Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter

Av | maj 14, 2021


Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter - Pantera CEO 101
Dan Morehead. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Real Vision Finance

USA-baserade stora kryptoinvesteringsföretag Pantera Capital VD Dan Morehead hävdar att priset på bitcoin (BTC) fortfarande kan fördubblas i år trots energiproblemen.

BTC har fastnat i ett handelsområde ett tag nu, och Morehead sa till Bloomberg TV att han tror att det kommer att bryta ut. I sitt tidigare brev till investerare hade företaget förutsagt att BTC skulle nå 115 000 i augusti, och “det är i huvudsak på väg att göra det”, sade VD, “det nådde alla månatliga milstolpar fram till april.”

“Jag tror att det kan fördubblas under de närmaste fem eller sex månaderna. Och jag vet att det låter galet ur din normala marknadsställning […] men bitcoin har i genomsnitt mer än trippat varje år i tio år, tillade han.

Per Morehead har BTC haft en “mycket konsekvent” årlig sammansatt årlig tillväxttakt på 233% per år. Och medan det har förekommit några bubblor och björnmarknader, “om du zoomer ut och tittar på det ur ett flerårsperspektiv […] stocktillväxten har varit mycket konsekvent, sade han och tillade att “under de närmaste månaderna, definitivt de närmaste åren, kommer den att återuppta sin trend.”

BTC är fortfarande långt under dess tioåriga sammansatta årliga tillväxt, så vi är inte i en bubbla eller ett för dyrt territorium, därför kan det vara en bra chans att köpa, föreslog han.

ESG-frågorna (miljö, socialt och samhällsstyrning) “har kommit upp mer under de senaste tre eller fyra månaderna”, noterade Morehead.

Bitcoin störtade nu känt på torsdagen efter Tesla chefens Elon Musks kommentarer om Bitcoins energianvändning. Musk är “en kvicksilverperson” och ändrar företagsstrategi ganska snabbt i det här fallet, men det som är viktigt att notera, säger Morehead, är att Tesla stannar länge och inte säljer sin BTC.

Även om det är viktigt att tänka på förnybarheten av de resurser som används för att säkra Bitcoin-nätverket, är det en av de många blockkedjorna och cirka 40% av det totala marknadsvärdet, hävdade VD, medan det finns andra som för närvarande inte använder el eller kommer byt till proof-of-stake (PoS) och använd ingen. Därför borde energiförbrukningsdiskussionerna kring bitcoin inte påverka industrin som helhet.

I en separat intervju med Bloomberg TV, större kryptoutbyte Coinbase President och Chief Operating Officer Emilie Choi noterade också att utrymmet driver alltmer hållbar innovation, men tillade att hon “inte skulle bli förvånad” om det fanns något större bakom Musks drag.

Den här veckan rapporterade Reuters att Tesla försöker komma in på den amerikanska förnybara kreditmarknaden för flera miljarder dollar, i hopp om att dra nytta av Biden-administrationens marsch mot nya mål för nollutsläpp.

Under tiden on-chain analysföretag Glassnod hävdar att “HODLing-efterfrågan från både gruvarbetare och långsiktiga innehavare eftersom de totala utgiftsmönstren förblir hausse”, men att det finns indikationer på att en del av BTC-kapitalet roterar, mestadels till ethereum (ETH).

Graden av gruvarbetare är “historiskt signifikant”, med den nuvarande nettopositionsförändringen jämfört med endast tre fall under de senaste fem åren. Dessutom överstiger efterfrågan från större köpare tillgängligt utbud vid skrivbord. Båda trenderna stämmer överens med den starka tillväxten i institutionellt intresse för tillgången som en makroskalinvestering, säger rapporten.

Och medan vissa kommentatorer noterade en ökning av antalet ackumuleringsadresser som “ännu ett steg upp i Bitcoin” LMAX Group, en operatör av institutionella exekveringsplatser för valutahandel och kryptohandel, hävdade att om priset skulle bryta USD 47 000, skulle det kunna sjunka till USD 34 000.

09:21 UTC handlas BTC till 50 561 USD. Det är mindre än 1% på en dag, vilket minskar sina veckoförluster till nästan 10%.
____
Läs mer:
Rise of YFI & Woofy kan vara en Bellwether för rotation från Ethereum till DeFi
– Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser eter som övervärderat

– Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-Cheaper’ igen?
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC

Source link