Bankchef Gut Feeling hjälper henne att motverka Crypto Scammers

Av | juli 14, 2021


Bankchef Gut Feeling hjälper henne att förhindra Crypto Scammers 101
Källa: iStock / AzriSuratmin

Den sydkoreanska affärsbanken Nonghyup Bank (NH) har hävdat att en medarbetares snabba tänkande hjälpte till att förhindra en stor förekomst av kryptobedrägeri.

Enligt media News1 förklarade banken att Oh Ji-jung (40), chef för en NH-filial i den subtropiska öprovinsen Jeju, hade en “konstig känsla” om en transaktion som en av hennes kunder begärde – och bestämde mig för att gå in.

Kunden, en namnlös kvinna, hade överlämnat cirka 7 000 USD till ett (även namnlöst) kryptorelaterat företag för att köpa kryptotillgångar, men hade varken fått tokens eller något svar från säljaren.

Den skarpsinniga Oh ingrep och kontaktade företaget i fallet och hävdade att detta var en förekomst av “misstänkt bedrägeri.” Hon pratade med företaget i fråga och antydde att kunden sannolikt skulle ta upp ärendet med polisen.

Uppenbarligen skrämt av samtalet ersatte företaget omedelbart kunden med hela 7 000 USD.

Och det visade sig, Oh instinkter var på plats: Det visade sig senare att företaget i fråga utreddes av poliser i en annan del av landet för att ha gjort bedrägerier genom att samla in fiat-betalningar från “ett antal investerare” förutom den kvinnliga kunden. i fråga.

Oh var på plats för att ge reportrar en värdefull varning om risken med att investera i den moderna världen, och förklarade via Jemin Ilbo:

”Nyligen har det blivit ett allt större antal fall där medel överförs till bankkonton under olika namn. Företagen samlar in medel från ett stort antal investerare som lovar dem snabb, hög och enkel avkastning på sina pengar. ”

NH är en av tre inhemska banker som för närvarande tillhandahåller riktiga namn, personnummer-autentiserade banktjänster till kryptobörser. Företaget har också utforskat ett antal potentiella kryptorelaterade affärsområden, inklusive krypto-vårdtjänster.
____
Läs mer:
– Crypto Scammers Now Stalking Dating Apps Like Tinder for Prey
– SEC Readies att avgöra med BitConnect-promotorer – Domare

– Trots Crackdown kör Crypto Fraudsters fortfarande Amok i Kina
– Ledger Hack Saga fortsätter: Scammers ‘Gifting’ falska hårdvaruplånböckerSource link