Bitcoin Bulls har precis fått en ny vän

Av | mars 12, 2021


Bitcoin Bulls har precis fått en ny vän - Bitcoin Cow, Bitkoinka 101
En associativ bild. Källa: Adobe / Gary P le Feuvre

En ko har köpts med bitcoin (BTC) för första gången i Montenegro, och möjligen hela Balkan, enligt den lokala jordbruksplatsen Seljak.me Savjetuje (‘Farmer Advises Me’).

Det är ganska vanligt att Balkanområdets gårdsmänniskor, och möjligen slaver i allmänhet, heter sitt kvinnliga boskap, särskilt kor, enligt vissa, vanligtvis fysiska attribut, som färg, och lägger till ändelser som ‘-ka’ eller ‘-va’ . Därför har många a-kor fått namnet Šarenka och Bjelava under århundradena.

Och nu fick “familjen” ett nytt, helt modernt tillskott – Bitkoinka.

Detta är namnet på den bruna och vita nötkreaturen som nyligen såldes för 0,03, världens mest populära krypto, enligt artikeln den 2 mars. Vid försäljningstidpunkten var detta värt 1350 euro (1 610 dollar). Idag, klockan 16:15 UTC, är denna summa BTC värd 1,714 USD.

Seljak.me beskriver sig själv som “den första digitala byn som kopplade ihop köpare och säljare i Montenegro.” De hävdar att de är de första i landet, och möjligen vidare, att ha organiserat en försäljning av ett djur med BTC på ett sådant sätt och tillägger att de tror att kryptovalutans potential kommer att presentera sig inom en snar framtid.

Bitkoinkas nya ägare Anđela Bojić beskrev sig själv som en ung person som aktivt deltar i jordbruket genom sin familjs verksamhet. Hon uppgav att orsakerna bakom detta köp ligger i att föra samman jordbruk och modern teknik. Bojić fortsatte med att förklara att kon köptes med BTC efter en överenskommelse med Seljak.me-grundaren Marko Maraš. “Han föreslog att vi skulle göra något innovativt och göra henne till den första kon som betalades med kryptovaluta i Montenegro och kanske bredare.”

Dessutom sade Bojić att jordbrukets framtid ligger i “en hälsosam kombination av jordbruk och teknik” – modernisering av industrin ökar chansen för unga människor att komma in i jordbruket, sade hon, och andra jordbrukare kan uppmuntras av detta drag och besluta att använda nya jordbruks- och betalningsmetoder.

På samma sätt pekade Maraš på den kombinationen som mål också och lade till att kryptor, BTC som den mest kända, har blivit vanligt. Med denna försäljning ville de visa jordbrukarna möjligheterna med digitalisering av jordbruket. “Digitalisering är där för att få jordbruksproduktionen till en ny nivå”, säger Maraš, “så vi måste alla vara redo att lära oss, acceptera nya utmaningar, men också att öppna nya områden, även denna – att köpa och sälja jordbruksvaror med kryptovalutor. ”

Bonden noterade den senaste fotbollsöverföringen som nyligen genomfördes i krypto, “så om överföringar och många andra aktiviteter kunde betalas i krypto, varför skulle inte en ko?”

Maraš tackade FN: s livsmedels- och jordbruksorganisation och den Europeiska banken för återuppbyggnad och utvecklingsstöd för småföretag i Montenegro för deras stöd, vilket möjliggjorde större digitalisering, men sa att de hoppas också på regeringens stöd, eftersom “allvarlig innovation kräver en seriös strategi.” Han sa skämtsamt att de också accepterar stöd i krypto.
____
Läs mer:
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run
– Crypto Adoption 2021: Bitcoin Rules, Ethereum Grows & Faces Rivals
– Crypto World väntar på att se vad Amazon efter epoken kommer att ge
– Fyra handlare avslöjade hur Bitcoin-betalningar hjälpte deras företag
– Möt världens snabbaste kryptovaluta; Hon har fyra benSource link