Binance avvecklar derivat i Europa medan Malaysia vidtar åtgärder

Av | juli 30, 2021


Binance avvecklar derivat i Europa medan Malaysia vidtar åtgärder 101
Källa: Instagram, Binance

Kryptoutbytesjätten Binance har stött på ännu fler regelproblem i Asien medan det gör nya förebyggande åtgärder i Europa.

Plattformen publicerade ett meddelande på sin Binance.com -webbplats och förklarade att den “planerar att avveckla sina erbjudanden om terminer och derivatprodukter i hela den europeiska regionen. Den hävdade att den skulle börja med sin verksamhet i Tyskland, Italien och Nederländerna, där “med omedelbar verkan kommer användare från dessa länder inte att kunna öppna nya terminkonton eller derivatprodukter.”

Befintliga användare har också satt en tidsfrist, fortsatte utbytet och förklarade att “från och med ett senare tillfälle meddelas i ett ytterligare meddelande” kommer kunder i dessa länder “att ha 90 dagar på sig att stänga sina öppna positioner.”

Tillkännagivandet kommer efter regulatoriskt tryck i Europa.

“Ibland är små motgångar nödvändiga för större långsiktig tillväxt”, säger Binance VD Changpeng Zhao, twittrade.

Han senare Lagt till att “Regulatorisk efterlevnad är ett måste, inte ett beslut. Och det leder till MER marknadstillträde och antagande, inte mindre.”

Under tiden har den malaysiska finansiella tillsynsmyndigheten Securities Commission Malaysia (SC) sa att det nu vidtar “verkställighetsåtgärder” mot plattformen för “olagligt att driva en digital tillgångsutbyte (DAX)” – och påstår att Binance har brutit mot landets 2007 Capital Markets and Services Act genom att driva en DAX utan driftstillstånd .

SC sa att det hade utfärdat en ”offentlig tillrättavisning mot Binance” för att ”fortsätta bedriva olagligt i Malaysia trots att den fanns med i SC: s investerarlarmlista i juli 2020.”

Det beordrade plattformen att inaktivera webb- och mobilåtkomst till Malaysia-baserade kunder, “upphöra med all media- och marknadsföringsaktivitet” och hindra Malaysia-baserade användare från att komma åt Binance Telegram-gruppen.

En talesman för Binance berättade Cryptonews.com att plattformen var “medveten om meddelandet från SC” och kunde “bekräfta att Binance.com inte fungerar utanför Malaysia.”

Företaget tillade att Binance “tar ett samarbete i arbetet med tillsynsmyndigheter för att navigera i denna framväxande bransch och vi tar våra efterlevnadskrav på största allvar.”

Talsmannen avslutade:

”Vi håller oss aktivt uppdaterade om förändrade policyer, regler och lagar i detta nya utrymme. Binance är redo att hjälpa tillsynsmyndigheter från hela världen och tillsammans hitta det optimala sättet att skapa rättvisa förutsättningar – konsumentskydd är viktigt för oss alla. Vi vill skapa ett hållbart ekosystem kring blockchain -teknik. ”

Den här veckan bekräftade VD att Binance vill inrätta regionalt huvudkontor och erkännas av lokala tillsynsmyndigheter som en finansiell institution, eftersom börsen skulle bryta från sin tidigare decentraliserade modell.

Även den här månaden sade börsen att dess framtid redan började begränsa nya användare till maximalt 20 gånger hävstång medan den också kommer att ta bort AUD, EUR och GBP cross och isolerade marginalpar i augusti. I juli meddelade plattformen också att aktiemärken redan är otillgängliga för köp på Binance.com, och denna plattform kommer inte längre att stödja sådana tokens eftersom plattformen flyttar sitt “kommersiella fokus till andra produktutbud”.

11:32 UTC handlar binance-mynt (BNB) för 310 USD och sjunker med 1,5% på en dag, vilket minskar sina veckovinster till 6%.

Handelsvolym på Binance:

Binance avvecklar derivat i Europa medan Malaysia vidtar åtgärder 102
Källa: coingecko.com

___

Reaktioner:

_____
Läs mer:
Självreglering av Crypto Exchange startar när regulatorer börjar sparka
– Investerare kan fortfarande använda Binance, säger den polska tillsynsmyndigheten
– BNB samlar medan Binance VD böjer sig för tillsynsmyndigheter mitt i ett annat bakslag
___
(Uppdaterad kl. 12:14 UTC med en extra offert från Binance CEO.)

Source link