Bitcoin återhämtar sig efter att Tesla och Elon Musk utlöste Selloff

Av | maj 13, 2021


Bitcoin återhämtar sig efter att Tesla och Elon Musk utlöste Selloff 101
Källa: Adobe / terryleewhite

Den mest populära kryptovalutan, bitcoin (BTC), återhämtade några av sina kraftiga förluster, drivna av Tesla‘s supremo Elon Musk som biltillverkare sa att det har avbrutit fordonsköp med BTC och tittar på andra kryptoassets.

BTC sjönk från nästan 55 000 USD till 47 600 USD innan det återhämtade sig högre igen och fluktuerade runt 50 000 USD. 03:36 UTC handlas den till 49 958 USD och sjunker med 13% på en dag. Andra mynt från topp 10-klubben har också följt en liknande väg och har nu minskat med 8% -18% under det senaste dygnet.

“Vi är oroliga för att snabbt öka användningen av fossila bränslen för Bitcoin-gruvdrift och transaktioner, särskilt kol, vilket var de värsta utsläppen av något bränsle,” enligt en skärmdump, delad av Musk på Twitter.

Det tillade att företaget fortfarande anser att kryptovaluta är en bra idé och har en lovande framtid, “men detta kan inte kosta miljön mycket.”

Tesla sa att den inte kommer att sälja någon BTC som den innehar och avser att använda den för transaktioner “så snart gruvbrytning övergår till mer hållbar energi.”

Men i april kom Musk överens om att BTC “uppmuntrar förnybar energi.”

Vissa kommentatorer spekulerar i att detta beslut att avbryta BTC-betalningar kan relateras till subventioner som Tesla får från den amerikanska regeringen.

“Vi tittar också på andra kryptovalutor som använder <1% av Bitcoins energi / transaktion", avslutade de. Den här veckan, Musk frågade hans Twitter-följare, om företaget bör börja acceptera dogecoin (DOGE).

Tesla började acceptera BTC i mars i år.

__

Reaktioner:

___

Läs mer:
Tesla skickar Bullish Bitcoin Signal till globala företag
– Ingenjör Elon Musk säger att Bitcoin är mindre dumt än kontanter

– Bitcoin Mining Difficulty är inställd på en ATH när gruvarbetare skickar bullish Signs
– Proof-of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och reglering

Source link