Binance Centralization, Bullish Pilot, Monero Bug, Mastercard Program + Fler nyheter

Av | juli 27, 2021


Binance Centralization, Bullish Pilot, Monero Bug, Mastercard Program + Fler nyheter 101
Changpeng Zhao, CZ. Källa: Twitter

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
____

Utbyter nyheter

 • Binance vill inrätta regionalt huvudkontor och erkännas av lokala tillsynsmyndigheter som en finansiell institution, eftersom börsen skulle bryta från sin tidigare decentraliserade modell, rapporterade Reuters, med hänvisning till VD Changpeng Zhao. (Läs mer: Crypto Exchange självreglering börjar när regulatorer börjar sparka)
 • Tungt stödd, men ännu inte lanserad kryptoutbyte Bullish har meddelat ett 7-veckors, privat pilotprogram med simulerade kryptotillgångar och papperspengar som gör det möjligt för dem att söka feedback och effektivisera sin användarupplevelse före lanseringen. För att uppmuntra deltagande tilldelar de totalt 575 000 USD i kontantpriser för tre berättigade deltagare som tävlar i de utvalda pappershandelsspelen.
 • Operatörerna av kryptobörser Huobi och OKCoin stänger sina respektive dotterbolag i Peking mitt i Kinas kryptotillverkning, enligt South China Morning Post.

Säkerhetsnyheter

Antagande nyheter

 • Mastercard lanserade ett nytt Start Path globalt startprogram för dedikerat till stöd för snabbt växande digitala tillgångar, blockchain och kryptovalutaföretag. Grundare som deltar i detta program syftar till att ta itu med en mängd smärtpunkter, inklusive tillgångs tokenisering, datainpassning, digital säkerhet och sömlös tillgång mellan den traditionella och digitala ekonomin, sa de.
 • Det digitala kontantprojektet Dash (DASH) har meddelat lanseringen av DashDirect, en detaljhandelsapp som gör att DASH kan spenderas i en mängd olika kedjor med över 155 000 butiker och mer än 125 nätbutiker inom USA.
 • AS Roma (ASR), en italiensk professionell fotbollsklubb, och Zytara Labs, ett dotterbolag till fintech Zytara Inc., sa att de har undertecknat ett exklusivt partnerskapsavtal på 42 miljoner USD, med stöd från DigitalBits Foundation. Partnerna sa att de kommer att använda DigitalBits blockchain för att skapa officiella ASR blockchain-baserade digitala tillgångar bland andra mål.

Plånböcker nyheter

 • Andreessen Horowitz (a16z) sa att det ledde en serie A-investeringsrunda på 20 miljoner USD Valora, en mobil-första kryptoplånbok. Det har mer än 200 000 användare med en balans och 53 000 aktiva användare varje månad i över 100 länder, tillade de.

NFTs nyheter

 • Harvey Finkelstein, president för e-handelsplattform Shopify, meddelat att hans företag nu tillåter köpmän på sin plattform att sälja icke-fungibla tokens (NFT) direkt till sina kunder. Den första butiken som stöds är Chicago Bulls NFT-butiken.
 • Ryssen Hermitage museet kommer att sälja virtuella kopior av fem av sina mest kända mästerverk i augusti på Binance NFT-marknaden, säger börsen. Samlingen består av verk som Madonna Litta (Leonardo da Vinci), Judith (Giorgione), Lilac Bush (Vincent van Gogh), Komposition VI (Wassily Kandinsky) och Corner of the Garden at Montgeron (Claude Monet).
 • Yahoo Japan har meddelat ett partnerskap med telekommunikationsföretaget LINE Corporation genom dess LVC Corporation dotterbolag att lansera en serie NFT: er, baserade på LINE: s egen blockchain. NFT: erna är planerade att vara tillgängliga för handel på YAHUOKU !, en online-auktionstjänst som tillhandahålls av Yahoo! JAPAN, börjar i vinter.
 • Splinterlands, ett NFT-baserat handelskortspel, sa att det har slutfört en privat försäljning för den kommande Splintershards (SPS) -token, med netto 3,6 miljoner USD. Finansieringsrundan inkluderade ett antal krypto-native fonder och ekosystemspelare, till exempel Animoca-märken, Gate.io, Polygon (MATIC) och andra.

DeFi-nyheter

 • Decentraliserad ekonomi (DeFi) aggregator Lust efter finans (YFI) grundare, Andre Cronje, har introducerat konceptet Fixed Forex, ett sätt att föra valutamekanismer till sektorn. Det finns för närvarande inget lanseringsdatum, och han har lagt till att systemet fortfarande är experimentellt och ej granskat.

Source link