Bitcoin bryter 41 000 USD medan Paul Tudor Jones dubblar på det

Av | juni 14, 2021


Bitcoin bryter 41 000 USD medan Paul Tudor Jones dubblar ner det 101
Paul Tudor Jones. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Goldman Sachs

Efter tre veckors fasta under nivån på 40 000 USD bröt bitcoin (BTC) det äntligen och gick ännu högre. Samtidigt säger den berömda hedgefondförvaltaren Paul Tudor Jones att han verkligen vill ha 5% av sin portfölj i BTC.

BTC överträffade 41 000 USD idag innan den korrigerade lägre. 14:49 UTC handlar BTC till 40 956 USD och ökar med 14% på en dag och en vecka, vilket minskar sina månatliga förluster till 18%.

Eftersom BTC pressade uppåt, sa miljardär hedgefondförvaltare Paul Tudor Jones att han håller ett öga på veckans Federal Reserve enligt CNBC. Beroende på deras svar på de ekonomiska uppgifter som visar högre konsumentpriser kan Jones också investera i kryptoassets och säga:

“Om de behandlar dessa siffror […] med nonchalans tror jag att det bara är ett grönt ljus att satsa kraftigt på varje inflationshandel. […] Om de säger “Vi är på väg, saker är bra”, skulle jag bara gå in på inflationstransaktioner. Jag skulle nog köpa varor, köpa krypto, köpa guld. “

Dessutom, bland krypton, utpekade Jones bitcoin som ett bra sätt att skydda sin rikedom på lång sikt och som en rikedom. Och medan han kanske inte vet vad han ska göra med 80% av sin portfölj förrän han ser vad som rör Fed planerar att göra, som för de andra 20% sa han:

“Jag gillar bitcoin som en portföljdiversifierare. Alla frågar mig vad ska jag göra med min bitcoin? Det enda jag vet med säkerhet, jag vill ha 5% i guld, 5% i bitcoin, 5% i kontanter, 5% i råvaror. “

Som rapporterats, för drygt ett år sedan, i maj, sa Jones att “över 1% […] kanske är det nästan 2% “av hans tillgångar i bitcoin.

Om tjänstemännen “naturligtvis stämmer, om de säger:” Vi har inkommande data, vi har fullgjort vårt uppdrag eller vi är väldigt snabbt på väg att utföra vårt sysselsättningsuppdrag, “säger Jones, då kommer det att finnas en avsmalnande tantrum, en försäljning av ränteinkomster och en korrigering av aktier, vilket “inte nödvändigtvis betyder att det är över.”

Under tiden har Amerikanska centralbanken tjänstemän kunde signalera på onsdagen att de räknar med att höja räntorna snabbare än tidigare förväntat, efter höga inflationsvärden, rapporterade Wall Street Journal. Barclays Bank PLC nu förväntar sig den årliga inflationen, mätt med Fed: s föredragna mått, att nå 3,6% under fjärde kvartalet, vilket är nästan dubbelt så centralbanksmålet.

____

Läs mer:
– Den legendariska investeraren Paul Tudor Jones ger fler likes till Bitcoin
– Insatserna blir högre när El Salvador erbjuds vulkanisk BTC-hävstång i samtal med IMF

– Det här är när MicroStrategy kan sälja Bitcoin enligt Arthur Hayes
– Bitcoin Eyes 40 000 USD mitt i muskeldeklarationen, Taproot-bekräftelse
___
(Uppdaterad kl. 14:59 UTC med en rapport från Wall Street Journal.)Source link