Besatta amatörkryptohandlare är ‘oproportionerligt avvecklade’

Av | april 20, 2021


Besatta amatörkryptohandlare är 'oproportionerligt avvecklade' 101
Källa: Adobe / alexlmx

Ofarna och små kryptoderivathandlare överträffas av mer kunniga spelare och deras positioner “oproportionerligt avvecklas”, enligt en nyligen genomförd studie av forskare från Carnegie Mellon University CyLab.

De analyserade allmänt tillgänglig handelsdata från större kryptoderivatutbyte BitMEX och samlade in pris- och volymdata för alla 265 instrument och 212 index som handlades på plattformen sedan starten 2014. De hämtade också prisdata för bitcoin (BTC) marknader på större börser som Coinbase, Krakenoch Bistamp, bland andra.

Per studien överstiger den omsatta volymen på kryptoderivatmarknader i genomsnitt de vanliga kryptoplatsmarknaderna med en faktor på fem.

“Våra data visar riktigt små positioner på dessa marknader – som troligen innehas av människor som inte har massor av erfarenhet – som oproportionerligt avvecklas” eftersom “riktigt sofistikerade människor dyker upp och har en betydande fördel gentemot amatörer”, enligt Kyle Soska, en Ph. D. student i elektroteknik och datateknik och studiens huvudförfattare.

Dessutom, medan mindre handlare står för oproportionerligt för likvidationer, tyder “chatbox-bevis på att många användare obsessivt handlar dygnet runt.”

“Koreanska handlare verkar vara aktiva dygnet runt, vilket tyder på att handel kan vara en alltförbrukande aktivitet för många av dem”, säger forskarna.

De tillade att “derivatinstrument lockar till sig en kultur med långvariga högspecifika spekulanter” som gör BitMEX “hem för många professionella kläder som kontrollerar tusentals bitcoins och hanterar dussintals konton.”

Förutom “detaljhandelsspekulanter” används BitMEX av mycket sofistikerade handlare som upprepar påståenden från en professionell markör om nyttan av derivat i kryptovaluta, säger tidningen.

”Ett exempel på ett stort kluster skulle vara det som är rotat från Bitcoin-adressen 1KiJkugknjgW6AHXNgVQgNuo3b5DqsVFmk som äger 86 BitMEX-konton. Denna adress har skickat cirka 13 900 [USD 764.7m] bitcoins till BitMEX men har extraherat över 72 100 bitcoins från den. ”

Detta sagt visar tillgängliga marknadsdata att BitMEX står för en relativt liten andel av de totala likvidationerna. Av de cirka 1,34 miljarder USD i likvidationer som genomförts under det senaste dygnet (09:15 UTC) ägde endast 24,5 miljoner USD rum på derivatbörsen, vilket motsvarar cirka 1,8% av totalen.

Besatta amatörkryptohandlare är 'oproportionerligt avvecklade' 102
Källa: bybt.com

“Allt detta väcker oro över effekterna som derivat har på BitMEXs kunder och på kryptovalutans ekosystem som helhet. Baksidan av myntet är att dessa fenomen och möjliga svar på interventioner är mycket lättare att mäta i samband med kryptovalutor, än de är på mer traditionella marknader, “avslutade författarna till studien.

Som rapporterats vid flera tillfällen har långa likvidationer blivit fler i år. Med bitcoin (och andra mynt) som bryter rekordhöga nivåer nästan varje vecka som går, kan vissa handlare känna sig oförmögna att få betydande exponering utan marginalhandel. Ett växande antal handlare har dock inte råd att behålla sina hävstångspositioner vid fall. Därför den växande frekvensen av stora likvidationer.

Hävstångshandel avser upplåning av medel så att du kan ta en större position än vad du skulle kunna göra med dina befintliga medel så att du potentiellt kan generera en högre vinst. Men medan marginalhandel gör det möjligt för handlare att förstärka sin avkastning kan det också leda till ökade förluster och likvidationer, varför erfarna handlare tenderar att råda nykomlingar att hålla sig borta från hävstångshandel.
____
Läs mer:
– Nästan 10 miljarder USD likviderat på söndagsförsäljning på kryptomarknaden
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Detta är den största risken för kryptomarknaden enligt Pantera Capital CIO
– Vad är levererade tokens och ska du byta dem?
– Cryptoasset Margin Trading: Hur säkert är det?
– 7 sätt att korta krypto
– Crypto-handlare varnar nybörjare om ny och superrisk riskfunktion
– 5 hävstångsplattformar (för erfarna marginalhandlare) 2021Source link