Bill Gates kämpar för sina egna “digitala pengar”

Av | februari 24, 2021


Bill Gates kämpar för sina egna
Wikipedia / World Economic Forum / swiss-image.ch / Foto av Remy Steinegger

Microsoft supremo Bill Gates har distanserat sig från bitcoin (BTC) -köp och avskedat sin amerikanska entreprenör Elon Musks egna kryptorörelser – samtidigt som man talar om en digital penning- eller betalningsinfrastruktur som för vissa BTC-förespråkare kommer att låta mycket bekant.

I en intervju med Bloomberg hävdade Gates att han “inte är hausse” på bitcoin och förklarade,

”Jag tror att människor som kanske inte har så mycket pengar att få dras in i dessa manior. Så jag är inte hausse på bitcoin. Min allmänna tanke skulle vara [that] om du har mindre pengar än Elon, borde du nog se upp. ”

Kommentarerna kommer bara några dagar efter Gates berättade CNBC ungefär samma sak om BTC – och “digitala pengar.”

Han berättade för media att han inte äger något bitcoin och inte är ”kort bitcoin”. Men han tillade,

“Jag tror att flytta pengar till en mer digital form och få ner transaktionskostnaderna, det är något Gates Foundation gör i utvecklingsländer. ”

Under den senaste intervjun nämnde han återigen stiftelsen och dess arbete med en “digital valuta”.

“Men det är saker där du kan se vem som gör transaktionen. Så digitala pengar är en bra sak. Det finns en annan metod som är en lokal valuta, otillskriven och du vet hanterar alla regler för penningtvätt och terrorism och ändå ger dig bekvämlighet och låga kostnader för en transaktion. “

Vissa kan påpeka att bitcoin är avgörande digital och har utropats som en lösning för att tillhandahålla finansiella lösningar till miljontals icke-banker i utvecklingsländerna.

Men vad är det för “digitala pengar” som Gates talar om?

Per the Gates Foundation, Gates och hans fru Melindas välgörenhetsorganisation, innefattar den lösning han tänker ”utveckling av fattiga, digitala betalningssystem.”

Stiftelsen kallar dessa ”mekanismer genom vilka individer och företag faktiskt köper och säljer. Dessa system kan främja konkurrens, driva innovation och påskynda utvecklingen av digitala finansiella produkter och tjänster anpassade efter behoven hos låginkomstsamhällen. ”

Stiftelsen hävdade att interoperabilitet är en nyckelfunktion i det ekosystem som den försöker införa i utvecklingsländer och tillade att det också måste vara säkert och säkert från penningtvätt, fördelaktigt jämfört med kontanter, “kostnadsfritt för alla eller de flesta” och måste involvera deltagande av den privata sektorn, “som måste kunna utveckla hållbara affärsmodeller för att stödja deras tjänsteerbjudanden.”

Återigen är parallellerna med BTC och andra kryptoprojekt slående.

Stiftelsen tillade att det också är proaktivt inom regleringsområdet, där det uppmuntrar regeringar att fastställa “licensieringskrav, kunskapsregler och agentregler, som uppmuntrar […] innovation och konkurrens. ”

Organisationen avslutade,

”Finansiell inkludering handlar inte bara om att öppna system och sänka hinder. Medan vissa risker minskar dyker nya risker och utmaningar upp. Att övervaka ett större antal marknadsaktörer och skydda miljontals nya konsumenter är ingen liten uppgift, och detta är en viktig del av vårt arbete. ”

____
Läs mer:
– Stablecoins kan ‘penetrera icke-kryptomarknader’ och överträffa 100 miljarder USD 2021
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run
– Crypto 2021: Bitcoin för att rida samma våg av makroekonomiska problem
– Crypto Adoption 2021: Bitcoin Rules, Ethereum Grows & Faces Rivals

Source link