Bitcoin-avgifter träffar ATH, transaktioner saktar ner efter Kina-explosionen

Av | april 20, 2021


Bitcoin-avgifter träffar ATH, transaktioner saktar ner efter China Explosion 101
Källa: Adobe / agnormark

Bitcoin (BTC) transaktionsavgifter har nått en heltidshöjd efter en explosion i Xinjiang, Kina, körde gruvarbetare offline förra veckan.

Enligt data från BitInfoCharts är den genomsnittliga (medel) avgiften nu 58,42 USD, vilket fördunklar det tidigare rekordet på 55,16 USD som sattes i december 2017.

Bitcoin-avgifter träffar ATH, transaktioner saktar ner efter China Explosion 102
Källa: bitinfocharts.com

Minskningen av hashrate, som sammanföll med ökningen av BTC-gruvproblem, har orsakat en ökning av obekräftade transaktioner, vilket resulterat i en uppgång i avgifterna när användare överträffar varandra för att få sina transaktioner skickade till en snabbväxande kö.

Och med Bitcoins automatiska svårighetsjustering som inte beror på cirka 11 dagar kan dessa nya rekordavgifter kvarstå under en tid ännu.

Bitcoin-transaktionsavgifter når nya höjder

Medan de genomsnittliga Bitcoin-nätverksavgifterna är på en högsta tid, har medianavgifterna nått en treårsnivå på 26,89 USD per samma datakompilator. Det – på den nuvarande marknaden – motsvarar ungefär BTC 0,00049.

Denna siffra är fortfarande relativt hög och orsakas mest av en blackout i Xinjiang.

Alex Zhao, VD för Standard Hashrate-grupp, förklarade att gruvarbetare i Xinjiang sannolikt skulle vara ute av handling i minst en vecka.

Han sa,

”En felaktig transformatorstation exploderade i en industriell utvecklingszon som är avsedd att ta emot elavgiftsreduktion. Detta utlöste en obligatorisk veckolång avstängning och en säkerhetsinspektion av hela den industriella utvecklingszonen, som för närvarande är värd för en betydande del av Bitcoin hashrate. ”

Konton för hur långt Bitcoins hashrat föll efter Xinjiang-gasexplosionen varierar. Data från BitInfoCharts tyder på att den har sjunkit med så mycket som 37,5% sedan den 15 april, även om analytiker som har studerat data från gruvpooler antyder att nedgången faktiskt kan vara närmare 20% -markeringen.

Bitcoin-avgifter träffar ATH, transaktioner saktar ner efter China Explosion 103
7-dagars genomsnitt. Källa: blockchain.com

Hur som helst är effekten märkbar, vilket anges av antalet obekräftade transaktioner i Bitcoin-mempoolen. Doppade så lågt som 47 000 den 15 april steg antalet till cirka 136 000 den 18 april och ligger för närvarande på 117 000.

Bitcoin-avgifter träffar ATH, transaktioner saktar ner efter China Explosion 104
7-dagars genomsnitt. Källa: blockchain.com

Pågående störningar

Störningen kommer sannolikt att fortsätta på kort sikt.

“Jag har personligen haft en BTC-transaktion under de senaste nio timmarna utan någon bekräftelse i sikte. Det här är inte kul,” Mati Greenspan, grundare av Kvantekonomi, skrev i sitt nyhetsbrev igår. “Om vi ​​inte ser en snabb återhämtning i hashfrekvensen, verkar det säkert att säga att saker kommer att bli lite långsamma ett tag.”

Gruvsvårigheten hos Bitcoin justeras varannan vecka (eller mer exakt, varje block 2016) för att bibehålla den normala 10-minuters blocktiden. Den 7-dagars enkla glidande blockeringstiden den 19 april var mer än 12 minuter.

Bitcoin-avgifter träffar ATH, transaktioner saktar ner efter China Explosion 105
Källa: bitinfocharts.com

På längre sikt ser vissa siffror inom branschen fram emot en framtid där Bitcoin blir mindre beroende av kinesisk hashkraft.

Barry Silbert, grundare och VD för Digital valutagrupp, tävlade icke-kinesiska gruvpooler på Twitter och hävdar att de skulle ge den “mångfald” branschen “behöver”.

Enligt Cambridge Bitcoin Electricity Index minskade Kinas andel av Bitcoin-hashrat mellan 2019 och 2020 och föll från 75% under tredje kvartalet 2019 till 65% under andra kvartalet 2020 (den senaste perioden för vilken det tillhandahåller data).

Denna gradvisa nedgång kan mycket väl ha fortsatt till 2021 med nya gruvbassänger som Gjuteri USA, SBI Crypto och andra som har kommit online det senaste året.

___
Läs mer:
Ethereum-avgifter minskar när analytiker pekar på bots som orsak
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Ny Bitcoin Mining Giant som växer fram i USA med 651 miljoner USD
– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och reglering

Source link