Bakkt lanserar Bitcoin-plånbok med Starbucks och mer

Av | mars 30, 2021


Bakkt lanserar Bitcoin-plånbok med Starbucks och mer 101
Källa: Adobe / Ascannio

De Interkontinentalt utbyte (ICE) -backed digital tillgångsmarknad Bakkt sa att den lanserade Bakkt-appen, en kryptoplånbok som tillåter sina kunder att använda sina digitala tillgångar “hur de föredrar.”

Appen gör det möjligt att konvertera deltagande belöningspoäng till kontanter eller använda bitcoin (BTC) som betalning. Företaget definierar “digitala tillgångar” som kryptovalutor, belöningspoäng och andra tillgångar. Men när det gäller kryptovalutor nämns deras webbplats endast BTC.

“Nu tillgänglig för allmänheten i App Store och Google Play Store, lanseras Bakkt App med branschledare och varumärkesledare inklusive Starbucks, GolfNu, Bästa köp, Choice hotelloch Fiserv, “sa företaget.

Bakkt lanserar Bitcoin-plånbok med Starbucks och mer 102
Skärmbilder av appen. Källa: play.google.com

Bakkt hävdar att över 500 000 användare deltog i sitt inbjudande program för Early Access.

“Genomsnittskonsumenten har en mängd digitala tillgångar – från presentkort till lojalitetspoäng till bitcoin – men saknar verktygen för att spåra och utnyttja deras värde på ett adekvat sätt”, citerades Bakks VD, Gavin Michael, i ett e-postmeddelande.

Enligt företaget äger användaren av appen kryptovalutorna som är lagrade i plånboken: “Alla användartillgångar som finns i din plånbok är förvaringstillgångar som innehas av Bakkt till din fördel.” Enligt de nuvarande användarvillkoren tillkommer inga avgifter för att använda den här appen.

Enligt Bakkt får användare av appen:

  • Starbucks: Kunder kan nu använda Bakkt för att ladda om sitt Starbucks-kort via Starbucks-appen för iOS. Enligt företaget kan Starbucks-kunder konvertera lojalitets- och belöningspoäng som stöds, bitcoin, frequent flyer miles och presentkort i Bakkt-appen till USD för att sedan ladda om deras Starbucks-kort som sparats i Starbucks-appen.
  • Bästa köp: Best Buy erbjuder exklusiva erbjudanden till Bakkt-användare, som kan köpas med Bakkt Visa Debit Card.
  • Choice hotell: Bakkt arbetar med Choice Hotels för att möjliggöra utnyttjande av Choice Privileges Rewards via Bakkt-appen och utökar alternativen för hur medlemmar kan använda sina poäng.
  • Fiserv: Fiserv tillåter kontoinnehavare att konvertera sina uChoose Rewards-poäng till kontanter i Bakkt-appen, som sedan kan användas för att köpa presentkort, skicka till en vän och använda för andra betalningar.
  • GolfNu: Bakkt är den presenterande sponsorn för GolfNow-mobilappen och den officiella betalningspartnern för GolfNow. Bakkt kommer att ha integrerade lösningar i kassan för medlemmar i GolfNow att betala med sina digitala tillgångar.
    Källa: Bakkt

Som rapporterat planerar Bakkt att ha 18 miljoner användare till nästa år – dubbelt så många som vad som förväntas i år. Antalet förväntas sedan växa ytterligare till 23 miljoner 2023 och 27 miljoner 2024.

Enligt deras prognoser, 2025, när de uppskattar att ha 30 miljoner aktiva användare, bör deras totala intäkter minus transaktionsbaserade kostnader vara över 500 miljoner USD och rörelseresultatet kan nå 196 miljoner USD.

___
Läs mer:
– Bakkt förutsäger skyhög tillväxt för kryptosektorn USD 3 biljoner
– PayPal lanserar Crypto Pay-tjänster i USA för Bitcoin, Ether, Altcoins
– Visa börjar avvecklingstransaktioner i USD-mynt på Ethereum
– Sydkoreanska Tech Giants kan dra nytta av ‘Rising Crypto Pay Demand’
– Rakuten poäng till Bitcoin
___
(Uppdaterad kl. 15:22 UTC: uppdateras genom hela texten. Uppdaterad kl. 15:40 UTC med ytterligare information.)Source link