Berlin Upgrade, Price ATH, Gas Drop och CME Futures Record

Av | april 15, 2021


Ethereum Day: Berlin Upgrade, Price ATH, Gas Drop och CME Futures Record 101
Källa: iStock / odefinierad odefinierad

Den här torsdagen har varit en ganska händelserik dag för den mest populära smarta kontraktsplattformen, Ethereum (ETH), då uppgraderingen i Berlin gick live, dess ursprungliga symbol, ETH, slog en ny rekordhög nivå, gasen sjönk lägre och CME Group avslöjade de rekord som nåddes med deras ETH-futureserbjudande.

Den 15 april nådde ETH ytterligare en heltidshöjd på 2 488 USD (per Coingecko), då Ethereum tog ett steg mot att lösa den höga avgiftsproblemet som plågar nätverket – med sin uppgradering i Berlin idag. 11:55 UTC handlas ETH till 2432 USD. Det ökar med 1% på en dag och 22% på en vecka.

Det introducerade fyra Ethereum Improvement Proposals (EIP) i nätverket relaterade till gaskostnader, vilket minskade dem för vissa transaktionstyper, och inkluderade ett nytt transaktionsformat, “kuvert”, vilket gör det möjligt för kunder att tolka en transaktion baserat på dess typ.

Ethereumprice.org visar att gaspriset (i gwei, ett mått på gaspriser.) sjönk ytterligare idag till 62, jämfört med 187 gwei den 14 april.

Ethereum Day: Berlin Upgrade, Price ATH, Gas Drop och CME Futures Record 102
Källa: ethereumprice.org

Berlin följer uppgraderingarna av Istanbul och Muir-glaciären och hade först distribuerats på testnäten under mars. Nästa uppgradering blir London, som skulle omfatta den hett debatterade EIP-1559, och som beräknas ske i juli.

Under tiden, när ETH samlades under första kvartalet och slog flera rekordhöga längs vägen, såg CME ETH-futures “snabb tillväxt” i kundernas intresse och deltagande sedan lanseringen den 8 februari.

Ether-terminer nådde två nya rekord den 7 april: volym till 2 247 kontrakt (ETH 112 500 motsvarande) och öppen ränta till 1 822 kontrakt (ETH 91 100 motsvarande).

På två månader sedan lanseringen handlades mer än 34.000 totala kontrakt (motsvarande 1,72 miljoner ETH), i genomsnitt 820 kontrakt som handlades dagligen (ETH 41 000), medan 36% av den totala volymen kom från USA.

“Marknadsaktörerna har i allt högre grad vänt sig till Ether-futures för att säkra mot eterprisrörelser, vilket indikeras av den växande handelsaktiviteten dygnet runt”, säger CME.
___
Läs mer:
– Ethereum-avgifter minskar när analytiker pekar på bots som orsak
– Till skillnad från Bitcoin drivs Ethereums ATH av relativt liten efterfrågan – analytiker
– Mark Cuban berömmer Ethereum och fortsätter att köpa Bitcoin
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIO
– Ingen optimism för Ethereum i mars – L2-skalningslösning försenad

Source link