Bitcoin ETF War, New Ethereum ETP, Swiss Bank Goes Crypto + Fler nyheter

Av | februari 24, 2021


Bitcoin ETF War, New Ethereum ETP, Swiss Bank Goes Crypto + Fler nyheter 101
Källa: iStock / kobolt

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Investeringsnyheter

  • Kanada-baserade Evolve Funds Group sa att det har sänkt förvaltningsavgiften på deras Bitcoin ETF med 0,25 procentenheter till 0,75% bara några dagar efter lanseringen. För att jämföra, syfte Bitcoin ETF, som började handlas på Torontobörsen bara en dag innan Evolves erbjudande ber om en förvaltningsavgift på 1%. Enligt Bloomberg Intelligence-uppgifter är även den reducerade avgiften fortfarande relativt dyr i ETF-utrymmet, eftersom medianavgiften för passiva aktieprodukter är 0,49%, medan deras aktiva motsvarigheter i genomsnitt tar 0,72%.
  • CoinShares, ett europeiskt investeringshus för digitala tillgångar med över 4 miljarder USD i tillgångar under förvaltning, meddelade lanseringen av en ny fysiskt stödd börshandlad produkt (ETP), CoinShares Physical Ethereum (ETHE). ETHE kommer att bli den andra produkten som släpps på CoinShares institutionella ETP-plattform och kommer att lanseras med cirka 75 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, sa de.
  • Det sydkoreanska blockchainföretaget och kryptobörsoperatören Dunamu har träffat en överenskommelse med FnGuide, en hemmamarknadsindexleverantör. Per Business Post har företagen kommit överens om att utveckla ett nytt kryptoindex med namnet Top 5 Cryptoasset Index under “första halvåret i år.” Indexet kommer att ge realtidsinformation om de fem bästa kryptoassets som för närvarande listas på Upbit, Dunamus marknadsledande handelsplattform. Det nya verktyget kommer att använda marknadsvärderingsdata och riktas bland annat till institutionella investerare.

Banknyheter

  • Bordier & Cie SCmA, en schweizisk privatbank grundad 1844, sa att den har utvidgat sitt erbjudande till att omfatta kryptovalutor genom att införliva Sygnums B2B-bankplattform. Bordier-kunder kan nu handla bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) och tezos (XTZ) och få diversifierad exponering via Sygnums serie av digitala kapitalförvaltningsprodukter, tillade de.

Blockchain nyheter

  • Det kinesiska ministeriet för arbetspolitik har presenterat en uppsättning standarder för yrkesfärdigheter för blockchain-ingenjörer och andra blockchain-teknikrelaterade proffs. Per East Money, den Ministeriet för mänskliga resurser och social trygghet har avslöjat sina krav för utbildning och utbildningsprogram i ett dokument som heter National Occupational Technical Skills Standards for Blockchain Engineering and Technical Personnel. Dokumentet noterar det faktum att för att kvalificera sig som en statligt erkänd blockchain-professionell, måste praktikanter genomföra 80 “standard” -undervisningstimmar, med ytterligare 64 som krävs för att nå mellannivå – och 64 till för att nå “avancerad” status .

CBDCs nyheter

  • De Hongkongs monetära myndighet (HKMA), tillsammans med Bank of Thailand (BOT), den Förenade Arabemiratens centralbank, och den Digital Currency Institute of the People’s Bank of China, sa att de arbetar på den andra fasen av Project Inthanon-LionRock, ett centralbankprojekt för digital valuta för gränsöverskridande betalningar som initierats av HKMA och BOT. “Denna gemensamma insats stöds starkt av Bank for International Settlements Innovation Hub Center i Hong Kong och projektet har döpts om till “Multiple Central Bank Digital Currency (m-CBDC) Bridge”, sa de.

Decentraliseringsnyheter

  • Blockchain-baserad decentraliserad webbläsare Modig (BAT) sa att de planerar att starta en ny decentraliserad börsaggregat och börja stödja “integrerade NFT-inlösenanvändningar inom Brave.”

Politik nyheter

  • Ledaren i Seouls borgmästarlopp har lovat att spendera stort på distribution med “blockchain-driven digital valuta” om hon väljs när den sydkoreanska huvudstaden går till valet den 7 april. Per Chosun, Park Young-sun, den tidigare minister för Små och medelstora företag och en förespråkare för blockchain-teknologi, lovade att spendera USD 900 miljoner på IT-relaterade projekt och skisserade hennes planer på att skapa en blockchain-driven stablecoin för huvudstaden. Park talade under en radiodebatt som satte henne emot mannen som många tror är hennes ledande utmanare i valet, Woo Sang-ho. Woo, den tidigare ledaren för Demokratiska partiet, lovade också att spendera stora pengar på teknik.Source link