Bitcoin ‘Fake-Selloff’ drivs av återförsäljare med kort inventering

Av | april 27, 2021


Bitcoin 'Fake-Selloff' drivs av återförsäljare med kort inventering - Arca 101
Källa: Adobe / oneinchpunch

Vad vi såg förra veckan på kryptomarknaden var egentligen inte en försäljning, men priset som konstgjordes av återförsäljare med kort lager, enligt Jeff Dorman, Chief Investment Officer (CIO) för USA-baserade investeringsföretag. Arca. Dessutom kunde den näst högsta summan av “kontanter” som skickades till börser denna vecka ses som “ett mycket hälsosamt tecken på stöd.”

Efter att ha återhämtat sig de flesta förluster som led den söndagen innan, på torsdag “gav björnarna det ytterligare ett skott efter president [Joe] Bidens avslöjade skatteplan, som åter pressar marknaden våldsamt, “sade Dorman i ett blogginlägg.” Först den här gången var det nästan omöjligt att köpa doppet. [as] det var inte mycket tillgängligt för försäljning. “

De två försäljningarna var väldigt olika, hävdade CIO. Den första orsakades av avvecklingen av hävstångslängder och ett rekordantal av tvingade likvidationer, och den andra – sett på torsdag och söndag – var en återförsäljardriven markdown, med väldigt lite försäljningspress från tokeninnehavare, sa han och tillade :

“Om något, var det mer en köparstrejk än en säljarparad. […] Dessa typer av falska försäljningar sker hela tiden i andra halvlikvida tillgångsslag. “

Denna försäljning var egentligen inte en försäljning, “eftersom alla som försökte köpa doppet befann sig att bjuda in i en oförmögen vindtunnel,” han argumenteradeoch tillade att detta hänvisar till alla köpare som vill sätta pengar på arbete utanför BTC.

Obligationsmarknaden är den bästa parallellen, sa Dorman och förklarade att: efter en period av kraftig volatilitet slutar återförsäljarna med mycket långa och korta lager, med de med korta möjliga incitament att börja ta ner priserna för att vända och köp och andra följer efter – tills köparna sakta börjar anlända. När priserna är konstgjorda nere, dyker upp köpare men misslyckas med att göra betydande inköp, medan “återförsäljarna tar upp sina priser igen, och se, vi slutar tillbaka där vi började med väldigt lite att visa för det annat än mycket stress. “

På kryptomarknaden är en del av informationen som fungerar till förmån för återförsäljare / fonder som var korta: brist på köpare, kryptolager som sjunker och Bidens skatteplan.

I början av denna vecka skickades mer “kontanter” till börser än någon annan gång i historien än för en månad sedan, sa Dorman. Detta kan ses som “ett mycket hälsosamt tecken på stöd och mycket uppskattat köptryck”, men det återstår att se om de kontanterna “faktiskt kan sättas i arbete innan priserna går tillbaka högre.”

Dorman drog slutsatsen att “du måste försöka ganska hårt för att ignorera de underliggande styrketecknen” och tillade att “det här är vad adoption ser ut – de sex mest populära nedladdningarna av finansiella appar i appbutiken är alla företag som tillåter kunder att köpa vissa digitala tillgångar. “

Under tiden, per data från digitalvalutahanteraren CoinShares, utflöden för bitcoin slog 21 miljoner USD för veckan den 23 april – det största utflödet per vecka. Dålig känsla ledde till ett lågt inflöde på 1,3 miljoner dollar, den lägsta veckosiffran sedan oktober 2020.

Det fanns dock en “förbättrad aptit för eterum (ETH), som” slog trenden “med investeringsproduktinflöden på 34 miljoner USD.

Klockan 14:00 UTC handlas BTC till 54 703 USD. Det har ökat med nästan 2% på en dag och nästan 2% på en vecka. ETH ökade med 2% på en dag och nästan 18% på en vecka och nådde 2.551 USD.
____
Reaktioner:

_____

Läs mer:
Håll dig lugn, tjurar är här, säger analytiker, eftersom USD 19 miljarder avvecklas på en vecka
– JPMorgan ‘orolig’ över Bitcoin-pris eftersom Altcoins lämnar BTC i dammet
– Bitcoin Sell-off Postmortem: Euforiutmattning och FUD bakom massiva likvidationer
– Bitcoin möter häcktest mitt i stigande inflationsproblem
– Bitcoin-marknaden förändrades ‘radikalt’ och volatilitetsminskningen lockar institutioner
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Nästa 2-3 år borde vara en vändpunkt för Bitcoin – Deutsche Bank
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – Pantera

Source link