Banker borde “säga tack, Crypto” efter Bumper Boost hos kunder

Av | april 24, 2021


Banker borde 'säga tack, Crypto' efter Bumper Boost i kunder 101
Källa: Adobe / mnimage

Sydkoreanska affärsbanker borde säga “tack, krypto”, har lokala medieföretag hävdat, med kryptoassetinvesterare som flockar till sina plattformar för att sätta upp fiat on / off-ramper för att handla med sina tokens.

Enligt en rapport från SBS, neobanken K-Bank har sett häpnadsväckande 1,7 miljoner nya kunder öppna konton under årets tre första månader, med NongHyup Bank (NH) vinner 100 000 nya kunder bara under de senaste fyra veckorna.

Bankerna, som SBS föreslog, var “leende öra-till-öra” har skördat frukterna av Sydkoreas Crypto Fever 2.0, med kryptomödrar och kryptomormor som är angelägna om att gå med i arméer av 20-39-åringar för att göra tokeninvesteringar.

Enligt sydkoreansk lagstiftning som antogs förra månaden måste alla kryptohandlare öppna länkade verkliga namn och personnummer verifierade bankkonton i kommersiella banker som samarbetar med börser på rullande sex månaders avtalsbasis.

K-Bank har samarbetat med Upbit kryptobörs, som den här veckan, tillade SBS, såg kryptotransaktionsvolymer dygnet runt överstiga de dagliga transaktionsvärdena för KOSPI, index över Sydkoreas största börs.

NH, under tiden, banker Bithumb och Coinone kunder. Bithumb såg transaktioner på 2,4 miljarder USD på sin plattform den 22 april, med USD 900 miljoner transaktioner på Coinone.

Men medan banker kan njuta av salladagar med kryptotema är bilden mörkare för kunderna på mindre börser som inte har skapat riktiga bankprotokoll.

De nya lagarna anger att börser som inte upprättar bankaffärer senast den 24 september måste stänga eller ansvara för straffansvar – och till och med fängelsetid.

Men per rapporter från Donga Ilbo och MBN kan det finnas så många som 200 kryptobörser i Sydkorea, två gånger regeringens uppskattning av “cirka 100”.

Mer oroande är fortfarande det faktum att några av de mindre och mer obskyra av dessa plattformar verkar fortfarande försöka attrahera nya kunder, trots att de inte har bankprotokoll – och inte heller den anti-penningtvätt och informationssäkerhetscertifiering som krävs enligt lagen – i plats.

Några av dessa utbyten, rapporterade författarna noterade, verkar ge utländska och till och med “luriga” ljudande löften om hur mycket pengar deras kunder kan hoppas göra på sina plattformar.

Andra, medierna, verkar ha stängts plötsligt och lämnar lite spår av deras närvaro, med webbplatser nere – och rasande kunder hävdar att de har lämnats höga och torra.
___
Läs mer:
– Med banker som vänder sig till Bitcoin, är det äntligen dags att längta bankirerna?
– Första banköverföringarna i bud för att blockera Kimchi Premium-möjligheter
– Amerikanska banker som erbjuder Crypto Custody är “Insanely” Bullish och riskabelt
– Bitcoin, Ethereum & Stablecoin-stammar slåss om fördelarna med OCC-nyheter
– Colombias Banco de Bogotá börjar Crypto Pilot
– BIS och SWIFT intensifierar ras med krypto för gränsöverskridande betalningar
– Davos Watch: ‘Underestimated’ Digital Revolution & Osäker ‘Magic Money Tree’
– Ryska banker ges befogenhet att frysa eller blockera kryptolänkade konton
– Spanska bankjätten förberedd för Bitcoin
– Flera schweiziska banker är “redo att gå” vid Crypto Gateway-lansering – SDX
– Crypto kan störa Legacy Finance och lägga till ytterligare ett lager på den – PanelSource link