B2Broker VD Artur Azizov diskuterar växande momentum och framtid för CBDC

Av | april 12, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

B2Broker

Centralbanker över hela världen har börjat implementera CBDCs (Central Bank Digital Currency), den suveräna motsvarigheten till kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. Tanken bakom dem är att de utfärdas och kontrolleras av ett lands centralbank och används av privatpersoner och företag för detaljbetalningar på samma sätt som kontanter, men digitalt, samt för grossistavveckling på interbankmarknaden. Det ökande momentumet för CBDC: er har drivits av centralbankernas specifika marknadsutmaningar från befintliga betalningsinfrastrukturer och önskan att främja ekonomisk integration och innovation.

Eftersom fiatvalutor skapades i en mycket mindre globaliserad värld var de inte utformade för att hantera både dagens och framtida utmaningar, varken inhemskt eller internationellt, och därför är det nödvändigt att centralbankerna utvecklas. I följande intervju tar VD och grundare, Arthur Azizov, upp dessa frågor och delar sina åsikter om CBDC: s roll och vart de är på väg.

Låt oss börja med USA, ett av de mest inflytelserika länderna i kryptoekonomin. Vad är din åsikt om dess inställning till CDBC?

USA introducerade den digitala dollarn för länge sedan. Om du ser tillbaka på 2018 kan USDC: s korta historia tydligt spåras. Detta var det första landet med en förtroendelicens som öppnade ett konto hos en depåbank, började acceptera dollar som säkerhet för krypto och utfärda stablecoins med det mottagna beloppet. Således tillät USA dollarn att sättas i cirkulationen av den globala kryptokonomin. Det var ett framsynt drag, eftersom så långt tillbaka som 2017 insåg alla att oavsett SEC: s inställning till krypto var många kryptokampanjer tillåtna, med FinCEN-registrering var adekvat. USA har länge varit katalysator för kryptoekonomi.

Vad har USDC att göra med statliga valutor?

Aktiveringen av USDC ligger redan på mer än 10 miljarder USD. Det betyder att det finns en stor summa pengar på depåer. Myntet som är säkrat med dessa pengar cirkulerar genom kryptokonomin och är super-flytande. USA har fått kontroll över ett privat företag och utgivaren av token. Funktionen för detta kontrakt är att frysa konton och blockera transaktioner och adresser. USD-mynt är faktiskt ett av CDBC-format, dvs det är inte en direkt dollar i Federal Reserve-systemet, utan ett företag med en förtroendelicens där pengarna deponeras på konton av institutionella och privata kunder.

Det finns definitivt fördelar och nackdelar

Nackdelen är att inte alla använder det på grund av oro för att blockera adresser. Detta är inte fallet med Bitcoin, eftersom det är decentraliserat. USD-mynt har blockerat många adresser – de arbetar med FinCEN så alla är skyldiga att passera KYC, och företag uppmanas att rapportera misstänkta transaktioner. På grundval av detta genomför de utredningar och fattar beslut om blockeringsadresser och hjälper till att skapa listor över sanktionerade krypto-adresser som alla företag är skyldiga att blockera.

Även utan att införa CDBC är USA nära involverat i kryptoekonomin. Det fattade beslutet att inte utesluta dollarn från denna kedja utan att integrera den fast. Det finns många USDC-följare inklusive PAX och Gemini.

Vad sägs om Europa?

År 2017 utfärdade Europa det första direktivet att kryptovaluta inte är pengar och därför inte en betalningsmetod. Det betraktas dock som en vara och det finns inga begränsningar. Många européer är mycket lojala mot kryptovalutor. I Estland finns det till exempel tusentals stora kryptoföretag. Bankerna själva erbjuder inte kryptovalutor, men erbjuder betalkort till B2B-kunder så att de kan betjäna företagssektorn och återförsäljare. Allt ligger inom ramen för SEPA som följer formatet för att skicka en fullfjädrad KYC och säkerställer att alla aspekter är helt täckta.

Vad sägs om problem med smutsiga pengar?

En av anledningarna till att Europa och USA inte är oroliga för smutsiga pengar är att de inte kan skada staten. Pengar cirkulerar snabbare, företag blir mer rörliga, det finns fler jobb, utgifterna ökar, provisionerna ökar och skatterna ökar. När det gäller AMD (penningtvätt) finns företag som Crystal, Chain Analysis och Supertrace som genomför analyser för varje blockchain för att förstå adresserna och identifiera de adresser som tillhör darknet-webbplatser etc. FinCEN och det europeiska direktivet kräver överföring av en grundlig KYC, vilket innebär att ha uppgifter om vem som äger kontot: adresser och plånböcker, och matcha dessa data med deras system. Chain Analysis har cirka 150 analytiker som gör små inköp på darknet-forum och försöker förstå rotadresser, där pengarna flödar, till exempel tilldela poängbetyg till adresser med 10 som högsta. En grön poäng som ges av ett företag innebär att den inte på något sätt associeras med röda dvs flaggade adresser. Sanktionslistor skapas också.

