Binance Smart Chain Dethroning Ethereum som ryggrad i Defi Ecosystem

Av | juli 28, 2021


Friskrivningsklausul: Avsnittet Industry Talk innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Binance

Blockchain-ekosystemet bevittnade explosiv tillväxt 2020 tack vare DeFi och NFT: s ökande popularitet. Tillväxten har förstärkt begränsningarna för Ethereum. Användare är frustrerade över de höga gasavgifterna och den löjligt långa tiden det tar att behandla transaktioner. Ethereum har blivit ett ohållbart val för små investerare och handlare.

Binance Smart Chain (BSC) lanserades i september 2020 och kan vara det nya barnet i stan men det stjäl Ethereums åska. Det hanterar mycket fler transaktioner än Ethereum. Binance Smart Chain möjliggör smart kontraktsfunktionalitet och ger en insatsmekanism för Binance (BNB) -token.

BSC är en hård gaffel i Go Ethereum (Geth) -protokollet, varför du ser ett antal likheter mellan Ethereum och BSC. Faktum är att Dapps och tokens byggda på BSC är fullt kompatibla med Ethereum Virtual Machine (EVM). Du kanske också har märkt att de offentliga plånboksadresserna är desamma för både Ethereum och BSC.

BSC-utvecklarna har dock gjort några viktiga förändringar, till exempel en ny samförståndsmekanism för att övervinna de problem som hemsöker Ethereum. Till skillnad från Ethereums Proof-of-Work (PoW) använder BSC en samförståndsmekanism (PoSA of Staked Authority) för att erbjuda snabbare och billigare transaktioner. De låga transaktionskostnaderna minskar inträdeshindren för många entusiaster.

BSC vs Ethereum i antal

Den bredare kryptomarknaden har sett en kraftig nedgång de senaste veckorna. Men när marknaderna återhämtar sig kan Binance Smart Chain ge Ethereum en chans för sina pengar.

Ett stort antal DeFi-projekt lämnar Ethereum för BSC. I slutet av juni 2021 fanns det mer än 2800 Dapps på Ethereum blockchain jämfört med endast cirka 810 projekt på BSC. Med tanke på att Binance Smart Chain är mindre än ett år gammalt är det ett starkt och växande ekosystem.

Enligt uppgifter från kryptoforskningsföretaget DappRadar, BSC registrerade stark tillväxt för att bli den dominerande blockchain under andra kvartalet 2021 medan Ethereum kämpade med skalbarhetsfrågorna.

Daglig transaktionsvolym
Om du tittar på den dagliga transaktionsvolymen kommer du att märka en enorm skillnad mellan BSC och Ethereum. Den 14 maj bevittnade BSC ett register 11,8 miljoner transaktioner. Det har regelbundet klockat över 4 miljoner dagliga transaktioner.

Binance Smart Chain Dethroning Ethereum som ryggrad i Defi Ecosystem 101
Bildkälla: BSCScan

Som jämförelse har Ethereum aldrig registrerat mer än 1,75 miljoner dagliga transaktioner. Användare som vill flytta små mängder tycks föredra BSC framför Ethereum.

Binance Smart Chain Dethroning Ethereum som ryggrad i Defi Ecosystem 102
Bildkälla: Etherscan

Unika aktiva plånböcker
Under andra kvartalet 2021 hade Binance Smart Chain 421 854 unika aktiva plånböcker (UAW), en svindlande 409% jämfört med föregående kvartal. Den klockade 1,02 miljoner unika aktiva plånböcker (UAW) den 12 maj 2021. BSC var den mest använda blockchain under andra kvartalet. Det genererade också 7,29 miljarder USD under andra kvartalet, en ökning med 134% från föregående kvartal.

Binance Smart Chain Dethroning Ethereum som ryggrad i Defi Ecosystem 103
Bildkälla: DappRadar

Under tiden har det BSC-baserade DeFi-projektet PancakeSwap 5 miljoner unika plånböcker och det hanterade en svindlande 1 biljon USD i transaktionsvolym. Det gör PancakeSwap till den mest använda Dapp i blockchain-ekosystemet under kvartalet.

Totalt värde låst (TVL)
När det gäller det totala värdet låst dominerar Ethereum fortfarande marknaden. Men BSC har framstått som en stark utmanare.

Det totala värdet låst i Binance Smart Chain hoppade 28% QoQ till 25 miljarder USD trots många utmaningar inklusive likvidation av Venus och kryptokraschen i maj. PancakeSwap ensam svarade för 28% av det totala värdet låst i BSC.

Binance Smart Chain Dethroning Ethereum som ryggrad i Defi Ecosystem 104
Bildkälla: DappRadar

DeFi dominerar BSC, men NFT stiger
Binance Smart Chain har blivit favoritnätverket för DeFi-projekt. Det förklarar förmodligen varför DeFi dominerar scenen i BSC. Men NFT och spel har också ökat stadigt de senaste månaderna.

NFT och relaterade marknadsplatser på BSC genererade svimlande 123 miljoner USD under andra kvartalet 2021, ett QoQ-hopp på 993%. I juni lanserade Binance också Featured by Binance NFT Marketplace.

Binance Smart Chain Dethroning Ethereum som ryggrad i Defi Ecosystem 105
Bildkälla: DappRadar

Vad driver BSC: s tillväxt?

Ethereum-communityn väntar på Ethereum 2.0, som skulle byta nätverk från Proof of Work (PoW) till Proof of Stake (PoS) -mekanismen för att lösa skalbarhetsproblem. Att slutföra en transaktion på Ethereum blockchain tar för närvarande mellan 30 sekunder och 16 minuter.

Men BSC lockar redan utvecklare och användare till sitt ekosystem på grund av dess låga kostnad och snabbare hastighet. Det är också kompatibelt med populära kryptoplånböcker som Metamask och Trust Wallet.

DeFi-protokoll som använder kedjekedjeteknik för att ansluta till olika nätverk gör det också lättare för användare att byta.

Till exempel, Premia Finance är ett Ethereum-baserat decentraliserat protokoll som stöder optionshandel och insättning för en mängd inhemska Ethereum- och Binance Smart Chain-tokens. Det stöder många nya tokens som är specifika för BSC-ekosystemet.

Projekt som Premia Finance gör det möjligt för användare att interagera med BSC-ekosystemet och uppleva fördelarna från första hand.

Packa upp det

Binance Smart Chain (BSC) är utan tvekan ett billigare och snabbare alternativ till Ethereum blockchain. Den stöder också portning av Ethereum Dapps till BSC eftersom den är kompatibel med Ethereum Virtual Machine (EVM). Med tanke på den takt som BSC har ökat i popularitet sedan lanseringen, kunde det lätt komma över Ethereum när Ethereum 2.0 anländer.

Source link