Binance Investigations, MicroStrategy köper mer ‘Durable Bitcoin’ + fler nyheter

Av | maj 13, 2021


Binance Investigations, MicroStrategy köper mer 'Durable Bitcoin' + Fler nyheter 101
Källa: Instagram, Binance

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

Utbyter nyheter

 • Stora krypto utbyte Binance är under utredning av US Justice Department och Internal Revenue Service, Rapporterade Bloomberg och citerade icke avslöjade personer med kunskap om saken och noterade att de federala byråerna inte har anklagat Binance för fel. Som en del av utredningen har tjänstemän som undersöker penningtvätt och skattebrott sökt information från individer med inblick i Binances verksamhet, heter det i rapporten. Tillsammans med Commodity Futures Trading Commission, kommer justitiedepartementet sannolikt att undersöka åtgärder som Binance har vidtagit för att hålla amerikanska invånare från sitt utbyte, tillade det.

Investeringar nyheter

 • MicroStrategy sa den har köpt ytterligare BTC 271 för 15 miljoner USD kontant till ett genomsnittspris på 55387 USD per BTC. Från och med idag sa företaget att det innehar BTC 91.850 förvärvade för cirka 2.241 miljarder USD till ett genomsnittligt pris på 24403 USD per BTC. Det här värdet är värt 4,6 miljarder USD idag.
 • Svart stenChief Investment Officer för Global Fixed Income Rick Rieder sa till CNBC att Bitcoin (BTC) är hållbart och “det kommer att vara en del av investeringsarenan i många år framöver.” Enligt honom kommer utmaningar som BTC står inför “att övervinnas över tiden.”

 • Mobilspelutgivare Animoca-märken sa det höjde 88,89 miljoner USD och värderade företaget till 1 miljard USD. Investerare i rundan ingår Kingsway Capital, RIT Capital Partners, HashKey Fintech Investment Fund, AppWorks-fonden, LCV-fonden, Huobi, Octava, Ellerston Capital, Perenn, Axia Infinity Ventures, SNZ, Liberty City Ventures, Metapurse, och andra. Det nya kapitalet kommer att användas för att finansiera ytterligare förvärv, utveckla nya produkter, fortsätta att göra strategiska investeringar och säkra ytterligare licenser för populära immateriella egenskaper, tillade de.
 • Mogo Inc., ett företag för digitala betalningar och finansiell teknik, sa att det avser att öka sin ägarposition i Myntkvadrat, en kanadensisk handelsplattform för digitala tillgångar, från 19,9% till cirka 37% i en affär på 47 miljoner USD – 49 miljoner USD.
 • Cowen Digital Asset Investment Company, en uppdelning av Cowenoch PolySign, Inc. sa att de har samarbetat för att göra det möjligt för Cowens institutionella kunder att säkra, komma åt och utnyttja kryptovalutor och digitala tillgångar i sina portföljer. Cowen har också gjort en strategisk investering på 25 miljoner USD i PolySign, vilket ledde till att USD initialt stängdes av PolySigns serie B-finansiering.
 • Gråskalainvesteringar sa att det offentligt har lämnat in ett registreringsuttalande på blankett 10 till US Securities and Exchange Commission (SEC) på uppdrag av Gråskala Digital Large Cap Fund. Om registreringsutlåtandet träder i kraft skulle det utse fonden som Grayscales tredje investeringsmedel för digital valuta för att bli ett SEC-rapporterande företag.
 • Vietnam Sky Mavis, tillverkaren av Axie Infinity och andra speltitlar med blockchain, har fått 7,5 miljoner USD i finansiering från Crypto-för tillfället Mark Cuban, ägaren till Dallas Mavericks NBA-franchise och andra, rapporterade Gamebiz. Deltagande i finansieringsrundan i serie A var också sådana CoinGeckos investeringsarm CoinGecko Ventures och Animoca Brands, liksom Reddit grundare Alexis Ohanian.
 • Börsnoterat kryptogruvföretag Argo Blockchain sa att det har slutfört förvärvet av de två datacenterna i Quebec, Kanada. Datacentren har sammanlagt 20 MW effektkapacitet och drivs nästan helt av elektricitet från vattenkraft, tillade de.

Blockchain nyheter

 • Samsung Electronics sa att blockchain-användare nu kan hantera och handla virtuella tillgångar från tredjepartsplånböcker på Samsung Galaxy-smartphones. Uppdateringen gör det lättare för blockchain-användare att komma åt och bearbeta transaktioner genom att importera virtuella tillgångar som lagras på utvalda kalla hårdvaruplånböcker till Samsung Blockchain Wallet som är tillgänglig på de flesta Galaxy-smartphones, tillade de.
 • Microsoft stänger av sin Azure Blockchain-tjänst den 10 september 2021, rapporterade Zdnet. Befintliga distributioner stöds fram till det datumet, men från och med den 10 maj i år stöds inga nya distributioner eller skapande av medlemmar, tillade det.

Antagande nyheter

 • Regeringar bör anamma digitala valutor eller riskera att privata företag tar kontroll över de pengar som människor använder, rapporterade Bloomberg och citerade Jon Cunliffe, biträdande guvernör för den brittiska centralbanken. Enligt honom kan stablecoins och andra betalningsformer snabbt få konsumenternas stöd eftersom onlinhandeln ökar efterfrågan på att spruta in teknik i valutaväxlingen.

Regulationsnyheter

 • Indiens centralbank uppmanar informellt långivare att skära band med kryptovalutabörser och handlare, eftersom den högspekulativa marknaden växer, trots ett högsta domstolsbeslut om att banker kan arbeta med branschen, rapporterade Reuters och citerade tre icke avslöjade källor.
 • Centralen Bank of Korea har meddelat att man kommer att öka sitt övervakningsarbete för företag och privatpersoner som de misstänker för att i hemlighet köpa eller inneha krypto. Enligt Herald Kyungae berättade centralbanken Nationalförsamlingens planerings- och finanskommitté att den arbetade med “åtgärder för att övervaka insättningar och uttag på bankkonton som är relaterade till kryptotillgångstransaktioner” och kommer att genomdriva detta genom att använda sina befogenheter för att tvinga finansinstitut. att skicka information om ärenden som den anser vara potentiellt misstänkt. Banken tillade att den skulle ägna särskild uppmärksamhet åt möjliga fall av “olagliga spekulativa överföringar av medel i kryptotillgångstransaktioner.”

CBDCs nyheter

 • E-betalningsplattformen Alipay, hjärnbarnet till Alibaba-opererade Ant Group, har lanserat en pilot-digital yuan-plånbok, i ett tecken på att den digitala yuanen trots allt inte behöver ta på sig befintliga betalningslösningar. Per 18183.com och CLS kan en testgrupp med utvalda Alipay-användare nu aktivera en flik för digital yuanplånbok från sina appgränssnitt, så att de kan skicka och ta emot pilottoken och länka plånboken till sina bankkonton.

Decentraliseringsnyheter

 • Blockchain-domännamnsleverantör Ostoppbara domäner sa det med det senaste Modig webbläsaruppdatering, modiga användare på stationära och Android-plattformar har tillgång till 30 000 decentraliserade webbplatser och 700 000 blockchain-domännamn registrerade med ostoppbara domäner.

Altcoins nyheter

 • AppSwarm, Corp., ett mjukvaruutvecklingsföretag och samlare av mobila applikationer, meddelade ett globalt initiativ för att bygga ett nätverk av utvecklare runt DogeLabs blockchain-forskningsprojekt, eftersom de strävar efter att bygga ett slags decentraliserat nätverk av Dogecoin (DOGE) utvecklingsteam över hela världen.

Tokenization nyheter

 • Blockchain-företag noll sa att det har tecknat avtal med tre plattformar: OmniValley, Inc., ett online-community och plattformshus och anslutande start-ekosystemdeltagare, Trellis Platform, Inc., en SaaS-plattform för alternativa tillgångar, och Wunderfund, Inc., en plattform för investeringsfinansiering för privata företag. “Dessa partnerskap kommer att ansluta tZERO med privata företag av hög kvalitet som vill förbättra sina värdepapper genom tokenisering”, tillade företaget.
 • Kinesisktalande investerare försöker stämma en påstådd New York-baserad krypto-bedragare som drev en WeChat-grupp och hävdade att medlemmarna kunde förvänta sig att “tjäna 200 000 USD på en dag” och se avkastning på över 330%. Mästaren, som heter Sun, körde vad han kallade en multinationell investeringsgrupp för blockchain och kryptotema och undervisar amerikanska kurser för aktiehandel online. Enligt Epoch Times har sex käranden, invånare i Kina, USA och Kanada, väckt talan vid en filial vid New York District Court och hävdat att Sun drivte WeChat-gruppen från 2016 till mars 2020 och misslyckades med att leverera någon av hans löften, förfalskade bitcoin (BTC) affärer som han påstod att han gjorde för deras räkning och misslyckades med att returnera sina insatser på begäran.

Source link