Bitcoin Handel

Bitcoin är en kryptovaluta. Det är en digital valuta som skapas och lagras elektroniskt och baseras kring en komplex och revolutionerande ny datadelningsteknik som kallas blockchain. Det skapades av en okänd person eller grupp 2009, som gick under aliaset Satoshi Nakamoto. I den här guiden tar vi en detaljerad titt på vad bitcoin är och hur du kan handla bitcoin CFD: er.

Bitcoin: Vad är det?

Bitcoin används för att skapa ett elektroniskt betalningssystem. Nakamotos idé för bitcoin var att skapa en valuta som kunde vara oberoende av all centraliserad reglering. Istället kunde data delas på ett sådant sätt att inga mellersta män krävdes för att autentisera och behandla transaktioner. På grund av att denna process sker oberoende av banker har bitcoin potential att överföras utan några transaktionsavgifter. Ingen enskild person kontrollerar bitcoin nätverket och de skrivs inte ut som dollar, euro eller GBP. Istället produceras de (eller “minas”) av människor och företag.

Detta görs av datorer som använder programvara för att avkoda komplexa matematiska problem. Detta innebär att bitcoins inte produceras av en centralbank, till skillnad från papperspengar. Alla bitcoins bryts digitalt av en online-community. Vem som helst kan gå med i detta nätverk och bryta bitcoins med hjälp av datorkraft, eller helt enkelt köpa bitcoins från en individ eller mäklare till den aktuella växelkursen.

Medan centralbanker helt enkelt kan skriva ut mer pengar (vilket devalverar deras valuta) finns det ett begränsat antal bitcoins. Bitcoin protokollet anger att endast 21 miljoner bitcoins någonsin kan brytas. Varje bitcoin kan delas in i mindre delar, ungefär som hur pund kan delas upp i pennor. Det minsta belopp som en bitcoin kan delas in i är hundra miljondelar av en bitcoin. Detta är känt som en “Satoshi”, efter grundaren av kryptovalutan.

Hur fungerar Bitcoin handel?

Med bitcoin handel kan du spekulera i bitcoin priset genom att handla CFD. Bitcoin är särskilt mottagligt för makroekonomiska indikatorer och aktuella frågor, vilket gör det ibland till en volatil valuta att handla med och ger många möjligheter. Tack vare den nuvarande geopolitiska situationen har vi sett stora fluktuationer i priset på kryptovalutan. Med bitcoin handel kan du gå långt eller kort på bitcoin priset, spekulera i trender uppåt och nedåt och dra nytta av hävstångseffekt.

När du öppnar en CFD position handlar du om priset på bitcoin kommer att stiga eller sjunka i värde i förhållande till US-dollarn. Det betyder att du faktiskt aldrig äger bitcoin. Om du handlar i linje med marknaderna kommer du att tjäna pengar; om inte, kommer du att göra förlust. Du kan även välja att investera i Bitcoin valutan genom en så kallad Bitcoin robot som per automatik investerar i valuta marknaden åt dina vägnar.