Bidens Crypto Tax Evasion Crackdown kan också drabba icke-amerikanska handlare

Av | juni 3, 2021


Bidens Crypto Tax Evasion Crackdown kan också drabba icke-amerikanska handlare 101
Joe Biden. Källa: En skärmdump, Instagram / joebiden

Den amerikanska presidenten Joe Biden verkar redo att gå i krig med skatteflyktare, särskilt de som vill använda krypto – och har lagt fram en plan som kan drabba kryptohandlare utanför USA, liksom inhemska användare.

I en uppsättning finansförslag som släpptes förra veckan kallade avdelningen “skatteundandragande med hjälp av kryptotillgångar” ett “snabbt växande problem.”

Avdelningen skrev:

“Eftersom industrin är helt digital kan skattebetalare handla med offshore-kryptobörser och plånboksleverantörer utan att lämna USA. Den kryptomarknadens globala karaktär erbjuder amerikanska skattebetalares möjligheter att dölja tillgångar och skattepliktiga inkomster genom att använda offshore-kryptobörser och plånboksleverantörer. ”

Treasury har föreslagit att avhjälpa detta genom att tvinga USA-baserade krypto “mäklare”, nämligen börser och plånboksleverantörer, att vidarebefordra information till Internal Revenue Service (IRS), landets främsta skatteorgan, på utländska kunder som indirekt har konton på sina plattformar.

Tanken verkar vara att skapa ett globalt nätverk av skatteorgan som delar information om utländska kryptoskatteflykt. IRS skulle dela sina data med utländska regeringar – förväntar sig att få information om amerikaner som gömmer krypto på börser och plånboksleverantörer utomlands i utbyte.

Treasury skrev:

“För att säkerställa att USA kan dra nytta av ett globalt automatiskt informationsutbytesram med avseende på offshore-kryptotillgångar och få information om USA: s fördelaktiga ägare är det viktigt att USA ömsesidigt tillhandahåller information om utländska fördelaktiga ägare av vissa enheter som handlar i kryptotillgångar med amerikanska mäklare. ”

Bloomberg citerade Jorge Castro, en skatteadvokat vid Miller & Chevalier Chartered och en tidigare IRS-anställd som säger att regeringen “uppenbarligen känner att det just nu finns en blind fläck för utländska ägare.”

Och medan finansdepartementet – som letar efter nya intäktsströmmar för att betala för ett massivt Biden-ledt offentligt utgiftsprogram – är hoppfullt att få de nödvändiga lagstiftningsgodkännandena för sin flytt fram till 2023, varnade Castro att tidsramen var ”ambitiös”.

Samma medier citerade Evan Fox, en direktör vid det amerikanska bokförings- och rådgivningsföretaget Marcum, som att de nya förslagen “validerar” krypto som en tillgångsklass, något som “många i branschen ser som en bra sak.”

Fox tillade,

“De vill verkligen samla så mycket information om köp, försäljning och rörelse av digitala tillgångar som möjligt.”

___
Läs mer:
– Dags att avsluta US Crypto Tax Declaration ‘Forensic Exercise’ – Expert
– IRS kan komma för din krypto om du är skyldig dem – tjänsteman

– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF

– Biden ” Tax Plans ” -spekulationer skrämmer kryptospekulanter
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala merSource link