BitClout-investerare Coinbase & Blockchain.com intensifierar sina shilling-ansträngningar

Av | juni 15, 2021


BitClout-investerare Coinbase & Blockchain.com intensifierar sina shilling-ansträngningar 101
Peter Smith, VD för Blockchain.com. Källa: en videoskärmdump, Youtube / The Business of Fashion

Stora krypto utbyte Coinbase VD Brian Armstrong tar mycket flak idag för sitt öppna stöd för kontroversiella blockchain-baserade sociala nätverk BitClout (CLOUT). Medan en annan kryptojätte, Blockchain.com meddelade att de kommer att börja stödja CLOUT-handel den här veckan.

Båda företagen har indirekt investerat i det här sociala kryptobörsen där användare säljer och köper sociala mynt som representerar identiteten hos personer vars profiler finns där, som baseras på dessa människors rykte.

“Bara ställa in min min bitclout,” twittrade Armstrong idag, tillsammans med “diamanthänder” -emoji. (I synnerhet sägs BitClouts skapare gå under namnet Diamondhands.) Genom att twittra det hävdade VD sin BitClout-profil.

På sitt BitClout-konto skrev VD: “Det här är fantastiskt – krypto-infödd Twitter. Ekonomiskt anpassad, kanske vi alla kan vara lite mer civila.”

Han välkomnades där av Balaji Srinivasan, den tidigare tekniska chefen för Coinbase.

Under tiden sade Peter Smith, VD och grundare av Blockchain.com, att de är “glada över att ge exklusiv tillgång till att köpa och sälja $ CLOUT till Blockchain.com-användare, inte bara för att det är ett populärt kryptoprojekt utan för att det också visar att arkitekter, utvecklare och byggare kan skapa konsumentprodukter med kryptoprotokoll. “

Per Smith, BitClout är ett helt öppet källkod, decentraliserat projekt utan företag bakom sig – det är bara mynt och kod. “Det betyder att varje skapare har en direkt relation med sina följare, vilket låser upp nya sätt att engagera och tjäna pengar som inte är baserade på annonser”, sa han.

I båda fallen, som rapporterat, är BitClout ett av de mest kontroversiella projekten i år. Flera problem uppstod där snart, bland annat att profiler på 15 000 personer hade skrotats från Twitter och förinstallerats på plattformen utan människors vetskap eller tillstånd, och att användare måste konvertera sin bitcoin (BTC) till BitClout, men utan ett uppenbart sätt att byt tillbaka det. Några bad omedelbart att deras BitClout-profiler skulle raderas och till och med ett brev om upphörande till den påstådda skaparen av det sociala nätverket, Nader Al-Naji, skickades.

Förutom Blockchain.com och Coinbase stöds dock projektet också av högt profilerade investerare, till exempel Sequoia, a16z, Socialt kapital, DCG, Pantera, Huobi, Winklevoss Capital, North Island Ventures, och andra.

I sitt inlägg i slutet av maj skrev Armstrong också att distributionen av Coinbases innehåll i framtiden “troligen flyttar till fler krypto-inbyggda plattformar, som Bitclout eller kryptorakler.”

Under ett meddelande i slutet av april arbetar BitClout-utvecklare för att integrera projektets Exchange API med Coinbases öppna standard Rosetta.

Per några kommentatorer, medan Armstrong “vägrar” att tala om Bitcoin, han stöder “skissartade altcoins” till hundratusentals av sina följare på Twitter, med andra lägger till att hans verksamhet kräver att folk handlar “massor av shitcoins”, vilket tyder på att det är vettigt att VD skulle pumpa dem.

Många ifrågasätter fortfarande projektets “decentraliseringsaspekt”.

För att se hur varmt ett ämne BitClout är, behöver man bara titta på mängden eld den framstående bitcoiner Robert Breedlove har satts under för ordspråk att han “skulle titta på det under nästa vecka” – med många som tolkade det som att ge projektet sitt stöd. Vissa kommenterade till och med skämtsamt att Breedloves Twitter-konto måste ha blivit hackad.

Hans profil är reserverad för honom, men Breedlove har inte gjort anspråk på det (ännu).

Han förnekade också att främja projektet, eller att han fick betalt för att skriva om det.

____
Läs mer:
Framstående Crypto-spelare som blir alltmer arg med kraftigt BitClout
– ‘Locked-Out’ -användare stämmer Coinbase för norr om 5 miljoner USD

– Coinbase säger att det riktar sig till fler användare, inte lägre avgifter
– En titt på den trendiga decentraliserade sociala medieupplevelsen: Mastodon

Source link