Bank of Japans årslånga digitala yenpilot börjar denna vår

Av | februari 22, 2021


Bank of Japans årslånga digitala yenpilot börjar våren 101
Källa: Adobe / sakhorn38

Centralen Bank of Japan (BoJ) är planerad att lansera en pilot för en digital yen under våren, även om centralbanken fortfarande är långt ifrån att besluta sig om huruvida den kommer att driva vidare med emissionen.

Per NHK verkar BoJ vara medveten om att Kina, som redan har åtagit sig att lansera sin egen centralbanks digitala valuta (CBDC), “leder vägen på detta område”, medan andra centralbanker också går in i sina egna avancerade steg. projekt. Som sådan vill BoJ “redo att svara på förändringar i den internationella miljön.”

BoJ har kallat sin pilot för “första stegstestning” med hjälp av en token som kommer att utföra de grundläggande funktionerna i ett CBDC. Piloten kommer också att fokusera på distribution och utgivningsrelaterade frågor. Banken vill experimentera med redovisningsteknik, innovationer i transaktionshistorik och interoperabilitetslösningar med privata företag.

BoJ har uppgett att dess första pilot kommer att pågå i “ungefär ett år” och sedan kommer att gå vidare till en “andra etapp” – en genomförbarhetsrelaterad pilot – om resultaten från första etappen skulle visa sig lovande nog.

Tokyo skakade inledningsvis från tanken att rulla ut en digital yen, med vissa regerings- och finanschefer som uppgav att befintliga privata elektroniska betalningssystem minskade behovet av ett centralbankutfärdat alternativ.

Emellertid är nationen berömd kontant beroende, särskilt när det gäller äldre medborgare – en idiosynkratisk karaktär i vad som är ett av de mest tekniskt avancerade samhällen på planeten.

Och framstegen för den digitala yuanen – som nästan är säker på att debutera före vinter-OS i Peking 2022 (nu mindre än 12 månader bort) – antas ha gnistat både BoJ och Sydkoreanen Bank of Korea till handling.
___
Läs mer:
– Fed Chief satsar att USA: s “First-Mover Advantage” i CBDC Race är starkare än Kina
– Offentliga och privata pengar kan samexistera i den digitala tidsåldern
– Expert varnar att CBDC inte kommer att ha samma fördelar som Bitcoin
– Ekonomer: CBDC till ‘Flop’ om de inte är utformade som värdebutiker
– Juridiskt talar, är digitala pengar verkligen pengar?
– Européer varnar ECB för att inte röra med integritet i digital euro
– 2021 Trender inom CBDC: Fler piloter, kanske några lanseringar, men inte för detaljhandeln
– Hur CBDC kan förändra våra dagliga betalningarSource link