Bitcoin accelererar, rally över 52 000 USD

Av | mars 3, 2021


Bitcoin accelererar, rally över 52 000 USD 101
Källa: Adobe / DedMityay

Den mest populära kryptovalutan, bitcoin (BTC) rally över 50 000 USD-nivån igen efter att ha lämnat den här zonen för mindre än en vecka sedan och sjönk under 44 000 USD på söndag. (Uppdaterad kl 10:11 UTC: uppdateras genom hela texten. Uppdaterad kl 13:15 UTC med de senaste marknadsdata. Uppdaterad kl 18:06 UTC med de senaste marknadsdata.)

Kl 18:04 UTC handlas BTC till 51 378 USD, korrigerande lägre än 52 639 USD, nåddes tidigare idag. Priset stiger med 7% på en dag och nästan 6% på en vecka. Det ökade med 56% på en månad.

BTC-pristabell:

Bitcoin accelererar, rally över 52 000 USD 102
Källa: coingecko.com

Som rapporterat, Gary Gensler, nominerad till ordförande i USA säkerhet och utbytesprovision, sa igår att det är en utmaning för byrån att se till att kryptomarknaderna är fria från bedrägerier och manipulation. Han betonade emellertid också att blockchain är en katalysator för förändring och att BTC och andra kryptoassets har väckt nytänkande till betalningar och ekonomisk integration. Gensler lovade att han skulle “samarbeta med andra kommissionärer för att både främja den nya innovationen, men också kärnan för att säkerställa investerarskydd.”

“Medan Bitcoin-marknaden reagerade snabbt på hans kommentarer var Gensler till stor del positiv till Bitcoin och kryptokurvor. Jag hoppas att den nya administrationen kommer att bidra till att främja innovation inom blockkedjor, kryptokurvor och digitala tillgångar, istället för att kväva den,” John Wu, president för blockchain-teknikföretag Ava Labs, berättade för Bloomberg.

Under tiden har den amerikanska internationella bankjätten sitt huvudkontor Citi sa tidigare i veckan att “bitcoins gränslösa design och andra funktioner kan positionera den för att bli en internationell handelsvaluta i framtiden.”

“Citi Groups förklaring om stöd för Bitcoin är en del av ett bredare tema av institutionellt intresse som förkunnar en tipppunkt för det utbredda antagandet av kryptotillgångar. 2019 och 2020 förändrades institutionellt deltagande från tidiga personer och pionjärföretag som bygger kapacitet i väntan på marknadens utveckling, “Seamus Donoghue, VP försäljning och affärsutveckling på METACO, en leverantör av säkerhetskritisk digital tillgångsinfrastruktur för finansinstitut, sa i en e-postkommentar.

Enligt honom, nu när krypto är en biljon dollar tillgångsklass finansinstitut befinner sig i den svåra situationen med en ökande efterfrågan från sina kunder att stödja denna tillgångsklass och de som inte förutsåg detta krypterar efter en lösning.

Förra veckan, JPMorgan Chace & Co. strateger sa att investerare i en portfölj med flera tillgångar sannolikt kan lägga upp till 1% av sin tilldelning till kryptovalutor för att uppnå effektivitetsvinster i portföljens totala riskjusterade avkastning.

Under tiden Jurrien Timmer, chef för Global Macro på Fidelity Global Asset Allocation, sade i sitt senaste papper att “vissa investerare kanske vill betrakta bitcoin, tillsammans med andra alternativ, som en del av obligationssidan i en 60/40 aktie / obligationsportfölj.”

“Grunden för institutionella investeringar i Bitcoin kommer inte att ha förändrats de senaste dagarna, och om något har stagnationen i priserna drivits av lägre volymer med en del vinsttagande. Mycket av de institutionella pengarna kommer att följa en köp-och-håll-strategi snarare än volatilitet i handeln och kommer därmed att rycka av sig den kortsiktiga mjukningen av priserna, “Martin Worner, Chief Operating Officer och VP of Product på Confio, en utvecklare av verktyg för multi-blockchain-applikationer, sa.

Som rapporterat har också Chicago Board Options Exchange lämnade in en ansökan om att lista en BTC-börshandlad fond från det New York-baserade kapitalförvaltningsföretaget VanEck och dess Bitcoin Trust och SEC är nu “på dygnet” – med kryptovärlden som väntar ivrigt på sitt svar.

“En Bitcoin ETF-notering i USA kommer sannolikt att vara nästa stora signal om framsteg inom antagandet. Som vi har sett med de senaste nya ETF-noteringarna i Kanada har de på några dagar satt rekord för [assets under managent] inflöden för nya fondnoteringar – en ETF-notering i USA skulle vara transformativ och göra det möjligt för alla med ett mäklarkonto att komma åt Bitcoin, “tillade Donoghue.
____

Läs mer:
– Bitcoin Rally kan komma tillbaka till ‘Normal’ i april eller ‘Förr’ – Panteras CIO
– 1 miljon första gången köpare köpte Bitcoin i Dorseys Cash-app förra månaden
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Listat tyskt cannabisföretag för att köpa Bitcoin, Slates Euro och USD
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIOSource link