Binance Chain är på “a Parabola”, som överträffar Ethereum i flera mått

Av | april 26, 2021


Binance Chain är på
Källa: En skärmdump, Instagram / binance

Centraliserad Binance Smart Chain (BSC) har överträffat decentraliserat Ethereum (ETH) på senare tid i flera nätverksstatistik, inklusive dagliga aktiva adresser, dagliga transaktioner, dagliga tokensöverföringar och genomsnittligt gaspris – men inte i antalet unika adresser.

Sedan lanseringen i september 2020 har Binance Smart Chain diskuterats mycket som en potentiell konkurrent till Ethereum, särskilt med tanke på dess välkända höga avgiftsproblem. Dessutom har olika projekt – inklusive decentraliserade finanser (DeFi) – nyligen expanderat till BSC eller migrerat till det från Ethereum, med hänvisning till höga avgifter.

Och nu verkar det som om BSC snabbt har gått över Ethereum i ett antal nätverksstatistik.

Per Ethercan.io-data nådde dagligen aktiva Ethereum-adresser 648188 på söndagen den 25 april. Som jämförelse var det högsta registrerade antalet 719 094 i januari 2018.

Medan det stagnerade relativt mellan september och slutet av december 2020 började det dagliga antalet unika adresser som var aktiva på BSC öka och sköt upp sedan februari 2021 per BscScan.com. Dess topp var 1,08 m för bara fem dagar sedan och stod på 729 221 den 25 april – över 81.000 mer än Ethereum.

Binance Chain är på 'a parabola' och överträffar Ethereum i flera mått 102
Källa: Twitter / @Rewkang

Under tiden har Ethereums unika adresser sett en konstant och betydande ökning sedan mitten av 2017. Mellan 25 april samma år och samma datum i år ökade de unika adresserna 9 813% till 149,32 m.

BSC: s unika adresser hoppade 4 735,3% mellan mitten av februari och igår, från 1,38 m till 67,08 m. Trots det mindre antalet är andelen nästan hälften av den ökning som Ethereum har sett, men fick mycket kortare tid.

Diagrammet för dagliga transaktioner i Ethereum visar 1,39 miljoner transaktioner på söndagen. Tre dagar före nådde den en topp på 1,57 m.

BSC har sett ett betydligt högre antal här samma dag. De dagliga transaktionerna var 7,2 miljoner, nere från den högsta tiden på 9,1 miljoner, nådde fyra dagar tidigare.

Binance Chain är på 'a Parabola' och överträffar Ethereum i flera mått 103
Källa: Twitter / @Rewkang

Antalet ERC-20-tokens som överförs dagligen är för närvarande lägre än de tidigare sett, kortvariga rekordhöga topparna, det högsta bland dem var 1,57 miljoner i juni 2018. På söndagen var antalet 938 826, vilket registrerade en nedgång från dagarna tidigare.

Under tiden överfördes 8,1 miljoner BEP-20-tokens på söndagen, en minskning från ATH den 21 april på 10,3 miljoner och en ökning med 2 733% sedan året startade.

Det dagliga genomsnittliga bensinpriset som användes på Ethereum på söndag var 55,4 gwei – det lägsta sedan årets början. Den högsta som registrerades 2021 var februari 373,8 Gwei, medan dess kortlivade rekordhöga tid är 939,59 gwei från 2016.

Denna bild är helt annorlunda jämfört med BSC. Medan det toppade en dag till 305 Gwei i slutet av augusti har det dagliga genomsnittliga bensinpriset varit relativt stabilt sedan och sedan sjunkit gradvis sedan februari. Den 25 april var det 6,7 gwei.

“BSC-aktivitet är på en monsterparabel utan tecken på att stoppa,” skrev Andrew Køng från Mekanismhuvudstad. “Det är uppenbart att medan pajen växer, fångar BSC [lion’s] andel av de nya aktörerna. “

När det gäller mätvärden för Ethereums nätverksaktivitet hävdade Køng att tillväxten ännu inte verkar parabolisk, att mätvärdena bara börjar överträffa den sista cykeltoppen och “att det fortfarande kan finnas mycket utrymme att växa.”

Han liknade också argumenten från BSC att de bara var för bedrägerier och Ponzi-tokens för att hävda att Bitcoin (BTC) bara är bra för droger och kriminell aktivitet.

Andra noterade också BSC: s “exponentiella” tillväxt. ‘K’ argumenterade att “argumentet” ser hur mycket efterfrågan denna kopia av [ETH] har, det här är hausse för [ETH]”är helt enkelt fel.” Användare som bryr sig om decentralisering och har det bra med att betala 100 USD per transaktion är redan djupt inne i DeFi, sa de, men de som inte bryr sig och för närvarande prissätts från Ethereum “är 99% av alla framtida DeFi-användare.”

Under tiden, Three Arrows Capital VD Zhu Su sa att han tycker att “BSC har varit en av de mest hausseartade katalysatorerna någonsin för ETH”: “Metaverse är inte noll summa. Att åka till Mars är inte baiss för jorden.”

16:22 UTC handlas ETH till 2484 USD, efter att ha uppskattat 6% på en dag och 11% på en vecka. Binance-mynt (BNB) blev också grönt i båda tidsramarna, steg upp 5% på en dag och 11% på en vecka och bytte händer till 534 USD. BNB ökade också med 110% på en månad och 3190% på ett år. jämfört med ETHs 46% månatliga vinst och ett 1.180% hopp på ett år.
____
Läs mer:
– Ethereum-utvecklare om varför de inte ser Cardano & Binance Chain som rivaler
– Hur Bitcoin och DeFi är helt olika fenomen
– Ethereum gömmer sig inte från kvantdatorer bakom PoS-sköld
– Ny generation av “Bitconnectors” strömmar in i SafeMoon trots varningar
– Alltför kostsamt Ethereum driver bort DeFi-användare och driver BNB Rally
– Binance Smart Chain testas politiskt, eftersom fler ETH-baserade projekt använder den

Source link