lägre, medan ethereum (ETH) förblir i en “hausseartad trend”, enligt analytiker på Kraken Intelligence.

Oavsett vad som kommer nästa är att följa en marknadsomfattande försäljning, den värsta korrigeringen sedan mars 2020, föregången av en flod av negativa nyheter, med många kryptotillgångar som faller mellan -30% till -75%, innan de återhämtar några av sina förluster nära slutet av månaden.

Altcoins (-13%) överträffade BTC (-35%) för en femte månad i rad, medan BTC: s nedgång var den tredje sämsta månaden sedan 2011, den sämsta månatliga utvecklingen sedan november 2018 och den sämsta maj.

Volatiliteten på 112% markerade också den mest volatila maj på rekord, vilket ogiltigförklarar vad som vanligtvis är en relativt tyst månad på marknader på grund av att marknadsaktörerna tar semester, heter det i rapporten.

Nu är vi i juni, och det här är den tredje mest volatila månaden i genomsnitt – men volatiliteten kan förväntas utvecklas lägre när marknaden “svalnar” och “smälter förra månadens explosiva vrål i volatilitet.”

Samtidigt kan volatiliteten vara “här för att stanna”, om vi antar att BTC kommer att följa 2013-scenariot, där BTC publicerade back-to-back cykeltoppar innan vi gick in i en långvarig björnmarknad, säger forskarna.

Dessutom, om årets resultat för andra kvartalet jämförs kvartalsvis i förhållande till tidigare Q2, kan det observeras att BTC har utvecklats på ett sätt som liknar Q2 2017 och Q2 2019.

“Om inte BTC kan vända fartyget och trendigt betyda högre i juni, kommer sannolikt 2Q21 att vara det sämsta 2Q-rekordet efter 2Q18 (-8%)”, säger forskarna.

Men enligt dem, eftersom uppgifterna är begränsade, är det inte klart att tjurmarknaden är över: marknadsaktörerna bör hålla koll på tecken på förnyad hausseartad fart, men ”man kan förvänta sig att BTC förblir under kontroll av björnarna och kanske trend sänka eller konsolidera tills tjurarna bevisar något annat. ”

Bitcoin måste 'vända skeppet' som Ethereum i uppåtgående redan 102
Källa: Kraken Intelligence

En flytt till 5400 USD per ETH kan följa om …

När det gäller ETH fortsatte antalet plånböcker med en balans mellan ETH 10 – ETH 10 000 att utvecklas lägre i maj, och denna “divergens mellan” valarna “och” minnows “stöder påståendet att” smarta pengar “ser alltmer större potential i ETH. ”

Dessutom, även om de flesta ETH-innehavare har vinst, har marknaden ännu inte sett toppmarknadscykel eufori och girighet.

”Så smärtsamt som det var att se ETH korrigera nästan -40% intramonth, bekräftar flytten att det som en gång var motstånd, faktiskt är nu stöd och ETH förblir i en hausseartad trend. Skulle ETH lyckas pressa igenom [USD] 2.9K motstånd i månaden (erna) framåt, ett steg uppåt mot band 6 ([USD] 5.4K) kan följa, ”enligt rapporten.

ETH fortsätter att få större marknadsandelar och “mindshare”, vilket framgår av den kraftiga ökningen av sin dominans från 15% till en 3-årig topp på cirka 21% i maj. Det föreslår vidare att institutionell efterfrågan fortfarande är en “betydande medvind” för ETH och att marknadsaktörerna noterar ETH: s antagande, framtida potential, liksom de kommande katalysatorerna, inklusive den inkommande EIP-1559 och ETH 2.0.

Under tiden var sektorn för icke-fungibla tokens (NFT) den vertikalt sämsta vertikalen för andra månaden i rad (-40%), vilket fortsätter att återspegla en ytterligare “nedkylningsperiod” efter NFT-explosionen som sågs under den första kvartalet i år.

“Men när innovation och kapitalinvesteringar fortsätter, borde man inte bli förvånad över en eventuell återuppgång i efterfrågan”, enligt Kraken Intelligence.

11:06 UTC handlar BTC till 36 622 USD och ökar med nästan 2% på en dag, vilket minskar sina månatliga förluster till 36%. ETH handlas till 2832 USD efter att det hoppat med 4% under det senaste dygnet. Det sjönk med 19% på en månad.
____
Läs mer:
– El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World
– ‘Fiat-Like’ Proof-of-Stake-kedjor gynnar centralisering och rika spelare

– Bitcoin borde behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD
– Från spekulation till fördelning: kryptomarknader som ser en paradigmskifte

– DeFi Spectacular returnerar ohållbart på lång sikt – Forskning
– Weeks Of Sideways Trading Ahead as Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers

– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik
– ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte ‘ha sin tårta och äta det också’ – Arthur HayesSource link