Bear to Run Short-Term, Bull to Follow It

Av | maj 19, 2021


Ytterligare en vanlig Bitcoin Crash: Bear to Run Short-Term, Bull to Follow It 101
Källa: Adobe / Rawpixel.com

Cryptoverse-insiderna har försökt identifiera flera orsaker till det senaste Bitcoin-fallet (BTC) som drog ner hela marknaden och det verkar som att historia och argument återigen upprepas – många är baisse korta och hausse långsiktiga.

Idag sjönk BTC under 40 000 USD och Crypto-analysföretag Myntstatistik tyckte att det var “oundvikligt” redan innan detta hände. Medan BTC-veteraner verkar “klara av stormen och fortsätta att hålla på lång sikt”, med tanke på de stora uppgraderingarna som kommer i år, gav analytikerna på Coin Metrics två skäl till den nuvarande nedgången.

Först är Elon Musks förändrade position på BTC och han flyttar tillbaka till dogecoin (DOGE), kombinerat med Tesla ta bort BTC som ett betalningsalternativ, och deras anledning att förvirra Bitcoin-energiförbrukningsdebatten.

Den andra är kryptomarknadernas cykliska natur. “Trots den knäböjande reaktionen på Musk’s Tweets, verkar BTC: s senaste nedgång vara en del av en större trend. Kryptomarknader tenderar att vara cykliska och flytta från perioder av BTC-dominans till perioder där tillgångar med mindre kapital regerar högsta.”

Och för närvarande verkar vi vara i en altcoin-cykel, varav en stor del är ethereum (ETH) och det överträffar BTC. Vad cykeln ledde är också ökningen av “Ethereum-konkurrenter”, inklusive ethereum classic (ETC), vilket resulterade i att BTC: s dominans sjönk, liksom handelsvolymen för tillgångar med mindre kapital som ökade.

Kommentatorer online upprepade vad som rapporterats tidigare – att människor verkar rotera ut ur BTC till ETH.

En ytterligare orsak till nedgången upprepar än en gång kryptoförbudet FUD från Kina.

“Detta är det senaste kapitlet i Kina som stramar åt snöret kring krypto”, Antoni Trenchev, medgrundare av kryptolångivaren Nexo, berättade Bloomberg TV.

Sedan Matt Maley, chefsmarknadsstrateg för Miller Tabak + Co., pekade på en annan potentiell orsak som kan ha hjälpt prisfallet – amerikanska banken (BofA) fondförvaltarundersökning som visar att “Long Bitcoin” är den mest trånga handeln för närvarande i världen.

“När en tillgång blir den mest trånga handeln i BofA-undersökningen, har det ofta signalerat en tillbakadragande på kort sikt tidigare”, säger Maley till Bloomberg. “När du kombinerar detta med nyheterna från Kina är det inte en överraskning att Bitcoin ser lite mer svaghet.”

Och sedan görs en hel cirkel, tillbaka till Musk, eftersom hans närvaro i rymden faktiskt kan ha skadat kryptos rykte, föreslog David Bianco, Chief Investment Officer of the Americas på DWS Group. “Jag tror inte att hans kommentarer bidrar till att göra [bitcoin] en allvarligare tillgångsslag. Människor ser på det och tänker för sig själva, det här är bara för mycket av en modefluga, det har för mycket populärkulturuppmärksamhet, “sa han till Bloomberg.” Professionella investerare vill inte höra om investeringar som talas om på Saturday Night Live. “

Vad kommer härnäst?

Många säger att prisåterhämtningen kommer att vara långsam, att en björn är nära förestående på kort sikt, men att vi är ute efter en bull run efter det.

Efter Kinas drag och andra utvecklingar är “Bitcoin-investerare nu i ett tillstånd av rädsla, en situation som kan påverka ytterligare prisfall”, Greg Waisman, grundare av betalningsnätverket Mercuryo, berättade Cryptonews.com. “Bitcoins återhämtning är dock beroende av den samordnade ansträngningen från både privatpersoner och institutionella investerare för att trotsa marknadsutvecklingen och ladda upp myntet. Denna återhämtning kan inträffa när som helst eftersom motståndet är bundet just nu.”

Waisman sa att denna nedgång är betydelsefull för kryptoutrymmet eftersom de flesta altcoins svarar i takt med BTC-prisrörelsen. “Ett fortsatt fall utan kudde kan signalera ett bredare inträde på en björnmarknad”, tillade han.

