Bitcoin kommer till amerikanska banker, gråskalegiganter, Blockchain.com får AI + fler nyheter

Av | maj 5, 2021


Bitcoin kommer till amerikanska banker, gråskalegiganter, Blockchain.com får AI + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Antonio

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
_____

Antagande nyheter

  • Kryptoförvaringsföretag NYDIG har samarbetat med fintech-jätten Fidelity National Information Services för att göra det möjligt för amerikanska banker att erbjuda bitcoin (BTC) till sina kunder de närmaste månaderna, rapporterade CNBC med hänvisning till företagen. Kunder från vissa amerikanska banker kommer att kunna köpa, hålla och sälja BTC via sina befintliga konton, medan “hundratals banker redan är inskrivna i programmet”, tillade de. Banker ber om bitcoin för att de kan se sina kunder skicka dollar till Coinbase och andra kryptobörser, sa rapporten och tillade att NYDIG planerar andra tjänster, inklusive betalkortsbelöningar som betalas i bitcoin och en ny typ av bankkonto som är FDIC försäkrad men betalar ränta i BTC.
  • Stor krypto kapitalförvaltare Investeringar i gråskala och den New York Giants i dag tillkännagav sitt partnerskap som gör Grayscale till den officiella digitala valutahanteringspartnern för New York Giants. Grayscale blir den presenterande sponsorn för The Giants Foundation golfutflykt. Det kommer också att vara en presenterande hemspelsponsor, en stödjande sponsor för Giants Training Camp och kommer att vara värd för frivilliga utbildningsseminarier om kryptovalutor för Giants-personal varje år.

M&A nyheter

  • Blockchain explorer, kryptoplånbok och utbyte Blockchain.com har meddelat förvärvet av teknikföretaget AiX tillgångar, känd för sin AI-drivna förhandlings- och matchningsmotor för institutionella receptfria handlare. De kommer att fortsätta utveckla tjänster för institutionella användare inom Blockchain.com också som en del av moderbolagets expansion.

Decentraliseringsnyheter

  • Grassroots-rörelsen WallStreetBets sa att de kommer att skapa en blockchain-applikation för att decentralisera index för att förhindra marknadsmanipulation. Detta gör det möjligt för investerare i detaljhandeln att få tillgång till börshandlade produkter eller ETP, på vilka de kommer att kunna rösta med hjälp av nätverkets styrningstoken WSB.

Gruvnyheter

  • Nasdaq-noterade Bitcoin gruvföretag Bit Digital har gått med i digital tillgång till gruv- och stakingföretag Gjuteri Digital gruvpool, enligt ett e-postmeddelande. Deras 5679 maskiner som genererar uppskattningsvis 280 PH / s beräkningsförmåga kommer Foundry närmare sitt mål att bli en av de 5 bästa Bitcoin-gruvpoolerna i världen, sa de.

Utbyter nyheter

  • EQUOS, ett kryptobörs som lanserades av Diginex Limited, a Nasdaq-noterade digitala tillgångar finansiella tjänster företag, har avslöjat att deras handelsvolym har ökat med 300% under de senaste 30 dagarna, jämfört med samma period innan det. Dess handelsvolymer översteg USD 2 miljarder tack vare ett växande intresse för deras EQO-token, men också ett ökat antal nya handlare, både detaljhandel och institutionell, sa de i ett mejlmeddelande.

CBDCs nyheter

  • National Bank of Georgia (NBG) sa att man överväger att lansera en offentligt tillgänglig centralbank digital valuta (CBDC) för att utnyttja ny teknik för att förbättra effektiviteten i det inhemska betalningssystemet och finansiell integration. Banken uppmanar teknikföretag, fintechföretag och intresserade finansinstitut “att gå med i ansträngningar för att utforska gränserna för finansiell teknik och lösa tekniska, reglerande och finansiella problem som CBDC antar genom ett offentlig-privat partnerskap (PPP).”

Välgörenhetsnyheter

  • De Crypto Giving Pledge, en välgörenhetsorganisation startad av Giving Block, har avslöjat de fyra medlemmarna i deras Founders Circle: Ryan Selkis, VD för Messari, Dan Matuszewski, grundare av CMS Holdings, Qiao Wang, partner på DeFi Allianceoch Haseeb Qureshi, chefspartner på Dragonfly Capital. Var och en av grundarna, liksom alla nya medlemmar, lovar att donera 1% av sin krypto till ideella organisationer på årsbasis.

Karriär nyheter

  • Dator- och gruvföretag Beräkna norr har ombord Nelu Mihai som deras nya teknologichef, meddelade företaget i ett e-postmeddelande. Mihai har över 30 års erfarenhet inom datavetenskap och kommer att delta i företagets expansionsinsatser som inkluderar billiga digitala infrastrukturlösningar. “Tillägget av Dr. Mihai kommer att ytterligare påskynda vår utveckling och innovation av TIER 0 ™ -datacenter som är optimerade för högspecialiserad databehandling”, säger Dave Perrill, företagets VD, i ett mejlmeddelande.

Source link