Biden ‘skatteplaner’ spekulationer skrämmer kryptospekulanter

Av | april 23, 2021


Biden '' Skatteplaner '' - spekulationer spook Crypto Speculators 101
Joe Biden. Källa: En skärmdump, Instagram / joebiden

Marknaderna för Bitcoin (BTC) och altcoin är i rött idag, med BTC som sjunker under nyckelvärdet 50 000 USD – i kölvattnet av nya skatterelaterade spekulationer från USA.

Den amerikanska presidenten Joe Biden är enligt uppgift att avslöja planer på att införa omfattande nya skatteregler, inklusive förändringar i kapitalvinstskatt – vilket också kan påverka tusentals kryptohandlare i landet.

Planerna kommer enligt uppgift att staten nästan fördubblar skattesatsen på realisationsvinster till 39,6% för dem som tjänar över 1 miljon USD.

En del känner emellertid en möjlighet för förhandlingsmyntköp, medan andra kunniga tror att planen kanske aldrig kommer att se dagens ljus på grund av återfall från huset.

Oavsett var kapitalvinstskattproblem redan pressande för amerikanska kryptoentusiaster, som redan var tvungna att hantera försäljningsrelaterade dilemman: Investerare måste ofta betala kapitalvinstskatt på tokens de säljer för fiat efter att ha hållit i över ett år.

BTC: s anmärkningsvärda resultat kan emellertid sluta slå investerare i fickan, eftersom de nu sitter på stora vinster. Under ett år ökade BTC med 579%, ethereum (ETH) – 1 092%, medan många altcoins registrerade mycket högre vinster.

Reuters rapporterade att nyheterna hade lämnat BTC, ETH och mer “på repen” och skulle “begränsa investeringarna i digitala tillgångar.”

Nyhetsbyrån citerade Chris Weston, forskningschef på Pepperstone-marknader, som säger att “eter har varit rörelsens affischbarn. Det har massivt överträffat bitcoin. ” Weston tillade emellertid att “teknisk försäljning” kan ha “gått igenom” på marknaderna – ett förslag om att en del fläckläsning snarare än en massflykt kan pågå.

Bloomberg citerade emellertid Matt Maley, den främsta marknadsstrategen på Miller Tabak + Co., som säger

”En av de största sakerna du behöver oroa dig för är att sakerna med de största vinsterna kommer att vara mest mottagliga för försäljning. Det betyder inte att folk kommer att dumpa grossist, dumpa 100% av sina positioner, men du har några människor som har enorma pengar i detta och därför kommer ett stort hopp i kapitalvinstskatten att lämna mycket pengar på bordet.”

New York Times betonade att planen ännu inte är i sten och tillade att förslaget “ännu inte är slutgiltigt och kan ändras före nästa vecka.”

Enligt media rapporterar Biden att avslöja fullständiga detaljer om vad han har kallat American Family Plan nästa vecka.

I en separat rapport citerade Bloomberg Vita husets presssekreterare Jen Psaki som verkade bekräfta att planen fanns, men sade: “Vi håller fortfarande på att slutföra hur utbetalningarna ser ut.”

Planen inkluderar enligt uppgift cirka 1,5 miljarder USD i utgifter och skattekrediter som syftar till att minska fattigdom, sänka barnomsorgskostnaderna och minska eller eliminera kostnaden för vissa former av utbildning “enligt personer som är bekanta med förslaget”, tillade New York Times.

Reaktionen på sociala medier var blandad.

På Twitter, Shehan Chandrasekera, chef för skattestrategi vid CoinTracker, föreslog att saker kanske inte är så dystra som de ursprungligen verkade. Även om planerna “verkar alarmerande”, kan de “kanske inte ha någon omfattande inverkan”, skrev han och tillade:

”År 2018 lämnade cirka 153 miljoner skattebetalare skattedeklarationer. Bland dem rapporterade endast cirka 540 000 en justerad inkomst över 1 miljon USD, vilket motsvarar mindre än 1% av de amerikanska skattebetalarna. ”

Vissa kryptohandlare, som CoinMamba, pekade på en något dämpad aktiemarknadsreaktion och hävdade att detta kunde vara ett bevis på att Bidens plan kunde mötas med motstånd från lagstiftare, skrivning,

”Man skulle tro att den dubbla skattesatsen skulle ha större inverkan än detta. [The] marknaden förväntar sig inte att det kanske passerar. ”

“Om det hade en chans att passera skulle vi vara nere på 2000 poäng”, Thomas Hayes, styrelseordförande och vd för hedgefonden Great Hill Capital, berättade Reuters.

Branschpersoner hade också sitt att säga, till exempel direktören för digital tillgång VanEck, Gabor Gurbacs, vem klagade,

”Vi arbetar hårt, beskattas en stor andel av inkomsterna, då tvingas vi investera eftersom fiatpengarna blåses upp. Då skulle vi beskattas ~ 50% ytterligare på kapitalvinster. Under tiden skriver centralbanker bara ut pengar. Låter som en bluff! ”

Vissa såg det som en möjlighet för portföljtillväxt (och ordlekar), kallelse på investerare att “Biden doppa.”

Och eftersom rykten om en “80% kryptoskatt” började göra omgångarna på sociala medier “föreslog vissa (om än skämtsamt) att en sådan” FUD “skulle kunna få katastrofala konsekvenser på marknaderna.

På Reddit föreslog en del att “doppet” var tillfälligt och inte skulle skrämma bort “valar” med en skrift,

“Nej till valar som säljer. Ja, för pappershandare som är oroliga för volatilitet. Vi såg ett dopp idag vid tillkännagivandet och vi kommer att se ett annat om det blir passerat. ”

En affisch hävdade att investerare “inte borde vara oroliga” för den “läskiga” planen, eftersom det var “bara ett rykte som Bloomberg publicerade”, och att även om det visade sig vara sant skulle det troligen “inte passera huset.”

Den optimistiska författaren noterade,

“Ja, jag vet att Biden sa att han ville ha 38%, men han är en puss och sa också” han är öppen för förhandlingar. “”

Det finns också en lösning (för tillfället):

____
Läs mer:
Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos i ”Skuldfällan”, varnar IMF
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala mer
– G7-taxman kommer för dina kryptovinster
– Idén om att beskatta orealiserade vinster återuppstår när penningtrycket intensifieras
– IRS uppdaterar instruktioner för att beskatta enskilda kryptoinvesterare
– Bitcoin- och kryptoskatter i USA: När ska man sälja och när man ska Hodl
– Ethereum 2.0 har ett annat mysterium – skatter
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem

Source link