Besegrade Donald Trump-tema NFT Sells för 6,6 miljoner USD

Av | februari 25, 2021


Besegrade Donald Trump-tema NFT Sells för 6,6 miljoner USD 101
Återsåld NFT av Beeple. Källa: En skärmdump, Nifty Gateway

Marknaden för icke-fungibla tokens (NFTs) visar tecken på att de hotas upp till oöverträffade nivåer – med en bit av Donald Trump-tema digital konst som hämpar 6,6 miljoner USD i ett återförsäljningsavtal.

Konstverket skapades av den populära digitala konstnären Beeple, som har haft en enastående start till 2021. Tidigare denna månad, utan tvekan det mest kända auktionshuset på planeten – Storbritanniens Christie’s – gick med på att lägga sin “EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” NFT under hammaren.

Men det ser ut som om NFT-konst nu är en het egendom, med Nifty Gateway handelsplattform som tillkännagav att Trump-teman arbetet med namnet “Crossroad” hade “just sålts på sekundärmarknaden för 6,6 miljoner USD.”

Nifty Gateway tillagd,

“Historik har just skapats.”

Beeple svarade att han var ”han var helt mållös” för att höra nyheterna.

Affären fick den tidigare ägaren Pablo, en samlare med över 100 digitala konstverk i sin portfölj, att göra en enorm vinst på arbetet och köpte det för några tusen dollar i oktober. Tillbaka i december förra året frågade Pablo bara 66 666 USD för arbetet. Men per Nifty-data har en ny användare som heter Baby Beluga nu snappat upp den för sexsiffriga avgifter.

Som tidigare rapporterats skapade Beeple arbetet inför presidentvalet 2020 i USA – höjde ögonbrynen med ett tecken som antingen skulle fortsätta att visa en naken, absurd buff Trump som trampade genom helvetets eldar för evigheten … eller hans uppsvälld lik liggande livlös och täckt med graffiti i en offentlig park.

Före valet skildrade NFT den oklädda Trump och segerpresident Joe Biden som kvadrerade mot varandra i en gravitationfri embryonal stas.
___
Läs mer:
– Icke-fungible 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning
– ‘Traditionell’ konst vs. kryptokonst: hur man värdesätter det
– Mark Cuban Says Crypto är en butik med värde & Redditors rätt till ‘Kick Wall St. Ass’
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar

Source link