Per myntmätvärde sjönk BTC-utdelningen (SOPR) under 1 den 15 maj till sin lägsta nivå sedan 27 februari, vilket signalerar att investerare säljer med förlust. “Detta tyder på att vissa investerare som nyligen köpte, medan BTC-priset var nära toppar, har kapitulerat och säljer sina innehav.”

Men även om det inte alltid är korrekt, har en SOPR under 1 motsvarat lokala cykelbottnar. Och detta är inte det enda tecknet på att “hausseartat sentiment har återställts och att den lokala marknadscykeln närmar sig botten” – BTC: s permanenta genomsnittliga finansieringsräntor har kommit närmare noll, ibland till och med sjunkande negativa.

Per Joe DiPasquale, VD för kryptofondförvaltare BitBull Capital, “bitcoins mönster under de senaste 10 åren har varit meteoriska stigningar följt av pull-back.” Trenderna har varit högre och högre, berättade han Cryptonews.comoch noterade att även om den föll från 63 000 USD höga såg den fortfarande en ökning med 300% under de senaste 12 månaderna.

10:50 UTC handlar BTC till 39142 USD och sjunker med nästan 14% på en dag. ETH sjönk med 18% till 2874 USD. Båda kryptoassets minskar med 31% på en vecka.

“Fallet i priset är en naturlig konsolideringsperiod som vi anser vara nödvändiga för att stödlinjerna ska bildas för framtida uppskattning. Vi är fortsatt hausse på bitcoin och är övertygade om att vi kommer att se bitcoin till 100 000 USD i framtiden. Det har en plats i en portfölj som en säkring mot inflation och som ett riktigt ändligt alternativ till USD och digitalt alternativ till guld, säger DiPasquale.

Utbyte av kryptoderivat Delta Exchange VD Pankaj Balani menade att bitcoins återhämtning kommer att bli långsam. Trots BTC: s skarpa korrigering till cirka 42 000 USD vid tidpunkten för kommentaren, “tror vi inte att Bitcoin har hittat ett golv ännu”, sa han och tillade att

“Till skillnad från tidigare nedgångar i Bitcoin – under de senaste nio månaderna – den här gången hittar vi inga köpare som vill ha bottenfisk på ett kraftigt steg nedåt. De flesta handlare är övertygade om ytterligare nackdel och tittar på [USD] 35 000-38 000 nivåer på BTC. “

Medan han sa att priset kommer att höjas så småningom, Ju Ki-young, VD för kryptoanalysleverantören CryptoQuant, skrev att han kommer att “behålla sin baisseartade förspänning” tills indikatorn “whale dumping” svalnar. ” Betydande bitcoinavlagringar från val indikerar vanligtvis valdumpning, säger företaget.

Enligt, enligt QCP Capital, medan det kan finnas en studs tillbaka mot USD 54 000, efter det, för det mesta “kommer Q4 att vara läskigt i den meningen [the US Federal Reserve System’s] Kvartalsvisa prognoser för september och december kommer inte längre att kunna dölja inflationspåverkan, särskilt inte på den viktiga långsiktiga. “

Och, som är fallet med varje dopp, uppmanar Cryptoverse sina (särskilt nyaste) medlemmar att inte få panik – med vissa, som näringsidkare
Michaël van de Poppe, notera “paniknivåer sett inte tidigare” – att inte ge efter rädsla, att inte lyssna till kritik av BTC som följer varje höst, och till rättvis hodl.

Några föreslog också att använda chansen att “stapla fler sats”; vissa noterade att “en 40% neddragning på en tjurmarknad, oavsett nyheter, oavsett hur dålig den ser ut, har empiriskt visat absurd vinst om den hålls”, och vissa argumenterade att en “studs är överhängande” efter att de rädda investerarna som köpte till mycket högre priser säljer, varefter vi är troligt för att se BTC till 100 000 USD.

Allt hade hänt tidigare, sa de, och det slutade med vinster. Men som alltid finns det inga garantier.

_____

Andra reaktioner:

___

__

__

__

__

__

__

___

___

___

___

___

___

____
Läs mer:
Weeks Of Sideways Trading Ahead som Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers
– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik

– Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter – Panteras VD

– Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser eter som övervärderat
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC

Source link