Ett land kan till exempel ha cirka 20 reglerade kryptobörser. Alla användare av dessa kryptobörser måste göra KYC som en nödvändighet oavsett beloppet. När både mottagaren och avsändaren är kända finns det en transaktionshash. Allt kommer att komma till den punkt där alla samma plånböcker som finns nu kommer att omfattas av den obligatoriska KYC. Det kommer att finnas ett val att försöka vara anonym, men snart är det inte möjligt. Nu erhålls det tack vare kontanter. Med CDBC kommer det att finnas andra fördelar genom att helt eliminera kontanter från cirkulation: utskrift är dyrt, service är dyrt och det finns en enorm risk för kontantbedrägeri och förfalskning. Det är värt att byta till CDBC eftersom alla dessa problem försvinner. Du kommer inte att kunna göra en korrupt transaktion, för om det inte finns några kontanter på marknaden kommer det inte att vara möjligt för någon att överföra något av det till dig! Det kommer antagligen att finnas andra sätt istället, som att ge dig min bil eller ge den till din fru: allt kommer att kollapsa.

Det kommer att finnas en slags enhetlig KYC-databas – någon form av ID, som det nu finns med offentliga tjänster. Allt blir helt öppet och all information kommer att göras tillgänglig. Regeringen vill ta bort kontanter men ett stort antal transaktioner görs fortfarande genom det. Dess tjänst är en relik från det förflutna när man tar hänsyn till kassör, ​​köer och så vidare. I ett utvecklat land är det mer troligt att polisen kallas om du går till en bank med 1 miljon USD kontant.

Kina har arbetat med att skapa en nationell digital valuta under lång tid. Hur långt avancerade är de?

I Kina är CDBC-frågan ännu mer akut. År 2017 förbjöd de användningen av krypto, men tillät användningen av blockchain-teknik. Sedan gick de längre än alla andra länder, utvecklade ett digitalt yuan-system och lanserade det i ekonomin. I flera städer har pilotprojekt genomförts med röda kuvert fördelade till 50 000 personer. Alla handlare var tvungna att acceptera digital yuan och tiotals miljoner transaktioner har redan gjorts. Om några år finns det inga kontanter kvar i Kina. ICBC, Bank of China och jordbruksbanker har redan börjat öppna kryptoplånböcker för den digitala yuanen. Framsteg där har gått riktigt snabbt.
För alla länder är detta en enorm möjlighet. Vad tror du att vi kommer att se inom en snar framtid?

För varje land är detta en enorm möjlighet att rätta till en situation som de nu befinner sig i. Som jag har sagt är kontanter en relik från det förflutna. Korten är bekväma, snabba och coola. Mastercard har meddelat att det kommer att stödja kryptobetalningar som med tillkomsten av krypto och många företag har bytt till kryptotransaktioner, t.ex. marknadsföringsavdelningar kan betala för deras medieköp med krypto. Det finns också företag som hjälper till att genomföra transaktioner i krypto med speciella program skrivna för redovisningsändamål för att hjälpa till med denna process. Mastercard förstår att krypto växer 2020, liksom dess kapitalisering och antalet transaktioner. Dessa användare använde tidigare kort men har nu inget annat val än att utvecklas eller deras verksamhet kommer inte att förbli konkurrenskraftig. Banker, och särskilt ryska banker, kommer att förstå detta alltför bra. Nackdelarna för användarna är uppenbara: full centralisering, kontroll, transparens och den viktiga säkerhetsfrågan. Men även nu ser vi att många företag inte lagrar krypto själva utan använder depåbanker istället som är skyldiga att lagra det i bunkrar och kalla plånböcker under skydd. Vi kan förvänta oss att samma sak händer med banker. Övergången kommer att bli omärklig och vid något tillfälle kommer centralbankerna att meddela att kontanter inte längre är tillgängliga. Inom två år tror jag att det kommer att bli nödvändigt att till exempel byta ut kryptobel eller dollar.

Om B2Broker

Arthur är VD och grundare av B2Broker, en teknik- och likviditetsleverantör som specialiserar sig på B2B-tjänster och produkter. B2Broker hjälper mäklar- och utbytesföretag att bemyndiga sina företag genom att ansluta dem till marknaderna och förse dem med innovativ och banbrytande teknik. Företagets avancerade bas med tekniska lösningar som är färdiga att använda används av ett stort antal kunder som stora licensierade mäklare, kryptobörser, kryptomäklare, valutamäklare, säkrings- och kryptofonder och professionella förvaltare.

Som regelbunden talare vid ledande branschevenemang kommer Arthur att stå i centrum på iFX Expo Dubai den 19-20 maj 2021, där han kommer att presentera ett tal om kryptokurrencyindustrins allmänna tillstånd samt granska andra trendiga ämnesområden som stabila mynt och CBDC.Source link