Berätta för oss vilka Altcoins du vill ta bort, Regulator beställer koreanska börser

Av | juni 16, 2021


Berätta för oss vilka Altcoins du vill ta bort, Regulator beställer koreanska börser 101
Källa: Adobe / megaflopp

Sydkoreas främsta finansiella tillsynsmyndighet har krav på kännedom om kryptobörsens borttagningspolicy för token och vill sammanställa en lista över högrisk altcoins – i ett drag som sannolikt är kopplat till handelsplattformen Upbitbeslut nyligen att ta bort upp till 30 tokens.

Enligt Asia Kyungjae, Financial Services Commission (FSC) – som verkar vara inställd på att böja sina muskler efter att ha fått nästan fullständig kontroll över landets kryptosektor – har beställt börser för att skicka en lista över eventuella tokens de överväger att ta bort från sina plattformar.

De flesta av landets största börser har sina egna protokoll för avnotering, vilket innebär regelbundet granskning av tokens för att kontrollera projektaktivitet, stabilitet, likviditet, börsvärde och andra frågor. Alla symboler som de tycker presterar särskilt dåligt placeras under intern granskning under (vanligtvis) en 30-dagarsperiod.

Men den marknadsledande Upbit-plattformen höjde nyligen ögonbrynen när den meddelade att den avnoterade fem tokens och satte 25 till på sin preliminära lista. Såvida inte ifrågavarande tokens visar en vändning i förmögenheter under nästa månad kommer de också att tas bort – i vad som verkar vara en samordnad slakt.

Per Digital Today och KBS kommer de fem första mynten att tas bort den 18 juni, med det återstående numret betecknat som “orosmärken.”

Men FSC verkar vara upprörd över att plattformen försökte informera sina kunder om denna utveckling innan den lät tillsynsmyndigheten veta om sina avsikter.

Asia Kyungjae rapporterade att 20 handelsplattformar hade fått e-postmeddelanden från FSC som beordrade dem att skicka en lista över eventuella tokens de hade öronmärkt för eventuell avnotering. Listorna måste skickas in senast den 18 juni.

FSC uppgav att man ville ha informationen så att den kunde hålla sig à jour med ”marknadstrender”.

Under tiden har fler grenar av det sydkoreanska skatteorganet fortsatt en region för region skatteåtgärd mot skattebetalare med höga band som de misstänker för underrapporterade intäkter och försöker dölja medel genom att tjäna pengar för kryptoköp.

Fler tokens har beslagtagits i den senaste omgången i två stora städer – Ulsan, i South Gyeongsang-provinsen och satellitstaden Gwangmyeong i Seoul.

Per Chosun och Gyeongin Bangsong bestämde fem Ulsan-invånare att omedelbart betala utestående efterskott i sin helhet för att återfå tillgång till deras tokens – som hade fryst och beslagtagits från utbytesplattformar.

Skatteorganet har uppgett att det kommer att avveckla tokens som tillhör gärningsmän som inte börjar reglera sina skatteräkningar och kommer att hålla inne tokens tills de som gör delbetalningar har betalat sina utestående saldon.

Cirka 100 brottslingar hittades totalt i båda städerna, med skatteorgan som hävdade att de var skyldiga ett sammanlagt belopp på över 254 000 USD i efterskott.
___
Läs mer:
– Regulator förlänger sydkoreanska Crypto Exchanges AML-fönster med 6 månader
– Koreanska börser som slutar på alternativ när fler banker säger nej till Crypto
– S koreanska regulatorn håller ett “betydelsefullt” möte med 20 Crypto-utbytenSource link