Bitcoin Hashrate sjunker efter explosionen av kolkolgruvor i Kina; Svårigheter vid ATH

Av | april 16, 2021


Bitcoin Hashrate sjunker efter explosionen av Kina kolgruva;  Svårighetsgrad vid ATH 101
Källa: Adobe / hlxandr

En kolgruvexplosion i Xinjiang, en autonom region i Kina, kan ha lett till en Bitcoin (BTC) hashratnedgång vid en tidpunkt då Bitcoin-gruvproblem gick för en ny all-time high.

Primitiva satsningar medgrundare Dovey Wan sa att det förekom en kolgruvexplosion i nordvästra Kinas Xinjiang-region som ledde till ett “större” strömavbrott. Per Wan, resultatet av denna incident inkluderade alla datacenter som stängdes av och en omedelbar nedgång i Bitcoin-hashrate, nätverkets beräkningskraft.

Enligt Reuters rapport från den 11 april var tjugo gruvarbetare fångade i en översvämmad kolgruva. En del av gruvan fylld med vatten, vilket leder till strömavbrott. Enligt en CCTV-rapport den 14 april, liksom Bloombergs rapport igår, arbetade räddarna fortfarande med att rädda de fångade gruvarbetarna och dränerade översvämningsvattnet.

Per Wan, “kolgruveexplosionen anses vara högsta säkerhetsincident leder till centralmyndighetens granskning av enskilda gruvdrift och relaterade lokala myndigheter. Därför sker avbrottet mitt för centralmyndighetens inspektioner på plats.”

Det nuvarande Bitcoin-hashratet vid 169 EH / s, ned från 208,5 EH / s som registrerades sent den 15 april – en minskning med 18,65%. Det är fortfarande inte så lågt som 143,2 EH / s sett en dag tidigare, på onsdag.

Bitcoin Hashrate sjunker efter explosionen av Kina kolgruva;  Svårighetsgrad vid ATH 102
Källa: coinwarz.com

Med tanke på det 7-dagars glidande genomsnittet har Bitcoin-hashrat stigit stadigt sedan mitten av 2017 och nådde sin högsta tid den 11 april och slog 148,6 EH / s. Den 15 april var antalet 146,2 EH / s, per BitInfoCharts.com.

Under tiden, just igår, slog bitcoin-gruvproblem, eller måttet på hur svårt det är att konkurrera om gruvbelöningar, också en ny ATH. Svårigheten ökade med 1,92% och nådde 23,58 T.

Klockan 9:10 UTC handlas BTC till 61 193 USD, en minskning med 5% från den nyligen uppnådda rekordhöga tiden. Priset sjönk med 2% på en dag och ökade med 5% på en vecka.
___
Läs mer:
– Bitcoin Miners kan lösa Ukrainas energiproblem
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– Så här försvarade Satoshi Nakamoto Bitcoin Mining och konverterade en skeptiker
– Ethereum går framåt med planer för tidigare övergång till bevis på insats
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och reglering
– Bitcoin gruvarbetare köper överförd energi, vänder sig till förnybara energikällor – Nic Carter

Source link