Bitcoin kan överstiga 66 000 USD 2021 och 400 000 USD fram till 2030

Av | juli 15, 2021


Bitcoin kan överstiga 66 000 USD 2021 och 400 000 USD fram till 2030 - '' Expertpanelen '' 101
Källa: Adobe / STEKLO_KRD

I slutet av detta år kan bitcoin (BTC) nå nivån på 66 000 USD, samt stiga över 400 000 USD i slutet av 2030, enligt medianprisförutsägelsen av 42 branschaktörer, undersökt av en jämförelseplattform och informationstjänst Upphittare. Även om det finns några mer pessimistiska utsikter, som att BTC sjunker till 100 USD.

Författarna Madeleine Gracie och Tim Falk sa att de frågade en “panel med 42 kryptovalutaexperter vad som väntar på myntet.” Det inkluderar Coinmama VD Sagi Bakshi, BitBull Capital VD Sarah Bergstrand, Digital kapitalhantering VD Ben Ritchie, CryptoCompare Regissör James Harris, CoinGecko Medgrundare Bobby Ong, Morgan Creek Digital Allmän partner Xavier Segura, lektor i juridik vid University of Liverpool Matthew Shillito och andra.

Enligt dessa paneldeltagare kan något prisfall på medellång sikt inträffa. Men i december 2021 kommer priset på BTC att ha överträffat sitt senaste rekordhöga (ATH) på cirka 65 000 USD och ha nått 66 284 USD.

I december 2025 visar medianprisförutsägelsen att BTC kan gå upp till 318 417 USD – 61% högre än deras prognos i december 2020, men 12% lägre än den som gjordes i april.

Justin Chuh, Senior Trader på Wave Financialsa till exempel att BTC kommer att gå uppåt och sluta 2025 till 210 000 USD och 2030 till 400 000 USD.

Per Chuh kommer “halvering av händelser och inflation längs vägen till 2025 och 2030 sannolikt att utlösa de större uppåtgående rörelserna. Priserna kommer sannolikt att drivas kontinuerligt av utbud och efterfrågan, mindre tillgänglighet för en bredare grupp användare.”

Liknande, ZebPay Co-CEO, Avinash Shekhar, hävdade att högre adoptionsgrad kommer att sätta priset uppåt och säger att:

“För närvarande bidrar den totala acceptansen av Bitcoin till en liten procent av världens befolkning. Den växande acceptansen kommer att påverka populariteten och nyttan av bitcoin. Det blir orättvist att prissätta bitcoin mot fiat när det händer och därmed kommer bitcoin att ha sitt eget inneboende värde i framtiden. “

Lite mer än hälften av panelen, eller 55%, säger att det är dags att köpa BTC. 38% säger till hodl och bara 7% säger sälja.

I “köp” lägret är doktorand vid University of Saskatchewan, Ajay Shrestha, som uppskattar att BTC kommer att vara värt 50 000 USD i slutet av året, men också att det kommer att öka till 300 000 USD i slutet av 2030.

Universitetslektor vid Brighton Business School, Paul Levy, menar dock att “det kommer att finnas en stadig men inte dramatisk ökning” under det kommande decenniet, och den ökningen kommer inte att flyttas väsentligt från BTC: s senaste ATH.

Under tiden docent vid University of New South WalesElvira Sojli säger “sälj”. Hon förutspår att BTC är värd bara 100 USD i slutet av 2030.

Hur låg kan den gå innan den går upp?

När det gäller hur lågt de förväntar sig att BTC ska sjunka under denna cykel innan priserna börjar öka, fann Finder att panelen förväntar sig att BTC kommer att sjunka så lågt som 25,112 USD, vilket är ett genomsnitt av prognoser från 23 paneldeltagare som svarade på denna fråga.

University of Western Australia docent Lee Smales och Marknadsbeställningar Chief Operating Officer Sukhi Jutla förutspår BTC att sjunka till 15 000 USD under året.

Och medans UCL School of Management docent Jean-Philippe Vergne och Handla kedjan forskningsanalytikern Nicholas Mancini förutspådde att BTC skulle gå så lågt som 28 584 USD respektive 30 000 USD uppgav de också att gruvarbeten från Kina kunde visa sig vara fördelaktig för myntet.

Bland de faktorer som kan öka BTC: s pris är dess begränsade utbud, trovärdighet, ökad acceptans av företag och tjänsteleverantörer, mediahype, enkel åtkomst och kommande teknisk utveckling.

Faktorer som kan hålla tillbaka BTC inkluderar skalbarhetsfrågor, gruvproblem när gruvdrift blir svårare med tiden, marknadskonkurrens / alltmer trångt marknad, ökad reglering, brist på antagande, samhällsskillnader om förändringar och uppgraderingar och negativa medieberättelser.

Bland andra resultat konstaterade rapporten att 62% av paneldeltagarna är ledsna över att de inte tror att vi går in på en björnmarknad, 17% sa att vi är det, medan 21% är osäkra.

Ett lika stort antal paneldeltagare sa att BTC kommer att och att det inte kommer att bli den vanligaste formen av valuta i utvecklingsländer (33%), medan ytterligare 21% sa att det kommer att göra det, men mycket senare, inte inom det kommande decenniet .

54% av panelen uppskattar också att hyperbitcoinization – det ögonblick som Bitcoin överträffar global finansiering – kommer att ske 2050, medan 44% inte förväntar sig att det någonsin kommer att ske.

Vid 8:14 UTC handlas BTC till 32 577 USD. Det har ökat med 2% på en dag och ner med nästan 4% på en vecka. Det sjönk också nästan 20% på en månad, medan det ökade med 253% på ett år.

____

Läs mer:
– Kinesiskt Crypto Ban kan vara långsiktigt bra för Bitcoin – BitGo CEO
– Lagra eller inte värdefullt? Tre rapporter väger in på Bitcoin

– Förvirring över GBTC låser upp kan köra Bitcoin-björnar i en bullish bakhåll
– Arca debunks 10 mest populära Crypto Bear-uppsatser

– Bitcoin bör behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD
– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik

– Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter – Panteras VD
– Hur Taproot kan påverka Bitcoins konkurrenskraftSource link