Bitcoin, Ethereum slog nya ATH: er en dag före Coinbase-notering

Av | april 13, 2021


Bitcoin, Ethereum slog nya ATH: er en dag före Coinbase Listing 101
Källa: Adobe / duncanandison

Den mest populära kryptovalutan, bitcoin (BTC), har börjat upptäcka sina nya all-time highs (ATHs), för första gången i sin historia över 63 000 USD och avveckla nästan USD 200 miljoner i korta handelspositioner på en timme. Den infödda token för den största smarta kontraktsplattformen, Ethereum (ETH), nådde också sin nya ATH.

Vid 16:52 UTC handlas BTC till cirka 63 194 USD, korrigerande lägre än 63 579 USD, nådd tidigare idag. Priset stiger med 5% på en dag och 7,5% på en vecka. Det ökade med 3% på en månad och 813% på ett år.

BTC slog sin tidigare ATH den 13 mars och nådde 61 712 USD (per Coingecko), och den överträffade denna nivå en dag innan en direkt notering av den största amerikanska kryptobörsen, Coinbase.

“Priset på Bitcoin drivs anmärkningsvärt av två grundläggande händelser som inkluderar den kommande offentliga noteringen av Coinbase-kryptovalutaväxling, liksom den växande listan över företag som trycker på SEC för en ETF-produkt,” Nick Spanos, Co -grundare av Zap.org, en plattform för tokenisering av tjänster och kurering av tjänsteleverantörer med fokus på orakletjänster, berättade Cryptonews.com.

Samtidigt ökar ETH med 7% på en dag och 8,5% på en vecka och handlas till 2 275 USD efter att det nådde sin nya rekordhöga nivå (per Coingecko) på 2 292 USD tidigare idag. Priset stiger med 18% på en månad och 1333% på ett år.

ETH: s handelsvolym uppgick till 32 miljarder USD under det senaste dygnet, jämfört med BTC: s 63 miljarder USD.

“Även om båda kan tyckas se en motsvarande körning, har eterum i stor utsträckning brutit sin korrelation med BTC och kartlagt sin egen kurs som observerats under de senaste veckorna. Inför EIP 1559-uppgraderingen som kommer i juli, liksom den eventuella lanseringen av Ethereum 2.0, ETH-tjurar är något inspirerade av att pressa myntet till högst 2500 USD på kort sikt och över 3000 USD vid slutet av andra kvartalet, “Konstantin Anissimov, verkställande direktör på CEX.IO handelsplattform, berättade Cryptonews.com.

Innan BTC släppte sin nya ATH idag konsoliderade BTC den senaste månaden, medan altcoins har nått nya årliga toppar.

“Detta är en sund konsolidering för bitcoin med tanke på att vi redan har nått nära 100% YTD-avkastning på BTC och marknaden behövde ta en paus”, säger Pankaj Balani, VD och grundare av Delta Exchange, ett kryptoderivatutbyte, sa i en e-postkommentar.

Enligt honom kan ett framgångsrikt utbrott över 60 000 USD-nivån driva BTC mot 65 000 USD medan det också kan utmana USD 70 000 – 75 000 USD.

“Det digitala tokenutrymmet fortsätter att se en enorm tillväxt och tekniska framsteg mot bakgrund av ökande institutionell adoption och Wall Street omfamning av blockchain-baserade företag. Som ett resultat av den växande efterfrågan i DeFi, utökar andra tokens än bitcoin sin räckvidd, med välja tokens som framträder som främsta löpare på grund av deras effektivitet och nytta, “Paolo Ardoino, Chief Technology Officer of Bitfinex, Lagt till.

Under tiden, enligt Alexander Vasiliev, medgrundare och CCO för betalningsnätverket Mercuryo, det faktum att BTC har gått stort i Turkiet när landets ekonomiska oro fortsätter bör inte heller ignoreras.

“Och eftersom BTC-gruvdrift ständigt kritiseras för energianvändning, kunde planen att göra det grön också ha bidragit till myntets prisökning,” sa han och tillade att “vid denna tidpunkt kan ingen berätta hur långt BTC kommer att gå, men hype om priset på 400 000 USD kan faktiskt driva det till den här nivån. “

Senior handelsstrateg på Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, hävdade nyligen att om BTC upprepar sina tidigare mönster skulle priset närma sig 400 000 USD.
___

Reaktioner:

_____

Läs mer:
Handlare utfärdar varningar när Altcoins växer och Bitcoin konsoliderar
– Till skillnad från Bitcoin drivs Ethereums ATH av relativt liten efterfrågan – analytiker
– Bitcoin är mer “offentliga” pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker
– Med banker som vänder sig till Bitcoin, är det äntligen dags att längta bankirerna?
– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– Bitcoin står inför säkringstest bland stigande inflationsproblem
– Bitcoin-marknaden förändrades ‘radikalt’ och volatilitetsminskningen lockar institutioner
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
___
(Uppdaterad kl 08:42 UTC med ytterligare kommentarer, detaljer. Uppdaterad kl 09:27 UTC: uppdateringar i hela texten. Uppdaterad kl 10:47 UTC med senaste marknadsdata. Uppdaterad kl 16:58 UTC med senaste marknadsdata och reaktioner.)

Source link