Bitcoin-ETF: er vid SEC Gate, MicroStrategys BTC Pay + Fler nyheter

Av | april 12, 2021


Bitcoin-ETF: er vid SEC Gate, MicroStrategys BTC Pay + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Kristina Blokhin

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Bitcoin nyheter

 • Den amerikanska finansiella tillsynsmyndigheten säkerhet och utbytesprovision (SEC) kommer att vara skyldig att besluta om en annan bitcoin (BTC) börshandlad fond (ETF) ska tillåtas, efter att den publicerat ett dokument som anger att den har fått en ansökan från WisdomTree. Företaget, baserat i New York, lanserade sina första konventionella ETF-produkter i juni 2006 och har sedan dess blivit ett av de största namnen i Amerikas ETF-scen. SEC förväntas meddela sitt beslut om ett ETF-förslag från VanEck under de kommande veckorna, med Delaware-baserade Kryptoin skickar in en ny ansökan till SEC i slutet av förra veckan. Också företag med digitala tillgångar som fokuserar på finansiella tjänster Galaxy Digital har lämnat in till SEC för sin egen Bitcoin ETF.
 • Styrelsen för USA-baserad mjukvaruutvecklare MicroStrategy kommer att betalas i bitcoin, VD Michael Saylor meddelat. Den 11 april 2021 ändrade styrelsen kompensationsarrangemangen för vilka icke-anställda styrelseledamöter kommer att få alla avgifter i bitcoin istället för kontanter, med styrelsen med hänvisning till sitt åtagande till BTC med tanke på dess förmåga att fungera som en värdebutik, “oavhängig av suverän penningpolitik, “sade ansökan till SEC. Avgiftsbeloppet förblir oförändrat och nominellt i USD. Vid betalningstillfället omvandlas avgifterna från USD till BTC av betalningsbehandlaren och deponeras sedan i den digitala plånboken för den icke-anställd direktören.

Regulationsnyheter

 • Argentina Centralbank tidigare denna månad beordrade kommersiella banker i landet att skicka dem namn och personuppgifter om kunder som de tror har haft att göra med krypto. Per Infobae vill centralbanken att bankerna ska förse den med kryptohandlarens hemadresser, bankkontonummer och skatteidentifikationsnummer. Bankerna fick veta i ett brev, rapporterade Infobae, att de måste lämna in uppgifter om individer som de tror har genomfört inköp, försäljning eller genomfört betalningar med tokens som bitcoin senast den 7 april – onsdagen förra veckan.

CBDC-nyheter

 • USA: s president Joe Biden-administrationen intensifierar granskningen av Kinas planer för en digital yuan, med några tjänstemän vid Treasury, Utrikesdepartementet, Pentagonoch Nationella säkerhetsrådet förstärka deras ansträngningar för att förstå de potentiella konsekvenserna, oroade att flytten kunde starta ett försök att störta USD som världens dominerande reservvaluta, rapporterade Bloomberg och citerade “personer som är bekanta med saken.” De är mindre oroliga för en omedelbar utmaning för den nuvarande strukturen i det globala finansiella systemet, men vill förstå hur den digitala yuanen kommer att fördelas och om den också kan användas för att kringgå USA: s sanktioner. Tjänstemännen är övertygade om att det senare inte är Kinas avsikt, och Biden-administrationen för närvarande inte planerar att vidta några åtgärder för att motverka långsiktiga hot från Kinas digitala valuta, heter det i rapporten.

Gruvnyheter

 • BitRiver, en Rysslandsbaserad leverantör av kryptotjänster, meddelade idag förförsäljningen av BitRiver-token (BTR), ett ERC-20-verktygstecken som representerar en wattimmars ström i BitRivers samplaceringsanläggning i Bratsk, Sibirien, Ryssland. Nära slutet av fem år från datumet för tokens offentliga lansering – som kommer att hållas den Bithumb Global den 19 april – BitRiver kommer att erbjuda att köpa tillbaka tokens och omedelbart “bränna” dem, sade pressmeddelandet.
 • Bitcoin gruvarbetstillverkare Kanaan redovisade en nettoförlust för 2020 på cirka 33 miljoner USD. Dess nettoomsättning för 2020 uppgick till cirka 68,6 MUSD, jämfört med 217,3 MUSD 2019. Bruttoresultatet under denna period redovisas till 5,8 MUSD jämfört med 78,8 MUSD föregående år.

Sekretessnyheter

 • Electric Coin Co., företaget bakom den integritetsfokuserade Zcash (ZEC) -token, meddelade Halo Arc för Zcash, en produktsvit för att lansera “nästa generation av Zcash.” Halo tar bort behovet av den pålitliga installationen och uppgraderar protokollets underliggande kryptografi, säger företaget och tillade att den planerade utgåvan av Halo Arc är den 1 oktober 2021 för att sammanfalla med aktiveringen av Network Upgrade 5.

Investeringar nyheter

 • ConsenSys-backad Virtue Poker, den flerkedjiga, Ethereum (ETH) -baserade decentraliserade pokerplattformen licensierad av Malta Gaming Authority, sa att de har avslutat en strategisk investeringsrunda på 5 miljoner USD och planerar att använda medlen för att starta upp Virtue Pokers mainnet-lansering, som är planerad till maj 2021.
 • Bosonprotokollet, utvecklaren av ett “fångståligt dCommerce-ekosystem” med hjälp av NFT-kodade med spelteori, meddelade idag att det har samlat in 25,8 miljoner USD i sin offentliga tokenförsäljning, vilket innebär att de totala medlen som samlats in av företaget uppgår till 36 miljoner USD. Nyheten följer Bosonprotokollets senaste höjning på 10 miljoner USD i privata investeringsrundor.
 • Ett antal av chattappen TelegramInvesterare i det misslyckade TON blockchain-projektet har enligt uppgift börjat få återbetalningar. Enligt villkoren i ett erbjudande som lämnades till investerare i ett initialt mynterbjudande som tog upp cirka 1,7 miljarder USD hade token-köpare rätt att få omedelbar återbetalning på 72% av sin ursprungliga andel i maj förra året eller vänta till denna månad och få 110% återbetalningar . Mediebutik The Bell rapporterade att två investerare hade berättat att de “redan hade fått pengar” och tillade att “andra har fått brev om att betalningar har börjat.”

Karriär nyheter

 • Emittenten av det näst största stablecoin, USD Coin (USD), Cirkel, sa att det utsåg Dante Disparte till sin Chief Strategy Officer och chef för Global Policy. Han var senast vice verkställande direktör vid Diem Association.

NFTs nyheter

 • Sandlådan, en decentraliserad social metavers plattform och ett dotterbolag till Animoca-märken, meddelade att de har fått flera partners från den icke-fungibla token (NFT), investerings- och musikindustrin – inklusive Nifty Gateway, 21x, Gemini, Gemini Frontier Fund, Galaxy Interactive, Bill Lee, Ken Howery, Chris Ye och bandet Avenged Sevenfold – som alla har gått med genom att förvärva LAND NFT i den öppna metaversen och åtagit sig att bygga upplevelser över metaversen.

Source link