Bitcoin Eyes 40 000 USD mitt i moskusuttalande, bekräftelse av taproot

Av | juni 14, 2021


Bitcoin Eyes 40 000 USD i muskeldeklaration, Taproot-bekräftelse 101
Källa: Adobe / asiraj

Den mest populära kryptovalutan, bitcoin (BTC), berörde nästan 40 000 USD idag som TeslaElon Musk skickar ett positivt meddelande medan aktivering av en viktig Bitcoin-uppgradering bekräftades.

Måndag morgon (UTC-tid) överträffade BTC 39 800 USD innan de korrigerade lägre. 03:31 UTC handlas den till 38 952 USD och ökar med 11% på en dag och nästan 9% på en vecka, vilket minskar sina månatliga förluster till mindre än 22%.

BTC är den bäst presterande stora kryptoassetten idag, eftersom andra tokens från topp 10-listan ökar med 4% -8%.

Rallyt har accelererat efter att Musk sa att Tesla kommer att fortsätta stödja BTC-betalningar “när det finns en bekräftelse på rimlig (~ 50%) ren energianvändning av gruvarbetare med en positiv framtida trend.”

Cirka 75% av gruvarbetarna använder någon form av förnybar energi, visar Cambridge-studier, medan förnybara energikällor står för mindre än 40% av den totala energianvändningen.

För en månad sedan, Musk meddelat att Tesla stängde av fordonsköp med BTC och tittar på andra kryptoasseter, vilket leder till en försäljning på kryptomarknaden.

Under tiden låstes Bitcoins stora Taproot-uppgradering den senaste helgen och Taproot-aktiveringen är nu inställd i november.

Som rapporterat är Taproot-uppgraderingen en stor – den största sedan SegWit 2017 – eftersom den kommer att utöka Bitcoins smarta kontrakt och skriptfunktioner tillsammans med bättre integritetsåtgärder. Det kan också förbättra integriteten på andra lager-lösningar som Lightning Network genom att få kanaler att se ut som vanliga Bitcoin-transaktioner om de integreras i Lightning-implementeringarna.

___

Läs mer:
9 tweets av Elon Musk och 9 Bitcoin-reaktioner
– Bitcoin bör behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD

– Sentiment mot Elon Musk på Twitter Rose i maj Post-Bitcoin-kritik
– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik

Source link