Binance lanserar Crypto Pay Service för Bitcoin, Ether, Fiat och mer

Av | mars 12, 2021


Binance lanserar Crypto Pay Service för Bitcoin, Ether, Fiat och mer 101
Källa: iStock / prima91

Kryptoutbytesjätten Binance har kommit bra på påståenden förra året om att det var redo att gå med i betalningssektorn och flytta sin Binance Pay-plattform ur beta och till full lansering.

Efter ett liknande steg från rivaliserande kryptohandelsplattform Bitfinex tidigare denna månad skrev Binance i ett blogginlägg att resebokningsföretaget Travala hade blivit den första handlaren som införlivade sitt betalningsverktyg. Det uppgav att alla Binance.com-kontoinnehavare skulle vara berättigade att använda den nya, avgiftsfria tjänsten.

Börsen tillade att dess gränssnitt för programmering av handelsapplikationer (API: er) skulle göra det möjligt för leverantörer och tjänsteleverantörer att “behandla onlinebetalningar eller personliga betalningar” med hjälp av QR-koder. Det sägs att det skulle ge vad det kallade en “sömlös betalningsupplevelse” för kryptolön som gäller både för e-handel och företag som restauranger.

Binance Pay stöder “mer än trettio fiat och kryptovalutor”, skrev börsen, med fiat-kompatibilitet för pundet, euron, den australiska dollarn, den turkiska lira och den brasilianska realen.

Stöd lades också till för större kryptoassets som bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och litecoin (LTC), liksom stablecoins som tether (USDT) och USD-mynt (USDC).

Företaget uppgav att bekräftelse skulle vara “ögonblicklig”, även om det också medgav att “krav på efterlevnad” innebar att medel inte skulle kunna användas i 24 timmar efter att betalningar hade mottagits.

Binance tillade att det skulle finnas ett tak på 10 000 USD på alla kunder och handlare var 24: e timme, och tillade att återbetalningar endast skulle krediteras plånböcker “i den valuta köpmannen har accepterat betalningen.”

Handlare kan emellertid välja mellan tre olika metoder när det gäller val av QR-kod: De kommer att kunna skapa koder för betalningar i valutor, en viss valuta eller begära betalningar i en angiven valuta och ett visst belopp.

Börsen varnade dock för att Binance Pay-transaktioner skulle vara irreversibla och tillade: “Var extra försiktig när du utför betalningstransaktioner.”
___
Läs mer:
– Bill Gates kämpar för sina egna “digitala pengar” – men vad är det?
– BIS och SWIFT intensifierar ras med krypto för gränsöverskridande betalningar
– Privat Jet Booking-företag hävdar sin försäljning på Bitcoin-betalningar
– Digital Yuan måste avmontera Alipay, WeChat Pay innan vi tar USD – Forskare
– Sydkoreanska blockkedjedrivna lokala stablecoins för ytterligare en boost
– PayPal Touts Crypto för sin ‘Super App’, men det kommer inte att köpa Bitcoin ännu
– Amazon Building ‘Digital Currency’ Team för ‘New Payment Product’
– Nej, Mastercard lägger inte till Crypto än, det handlar om stablecoins
– PayPal till Beef up Crypto-operationer med ‘Betydande investeringar’Source link